Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lom jde do divize s novým trenérem Bártou a posíleným kádrem

 
čtvrtek, 4. srpna 2022, 06:49

V minulé sezoně odehráli fotbalisté Lomu výborný podzim. Na jaře však přišla vlna zranění a mužstvo narazilo na své limity. Úzký kádr už nedokázal držet se špičkou krok a oslabený Lom nakonec skončil pátý. Z předchozí sezony se vedení klubu poučilo a do té nové Sokol Lom nastupuje s novým trenérem a také s posilami, které by měly zvýšit konkurenci na jednotlivých postech. Nadcházející ročník divize jsme probrali s novým koučem Martinem Bártou.

Na úvod na vás prozradím, že do Lomu přicházíte z Táborska. Oba kluby úzce spolupracují, takže předpokládám, že nejdete do neznámého prostředí?
Část mužstva znám velmi dobře, protože prošla Táborskem v době, kdy jsem tam působil. Patří sem Pecháček, Rydval, Kučera nebo Musiol, tyto hráče dobře znám.

Je to pro vás výhoda?
Je to fajn. Určitě je to výhoda, pokud jde o komunikaci.

Určitě to dobře znáte i na Svépomoci…
Svépomoc si pamatuji ještě jako hráč. Za FK Tábor jsem tady hrál někdy před dvaceti lety. Už v té době jsem tam působil jako hrající asistent, takže od té doby jsem vlastně trenérem.

Kde všude jste potom trénoval?
Těch týmů bylo víc. Byl jsem v Benešově, ve Voticích, v Sázavě, krátce i v Nespekách, kde jsem pomáhal Petru Králíčkovi. Nejdéle jsem vydržel v Benešově, kde jsem v sezoně 2011/12 dělal hlavního trenéra.

Čím vás zlákala nabídka z Lomu?
Na nabídku Lomu jsem kývl proto, že jsou tu dobří fotbalisté a je zde kvalitní zázemí. Velkou roli hrálo i to, že jsou tu hráči, které znám z Táborska.

Jaká byla letní příprava?
Kluci měli velmi krátké volno, protože skončili někdy 19. června a již 1. července začínala letní příprava. Hráčům tedy dobíhaly dovolené, takže na začátku přípravy chodilo na tréninky málo hráčů. Postupně ale hráči na tréninkách přibývali a zhruba od 10. července už jsme se scházeli v kompletním počtu.

Jak vypadala herní část přípravy?
Herní část jsme odstartovali turnajem v Olešníku, kde jsme změřili síly se dvěma účastníky krajského přeboru. Pak jsme hráli v Hluboké nad Vltavou a na závěr přípravy jsme se střetli s kvalitními třetiligovými týmy Benešovem a Pískem.

Přivedl jste s sebou do Lomu nějaké hráče z Táborska?
Mezi nováčky patří Škrleta a Kubovský, s nimiž jsem spolupracoval v Táborsku. Jsou to mladí a snaživí kluci, kteří se ještě potřebují vykopat. Lom by pro ně mohl být dobrá štace, protože zde mají možnost seznámit se s mužským fotbalem a může to pro ně být dobrý odrazový můstek do vyšší soutěže.

Dalším mladým fotbalistou je Filip Rydval, ten už ale nasbíral více zkušeností v porovnání se zmíněnými mladíky?
S Rydvalem se znám už delší dobu. Je to kluk, který prošel akademií Sparty. Jedná se o středního obránce, který už má něco odehrané ve druhé lize za Táborsko a měl by být jednou z hlavních opor. Ještě je tu gólman Šimon Pecháček. V Táborsku půl roku nechytal kvůli zranění, nyní už je ale v pořádku a měl by být velkou oporou do brány.

Bude tedy chytat on?
Ano, s Pecháčkem počítám jako s brankářem číslo jedna.

Počítáte také s nějakými odchody?
Kvůli pracovnímu vytížení se rozhodl skončit Marek Novák. Je to dobrý fotbalista, který nastupoval celkem stabilně, pracuje ale v Kladně a s Lomem tudíž absolvoval jen málo tréninků. Pak máme několik hráčů, kteří se nevejdou do sestavy. Počítáme však s nimi a budou hostovat v béčku Táborska, aby měli herní vytížení.

Na jaře Lom doplatil na poměrně úzký kádr. Zraněné hráče neměl kdo adekvátně nahradit, a to se projevilo na výsledcích. Poučili jste se z toho?
Optimální to úplně není, protože máme ještě nějaké rekonvalescenty. Po zranění se stále dává dohromady Martin Kučera. Už s námi trénuje naplno, dlouho ale nehrál a potřebuje ještě nějaký čas na to, aby se dostal do formy. Důležité je nic neuspěchat. Jinak se snažíme jednotlivé posty zdvojovat, abychom nebyli v případě větší marodky zaskočení jako vloni. Nemůže to ležet pouze na jedenácti hráčích, proto jsme se snažili kádr rozšířit.

Jaké máte cíle v nadcházející sezoně?
Chtěli bychom se pohybovat v těch nejvyšších patrech divize. Rádi bychom se pohybovali do čtvrtého místa, a když na tom budeme po podzimu dobře, chtěli bychom na jaře bojovat o postup do ČFL. Soutěž bude náročná a nejdůležitější bude, aby se nám vyhýbala zranění. Musíme správně nastartovat podzim, protože od něj se bude vše odvíjet.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař
 


 

Reklamní sdělení

Reklama