Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cesta pohárem pokračuje, dostane se Absolut do semifinále?

 
pátek, 14. října 2022, 10:24

Černý Dub - Nedělní podvečer bude ve Sportovní hale v Českých Budějovicích opět v režii futsalového Absolutu. Na místo tradiční 2. Futsal ligy západ bude však k vidění čtvrtfinále Poháru SFČR, v němž domácí v souboji o postup mezi nejlepší kvarteto vyzvou exligové Žabínské Vlky Brno.

Kdo minulou neděli zavítal do Sportovní haly v Českých Budějovicích, ten neprohloupil. K vidění totiž bylo deset gólů, z nichž k radosti domácích příznivců padlo hned devět do branky kadaňského Betisu!

Po úvodním dějství však této kanonádě nic nenasvědčovalo. Na tabuli svítilo skóre 1:0 a prim hráli především oba brankáři. Po změně stran však bylo na hřišti již jen jedno družstvo. A nutno říct, že to bylo družstvo, které se bavilo futsalem. Branky totiž padaly povětšinou z krásných ať už individuálních nebo týmových akcí. Nejvíce kanadských bodů pak zaznamenali Radouch (4+0) s Kadlecem (1+3).

V lize do Teplic, v Poháru doma s Brnem

Jihočeští futsalisté tak nezaváhli ani ve 3. kole a spolu s Baníkem Chomutov zůstávají jedinými doposud stoprocentními týmy. Tuto bilanci pojedou hájit v pátek večer do dalekých Teplic, kde se utkají s místním MGC.

Z víkendu to však nebude vše, neboť již tuto neděli je na programu čtvrtfinále Poháru SFČR. Po vyřazení exligového Dynama PCO ČB (2:1 pen.) v krajském finále a ligového Ústí nad Labem (6:5) v celostátním osmifinále stojí Absolutu nyní v cestě exligoví Žabínští Vlci Brno. Podaří se Absolutu překonat na spanilé jízdě pohárovou soutěží další těžkou překážku a postoupit tak mezi čtyři nejlepší celky republiky? To se dozvíme již tuto neděli s výkopem od 18:30 ve Sportovní hale v Českých Budějovicích. Na utkání jste srdečně zváni!

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach