Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V gólové přestřelce uspěl táborský Meteor nad Dačicemi

 
čtvrtek, 7. dubna 2022, 11:17

Tábor - Ve druhém jarním kole se Meteor představil na vlastním hřišti proti Dačicím, kterým na podzim sebral nadějně rozehraný zápas otočkou z 2:0 na konečných 3:4. Tentokrát se takové drama nekonalo. Domácí si v chladném zimním počasí dokráčeli pro tři body, když zvítězili 5:3.

Už úvod zápasu napověděl, kdo by měl na hřišti dominovat. V prvních patnácti minutách se hráči Dačic podívali na útočnou polovinu spíše sporadicky. Jenomže ani Meteor si nedokázal ve finální fázi počínat lépe, a tak diváky rozehřála pouze střela ze střední vzdálenosti od Fialy, která ovšem skončila daleko vedle.

Ve 20. minutě se dostaly do nebezpečné pozice i Dačice, ale střelu Brtníka z hranice vápna vytáhl Šedivý na roh. O pár chvil později měl možnost rohového kopu také domácí celek a byla z toho hned vedoucí trefa. Centr od praporku ještě dokázala obrana Dačic odvrátit, ale pouze na kopačku Štumfola, který nádhernou střelou z voleje poslal Tábor do vedení.

Za dalších deset minut už domácí vedli o dvě branky. Velek, jenž si odbyl premiéru v dresu Meteoru v 1.A třídě, se skvěle prodral do vápna, kde zpětnou přihrávkou našel Kollárika, pro kterého nebyl problém uklidit míč do sítě.

V závěru poločasu si Dačice vypracovaly standardní situace, ale z těch nebylo nic. Do šaten tak šli v lepším rozpoložení domácí, kteří vedli 2:0.

Hosté mohli snížit hned v úvodu druhého dějství, ale střela od jejich útočníka šla hodně mimo. V 57. minutě postupoval ze strany na bránu Neruda, který i vystřelil, ale brankář jeho pokus vyrazil. Bohužel pro hosty si míč našel osamocený Kollárik, který svoji druhou brankou v zápase posunul skóre na rozdíl třech branek.

Dačice se ale nevzdávaly a po špatné domluvě a nedůrazu domácí obrany, se jim podařilo získat penaltu. Tu bez větších problémů proměnil Štolba.

V 67. minutě přišel zlomový moment, když dačický brankář Zejda zastavil míč rukou před pokutovým územím, z čehož musela být červená karta a přímý kop. K tomu se postavil Štumfol, ale jeho hezká střela skončila na břevně. Zvýšení na 4:1 tak přišlo až v 81. minutě, kdy Fiala využil zaváhání náhradního brankáře a přidal branku.

Za moment Meteor vedl už 5:1, protože Fiala dobře vyslal do úniku střídajícího Klestila, který zakončil s chladnou hlavou, střelou okolo brankáře.

I hosté se ještě dokázali prosadit a to rovnou dvakrát. Nedůrazu a lehkomyslnosti meteorských využil v 90. minutě Brtník a v 91. minutě korigoval na konečných 5:3 Vacek.

Příští kolo čeká na Meteor derby ve Veselí, které se zatím na začátku jara trápí a určitě bude pomýšlet na zisk prvních bodů. Dačice přivítají na svém trávníku českobudějovickou Slavii.

Jiřího Smetana (trenér Meteoru Tábor): "Ze zápasu mám rozporuplné pocity. Samozřejmě jsem rád za první jarní vítězství a pět vstřelených branek, ale za závěr utkání hráče rozhodně pochválit nemohu. Během dvou minut jsme dostali dvě hloupé branky. Hráči nebyli už vůbec koncentrováni a mysleli si, že už je po zápase. Navíc po vyloučení hostujícího brankáře jsme měli být mnohem aktivnější, což se nestalo. Výkon celého týmu nebyl ideální."

FK Meteor Tábor – TJ Centropen Dačice 5:3 (2:0)

Branky: 33. a 57. Kollárik, 24. Štumfol, 81. Fiala, 85. Klestil – 60. (z pen.) Štolba, 90. Brtník, 91. Vacek. Rozhodčí: Petričák – Brych, Handšuh. ŽK 2:5 (Štumfol, Fiala – T. Zejda, Máša, Brtník, Slabý, Přikryl. ČK 0:1 (67. V. Zejda). Diváků: 60 diváků.

Meteor Tábor: Šedivý – Štumfol, Jakub Pípal, Pecka (60. Jan Pípal), Velek (77. Mrázek), Široký (77. Janošík), Fiala, Neruda, Štrincl (46. Syrovátka), Kollárik, Sedláček (80. Klestil).

Dačice: V. Zejda – Leitkep, Máša (46. Slabý), Vítkovský (60. Peňáz), Přikryl, Beneš (60. Vacek), Štolba, Votava, Brtník, T. Zejda, Chyška.

Napsal(a) FK Meteor Tábor | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama