Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Souboj nováčků pro Č. Krumlov, Lom s Katovicemi venku za tři body

 
pondělí, 8. srpna 2022, 14:22

Čechy – Nové sezona v divizi odstartovala už bez béčka Dynama ČB a J. Hradce. Každý opustil celostátní soutěž jiným směrem. Z kvarteta Lom, Soběslav, Katovice a nováček Č. Krumlov vyšel v premiéře naprázdno pouze soběslavský Spartak, jenž nezachytil u nováčka první poločas a v závěru jen zmírnil nepříznivé skóre. První divizní trefu obstaral parádní ranou 43letý Jan Šimák, střelou v plném běhu za vápnem se prezentoval novic David Skopec. Oslabené Katovice vsadily v Plzni na zabezpečenou obranu a brejky a taktika jim vyšla dokonale. David Bálek byl autorem obou branek Otavy. Gól Ladislava Vávry znamenal tříbodový zisk pro Č. Krumlov.

Výsledky Jihočechů v 1. kole divize A


FC Rokycany – Sokol Lom 1:2 (0:1)

Góly: 86. Procházka - 5. Šimák, 54. Skopec. Rozhodčí: Štípek - Polena, Trska. ŽK: 3:5 (42. Lehký, 57. Procházka, 70. Zajíček – 67. Šimák, 59. Škrleta, 74. Slavík, 90. Pecháček a Neužil). Diváků: 200. Předehráno v pátek 5. 8. 2022.

Lom: Pecháček – Mácha, Vávra, Rydval, Janů (74. Kučera) – Slavík, Skopec – Tauber (80. Škarda), Šimák, Škrleta (65. Kubovský) – Musiol (80. Neužil). Trenér Bárta.

Nejlepší hráči: celý tým.

Lukáš Zeman (asistent trenéra Lomu): „Zápas v Rokycanech pro nás začal dobře, když hned v páté minutě po krásné střele Šimáka jsme vedli 1:0. Do konce poločasu jsme byli i nadále aktivní, drželi jsme hodně míč a chtěli jsme se vyvarovat zbytečných ztrát. Do druhého poločasu jsme chtěli pokračovat ve stejném výkonu a přidat ještě nějaký gól, abychom se ke konci zápasu nemuseli strachovat o výsledek. To se nám podařilo střelou zpoza vápna Skopcem. Deset minut před koncem mohl o výsledku rozhodnout David Neužil, ale bohužel neproměnil. Před koncem zápasu se hostům podařilo snížit, ale výsledek už jsme udrželi.“


SK Petřín Plzeň - SK Otava Katovice 0:2 (0:1)

Góly: 45. a 48. D. Bálek. Rozhodčí: Vnuk – Zoufalý, Chládek. ŽK: 1:2 (90. Vinkler – 35. Chylík, 90. Požárek). Diváků: 152.

Katovice: Švehla – Cibulka, Kostka, Chylík, Motl – D. Bálek (90. Rejšek), Kotrba, Sládek, Uher, Štěch – Habor (72. Požárek). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: D. Bálek, Motl, celý tým.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Jeli jsme na Petřín pouze s dvěma náhradníky. Z různých důvodů chyběli Kadula, Janoch, L. Bálek a Květoň. Vezeme skvělé tři body a hodně si jich cením. Domácí vyhlásili před sezonou útok na postup do ČFL a tak nás čekal jeden z nejtěžších soupeřů. Uzpůsobili jsme tomu taktiku, hrát více zezadu a na brejky. Hráči do puntíků plnili pokyny a přineslo to ovoce. Dvakrát se trefil D. Bálek a musím říci, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Chci pochválit celý tým.“


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Horní Bříza 1:0 (1:0)

Gól: 33. Vávra. Rozhodčí: Ježek – Štefan, Koranda. ŽK: 2:2 (57. Švec, 85. P. Vaněk – 27. Potoček, 43. Rous). Diváků: 237.

Č. Krumlov: Beránek - Trmal, Kabele, Švec - Kolář, Kuna, Matuška (89. Gelnar), Vávra (83. Vančura), Strapek – Růžička (89. Kordík), Parakhnenko (61. P. Vaněk). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: celý tým.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Byla to divizní premiéra našeho týmu a i pro některé hráče s nováčkem soutěže. Myslím si, že hlavně v prvním poločase jsme byli lepší a vytvořili si i více šancí. Pro nás je důležité, že jsme uhráli první body. Je vidět, že divize bude oproti kraji těžší soutěž. Musím pochválit všechny hráče za nasazení a touhu po výhře.“


TJ Jiskra Domažlice B – FK Spartak Soběslav 3:2 (2:0)

Góly: 27. Bílik, 42. (pen.) Jahn, 61. Janča - 90. Vrána, 92. F. Vaněk. Rozhodčí: Coufal - Šmat, Pachtová. ŽK: 1:2 (55. Bílik – 52. Větrovský, 89. Hájek). Diváků: 222.

Soběslav: Červenec – Pavlík, Zeman, Boháč, Rubick (46. Větrovský) – Mazouch (46. Hoffmann), Bouchal (46. Vrána), Kubart (77. Boucník), F. Vaněk - Hájek, D. Vaněk D. (77. Podhradský). Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: nikdo.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Především v prvním poločase jsme dostali od mladíků z Domažlic lekci z fotbalovosti, rychlosti i nasazení. Směrem dopředu bylo spoustu nepřesnosti a zkažených jednoduchých přihrávek, v defenzívě jsme zase nebyli schopni zachytávat náběhy rychlých hráčů Domažlic. Proto byl rozdíl 2:0 pro nás ještě milosrdný. Do druhé půle jsme udělali hned tři změny v sestavě, obraz hry se zlepšil, nicméně třetí gól v naší síti zápas definitivě rozhodl. Ke cti nám slouží aspoň to, že to kluci nezabalili, a dvěma góly v závěru odvrátili debakl. Blahopřeji domácím k vítězství, hráli moderní rychlý fotbal a zaslouženě berou tři body.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - FK Komárov 1:1 (0:1), 81. Pěček - 21. Pužík.

SK Klatovy 1898 - FK Viagem Příbram B 2:5 (1:2), 30. Lukeš, 87. Urs - 11. a 58. Hýsek, 45. Tříska, 77. Novotný, 89. Izuchukwu.

SK Tochovice - SK Aritma Praha 1:1 (0:1), 94. Matoušek - 44. Trenkwitz.

SK Hořovice - SK Senco Doubravka 1:0 (1:0), 17. Zítek.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama