Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zápas Táborska s Chrudimí se odehraje na hřišti, kontumace nebude

 
čtvrtek, 21. dubna 2022, 19:31

Praha – Disciplinární komise LFA zastavila disciplinární řízení s klubem FC MAS Táborsko za podezření z porušení disciplinárního řádu FAČR (§56, odst.2) v souvislosti s nedostavením se k utkání 23. kola F:NL na hřišti MFK Chrudim dne 13. dubna 2022. A tým Táborska na zápas nedojel včas vinou vážné dopravní nehody na dálnici D1, která klubový autobus uvěznila v koloně bez možnosti dálnici opustit.

Komentář předsedy DK LFA Richarda Bačka: „Disciplinární komise LFA obdržela vyjádření obou klubů. Hostující klub dodal dostatečné podklady včetně údajů o projezdu autobusu mýtnými branami a dalších záznamů o pohybu autobusu. Současně s tím Disciplinární komise LFA získala informace od dopravní policie a mohla proto zcela přesně rekonstruovat časový průběh všech okolností. Disciplinární komise vyhodnotila situaci ze všech dostupných dokumentů tak, že výprava Táborska vyjela v dostatečném předstihu před začátkem utkání a nemohla předvídat rozsah a dopad závažných dopravních komplikací spojených s dopravní nehodou na dálnici D1. Z tohoto důvodu bylo disciplinární řízení s klubem Táborska zastaveno.“

Vedení klubu FCT děkuje i trenérovi mládeže Danielu Fořtovi, který zaslal video, které pomohlo zdokladovat místo zablokovaného autobusu. Teď se bude jednat o náhradním termínu a času utkání. Jakmile vznikne dohoda, vše oznámíme.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama