Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strunkovice projely první polovinou bez jediné porážky a jsou zaslouženým půlmistrem

 
čtvrtek, 1. prosince 2022, 17:56

Strunkovice nad Blanicí – Velkým překvapením podzimní části I. A třídy byly výsledky Strunkovic. Ve skupině A v konkurenci Roudného, Mirovic a Vodňan skončily na první příčce. Jedenáctkrát naplno bodovaly, ztratily jen dvěma remízami a ani jednou neokusily hořkost porážky. Pro klub z Prachaticka je to historický úspěch, ale zůstává nohama na zemi, jak nám v rozhovoru potvrdil místopředseda oddílu Petr Kortus, jenž je společně s Václavem Benešem jedním z trenérů.

Jaké ambice jste měli před startem letošního podzimu?

V létě po odchodu pěti hráčů jsme hlavně chtěli vhodně mužstvo doplnit, což se podařilo. Nešli jsme do podzimu s nějakými plány a představami. To je vždycky na bázi teorie. A nemáme je ani teď. Opravdu. Ve hře je spousta bodů a byl by to nesmysl.

Umístění na špici I. A třídy je asi nad očekávání. Realita předčila očekávání.

Jak už jsem řekl. Samozřejmě že realita je předčila. Spokojeni jsme nadmíru. Bez nějakých klišé, parta v kabině je hodně dobrá. Užíváme si to. Zároveň víme, že stačí pár zápasů a tabulka může vypadat jinak.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce? Překvapilo vás něco?  

Dobře se na to z našeho pohledu kouká. (usměje se) Překvapilo mě třeba to, že jsme celý podzim neprohráli. Pak nevím, jestli překvapilo, spíš mě občas zarazily výsledkové výkyvy některých mužstev.

Co se vás během podzimní části nejvíc potěšilo?

Těžký vypíchnout jednu věc.. Asi, že jsme jako tým dokázali zatím potvrdit, že můžeme hrát v tabulce nahoře. A naši fandové. Chodí jich hodně a jezdí nás podporovat i na venkovní zápasy.

Kde vás nejvíc tlačila bota, kde musíte přidat?

Myslím si, že velikost bot je tak akorát... Ale přidat se dá vždycky.

Jaký zápas označíte za nejpovedenější a na druhou stranu za nejhorší?

Osobně jsem na všech zápasech nebyl, ale viděl jsem je samozřejmě všechny. Některé opakovaně. Za sebe musím vyzdvihnout výhru v Roudném, to byly velmi důležité tři body. Za nepovedený zápas beru remízu v Nové Vsi, kde jsme v půli vedli. Tam se sešlo vícero faktorů. Nějaké částečné uspokojení, poměrně silný vítr z boční lajny, ale hlavně jsme přestali hrát a za bod odsud můžeme být ještě rádi.

Kdo z hráčů předvedenými výkony vyčníval, kdo byl oporou?

Zdeněk Vojtíšek.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, co vás trápilo?

Každý tým na této úrovni má svoje silnější stránky a má i svoje slabiny. Ale že bychom se soustředili na určitou věc, to asi ne.

Chcete v zimní přestávce posílit kádr?

Budeme pravděpodobně mít kádr, který jsme měli k dispozici na podzim. Dobře probíhá i pomoc ze strany trenérů naší rezervy Míry Turka a Jirky Kureše. Tímto bych jim chtěl poděkovat. Bavili jsme se s trenérem Benešem, že bychom jednoho hráče chtěli přivést. Uvidíme.

Co chytáte v zimní přípravě? Kdy zahájíte a na co se muhou hráči těšit?

Začneme až kolem 20. února. Po zkušenostech z minulých let pro nás nemá smysl začínat dříve. Dá se říci, že spoléháme i individuální přístup každého a ten tréninkový deficit celé zimy neponechá nikdo náhodě. (pousměje se) Využijeme domácího prostředí. Hala, hřiště, popřípadě umělá tráva v Prachaticích. Vyrazíme na několikadenní soustředění v Soběšicích. Hrát bychom měli s Týnem nad Vltavou, Lišovem a jeden zápas ještě přidáme.

S jakými plány vstoupíte do druhé půlky sezony?

Titul půlmistra je sice super, ale to už bylo. Teď je potřeba přepnout na druhou půlku. Los je těžký. Na začátku v Kameňáku, doma Roudné, potom do Kaplice atd. Uvidíme, na co to bude v konečném účtování po 26 kolech v červnu stačit. 

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Klein
 


 

Reklamní sdělení

Reklama