Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice proměnily Dudák arénu v nedobytnou tvrz. Právem přezimují druhé

 
pátek, 2. prosince 2022, 19:26

Katovice – Podzimní divize A patřila jihočeským celkům. Výrazně promluvili do dění první poloviny hráči SK Otava Katovice, kteří jsou jedním z nejpříjemnějších překvapení. Po patnácti kolech drží druhou příčku, přičemž mají stejný počet bodů jako vedoucí Lom. Katovičtí si získali respekt hlavně v domácím prostředí, kde za celý podzim neztratili jediný bod. O skvělém katovickém podzimu jsme si popovídali s trenérem Přemyslem Šroubem.

Katovice budou přezimovat na druhém místě. Jaký je to pocit?
Cíle jsme neměli až tak vysoké, chtěli jsme se pohybovat v klidném středu tabulky. Druhé místo jak tak pro nás velice milým překvapením. Nikdo to nečekal, takže jsme maximálně spokojeni.

Měli jste přitom docela náročný los, první dva zápasy jste odehráli na hřištích silných soupeřů. Pomohlo vám, že jste obě utkání zvládli?
Měli jsme těžký začátek. V Plzni se nám dlouhodobě nedaří, tentokrát se nám tam ale podařilo vyhrát a navíc neinkasovat ani jednu branku. Pak jsme remizovali na půdě silné Příbrami. To nám dodalo sebevědomí, ověřili jsme si, že můžeme uspět s každým a to se promítlo i do dalších zápasů.

Všechny domácí zápasy jste vyhráli. V čem spočívá síla Katovic v domácím prostředí?
Všichni vědí, že v Katovicích jsou fantastičtí fanoušci. Máme nejvyšší návštěvnost domácích utkání v divizi. Lidé nás ženou dopředu a to je pro nás velice důležité.  Naši příznivci jsou zkrátka tím rozhodujícím faktorem. Pozitivní vliv má i hřiště, na kterém trénujeme a dobře ho tudíž známe. Jsem rád, že jsme všechny domácí zápasy zvládli.

Všechny čtyři porážky jste utrpěli venku, ale ani za výkony na hřištích soupeřů se rozhodně nemusíte stydět…
Jsme sedmí v tabulce venkovních zápasů, což vůbec není špatné. Zvládnout venkovní zápasy je těžké pro každého a kdo nevyhrává doma, ten má problém. Venku prohrávají všechny týmy, včetně vedoucího Lomu. Proto jsem rád, že jsme nějaké body z venku přivezli.

Co vás na podzim nejvíc potěšilo?
Hlavně to, že se nám vyhýbala závažná zranění, jako zpřetrhané vazy v koleni a podobně. Pořád nás bylo dost a i to se podepsalo na našem dobrém podzimním výsledku.

V čem měl tým největší rezervy?
Určitě v obrané činnosti celého mužstva. Na můj vkus jsme dostávali dost gólů. Pokud venku dostáváme hodně branek, nemůžeme pomýšlet na solidní výsledek. Když dostaneme dva nebo tři góly doma, jsme schopni ještě zápas zvládnout. Venku je to ale složitější.  

Zaujaly vás nějaké individuální výkony?
Jsem zastáncem kolektivního pojetí hry a nemůžu říct, že by nějaký jednotlivec vyčníval. Když někdo vypadnul, hráč z lavičky ho dokázal adekvátně zastoupit. Každý z hráčů potvrdil, že v týmu má své místo a do sestavy patří.

Co říkáte na průběh soutěže?
Překvapila mě její vyrovnanost, v minulých sezónách nebyla soutěž vyrovnaná tak jako letos. Zaostává pouze Horní Bříza, jinak jsou mezi týmy na předních pozicích a těmi z konce tabulky minimální bodové rozdíly. Dvakrát prohrajete a spadnete třeba o šest míst.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama