Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na hráče se Václav Domin na podzim zlobil pouze jednou

 
úterý, 29. listopadu 2022, 15:10

Český Krumlov - Divizní nováček z krumlovského podzámčí si na podzim vedl znamenitě. Slavoj podával vyrovnané výkony a odměnou mu je výborné šesté místo po polovině soutěže. Jak hodnotí první půlku sezóny, na to jsme se zeptali českokrumlovského kormidelníka Václava Domina.

Jak hodnotíte šesté místo po patnácti odehraných kolech?
Jsme nováčkem soutěže, kterou jsme vlastně neznali, takže šesté místo hodnotím kladně. V některých zápasech se nám nedařilo, jiné se nám naopak povedly. Podzim byl hlavně o poznávání soupeřů.

I prohrané zápasy jste na podzim hodnotil vesměs pozitivně. Na hráče jste zlobil pouze jednou, a to po závěrečném vystoupení v Lomu?
Určitě. Ale to se stane, že na mužstvo jednou dolehne nějaká ta krize.

Slavoji se nedařilo především v konfrontaci s dalšími jihočeskými kluby. Čím to bylo, že právě derby vám nešly?
Derby nám výsledkově nevyšly, ale třeba v Katovicích jsme podali velmi dobrý výkon. I v Soběslavi jsme odehráli dobré utkání, ale udělali jsme dvě chyby a tím jsme umožnili domácím vyhrát. Akorát v Lomu to byl z naší strany propadák. Musíme se z toho ponaučit.

Na druhou stranu jste prohráli se třemi nejlepšími týmy. Co říkáte jihočeské podzimní dominanci?
Na tabulku se z jihočeského pohledu dívá hezky. Dřív se v popředí pohybovalo jedno, nanejvýš dvě jihočeská mužstva a nyní jsme se mezi šestici nejlepších vměstnaly všechny čtyři jihočeské celky.  

Nečekal jste víc od ostatních soupeřů?
Asi ano, na druhou stranu, já jsem ta mužstva moc neznal. Řada z nich je ale z blízkého okolí Prahy a mají tedy kvalitní kádry. Možná se zvedá úroveň jihočeského fotbalu (úsměv). Ale uvidíme, ještě je před námi jaro a to bývá zajímavé.

Co bylo na celém podzimu nejvíc pozitivní?
Podařilo se vhodným způsobem doplnit kádr, který pak byl schopen konkurovat divizním týmům. Pak mě potěšilo, že jsme odehráli výborné zápasy s béčky Příbrami a Domažlic. Kromě posledního utkání jsem byl spokojený rovněž s nízkým počtem obdržených branek. Máme třetí nejlepší defenzivu v soutěži.

Co ještě patřilo mezi nejsilnější zbraně Českého Krumlova?
Především to byla síla kolektivu. Výborně se zapracovali mladíci, ať už naši odchovanci nebo ti, kteří přišli z Dynama. Trvalo jim zhruba první tři kola, než se srovnali s vyšším tempem a agresivitou. Pak se ale chytli a podávali jsme kolektivní výkony. Tabulka naší skupiny je však nesmírně vyrovnaná. Dvakrát vyhrajete a hrajete o postup, stačí dvě porážky a hrajete o záchranu.

Vyčnívaly ve vyrovnaném týmu Slavoje nějaké výrazné osobnosti?
Především bych vyzdvihl brankáře Štefana Beránka, který podle mě patří k předním gólmanům v celé soutěži. V obraně jsou znát zkušenosti Jakuba Kabeleho a Martina Svobody, kteří výborně organizují defenzivu. Tvůrcem hry je Václav Novák. Trochu zklamaný jsem z útočníků, protože dávají málo gólů, i když šance si vytváříme.

Na čem budete muset v zimě zapracovat?
Přáli bychom si, aby se neopakovaly zápasy s Lomem. Hlavně musíme odstranit nedostatky při zakončení a dávat víc gólů.  

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama