Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko přivezlo tři body z Hané, zápas rozhodl švýcarský dorostenec

 
čtvrtek, 28. dubna 2022, 13:20

Prostějov – Fotbal píše zajímavé příběhy. Vedení FC MAS Táborsko v pátek 21. dubna administrativně dotáhlo příchod 19letého švýcarského útočníka Anise Mrsice, aby pomohl především dorostu U19. Nastoupil hned v neděli proti Písku (3:1). Ve středu 27. dubna si ho ale vzal trenér A týmu Sergejs Golubevs na utkání F:NL do Prostějova, kde tento mladíček v nastaveném čase druhého poločasu po krátkém pobytu na hřišti rozhodl utkání gólem na 1:2 pro Táborsko.

Po akci Krcha předskočil Mrsic domácí obranu a špičkou kopačky tečoval míč do brány. Pro Táborsko mají tyto body cenu zlata, mužstvo se dostalo s 33 body na 9. místo tabulky, výrazně nakročilo k záchraně a v neděli 1. května přivítá doma od 17:00 Ústí nad Labem.

Jihočeši vyhráli ve venkovním mistrovském zápase po dlouhých měsících; naposledy se tak stalo v půlce srpna ve Vyškově. Táborsko jelo na Hanou s cílem bodovat, a toto přání se mu začalo plnit krátce po úvodní čtvrthodině, kdy Robakidze vybojoval penaltu a Tijani ji bezpečně proměnil – 0:1. Exekutor Táborska vsítil svou sedmou branku v sezoně.

První půli byli hosté jasně lepší, zahodili několik dalších šancí, mohli vést mnohem výrazněji. Prostějov je pak v nastavení prvního poločasu potrestal brankou Bartolomea -1:1.

Po obrátce Prostějov přidal, hru oživil extáborský Kopřiva, do vápna před brankáře Zadražila létala spousta centrů a přihrávek. Do vyložených gólových situací se však domácí nedostávali. V závěru přišel zmíněný osudový okamžik Mrsice a hosté se radovali z důležité výhry.


Mezi náhradníky FCT byl senegalský hráč Mandione Thioub.   

SK Prostějov - FC MAS Táborsko 1:2 (1:1)   

Branky: 45+3. Bartolomeu – 17. Tijani (pen.), 90+1. Mrsic. Rozhodčí: Starý – Slavíček, Cichra. ŽK: 67. Bialek – 41. Navrátil, 77. Krch. Diváci: 450.

1. SK Prostějov: Bárta – Zukal, Omale (46. Kopřiva), Hönig (74. Amobi), Bialek (74. Stříž), Schaffartzik, Jiráček, Zapletal, Bartolomeu, Kušej, Koudelka.

FC MAS Táborsko: Zadražil – Liepa, Navrátil, Mezera, Tusjak -  Holiš, Javorek -  Vozihnoj (89. Šplíchal), Robakidze (63. Krch), Kosek (90+2. Mach) - Tijani (89. Mrsic).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama