Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Meteor Tábor rozstřílel českobudějovickou Slavii a upevnil si první příčku

 
čtvrtek, 6. října 2022, 10:32

Tábor - Ve svém sedmém utkání přivítali fotbalisté Meteoru na domácím trávníku českobudějovickou Slavii. Sešívaní, kteří se zatím velmi trápí v ofenzivě, se nedokázali prosadit ani tentokrát a z Tábora si odvezli výprask 5:0.

Utkání odstartovala gólovka Janošíka, který však po pěkné průnikové přihrávce od Velka neuspěl. Poté mohli mít zajímavou šanci také hosté, jenomže dobrý centr z pravé strany prolétl až do autu. V 11. minutě už se domácí ujali vedení, když si centrovaný balón od Pípala našel Sedláček a chladnokrevně zakončil - 1:0. Krátce na to měl možnost i hostující celek, jenomže Kindermann netrefil bránu. Hned vzápětí to na druhé straně zkoušel z vápna Široký, ale našel pouze prostor, kde stál pozorný brankář Rychlý.

Ve 25. minutě rozehrál Meteor útočnou akci, na jejímž konci stál, po nadýchaném centru od Štumfola, Benedikt2:0. Ve 30. minutě se zajímavě do balónu opřel Voldán, ale Šedivý předvedl dobrý zákrok.

V závěru poločasu měl ještě velkou možnost ke skórování Janošík, ale jeho střela z vápna byla nepřesná. Poločas tak skončil 2:0 ve prospěch Meteoru.

V úvodu druhého poločasu postupoval sám na bránu Neruda, ale na brankáře nevyzrál. V 56. minutě však Rychlý lovil míč ze své sítě potřetí. Po centru Pípala se na zadní tyči prosadil Široký - 3:0. Krátce na to měl dobrou možnost ke skórování Sedláček, ale jeho střela po zemi postrádala razanci.

O pár minut později Janošík hezky prodloužil hlavou míč na Nerudu, který ale opět nepřekonal slávistického brankáře. V 66. minutě vyhrál Kollárik důležitý souboj na půlce a míč následně putoval po ose Neruda, Hera, Janošík a skončil až v síti – 4:0. O chvíli později se mezi střelce mohl zapsat také Hera, ale svůj nájezd nedokázal přetavit v gól.

V 84. minutě už ale na tabuli svítila u skóre domácích číslice 5, protože si Nerudův pas srazil do vlastní sítě Kindermann - 5:0. V závěru zápasu byly k vidění ještě tři šance. Nejprve zajímavé zakončení od hostujícího týmu, které ovšem minulo bránu, a poté dvě možnosti Koláře, který ale ke své smůle nedokázal využít ani nabídku od Nerudy, ani nabídku od Kollárika.

Zápas tak skončil jasným vítězstvím domácího Meteoru, který porazil Slavii ČB v poměru 5:0 a upevnil si vedoucí postavení, protože většina pronásledovatelů zaváhala. Slavia se po prohře propadla na předposlední místo. Příští týden se Meteor představí opět na svém hřišti v Čekanicích, kam zavítá Lokomotiva České Budějovice a Slavia v záchranářském souboji přivítá také na svém hřišti Nemanice.

FK Meteor Tábor – SK Slavia Č. Budějovice 5:0 (2:0)

Góly: 11. Sedláček, 25. Benedikt, 56. Široký, 66. Janošík, 84. Kindermann (vl.). Rozhodčí: Písek - Crkva, Jelínek. ŽK: 1:0 (Pípal). Diváků: 50.

 

Napsal(a) Vojtěch Kollárik | Foto Markéta Velková
 


 
Reklama