Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prachatice v zimě přišly o Matyáše Babku, který zamířil do Rakouska

 
čtvrtek, 17. března 2022, 10:20

Prachatice - Po podzimu druhý Tatran Prachatice porazil v úvodním jarním kole Milevsko a přiblížil se vedoucímu Českému Krumlovu, který prohrál v Olešníku. O útoku na první pozici a případný postup se ale pod Libínem zatím nehovoří. Tatran chce především zapracovat do sestavy mladé hráče a zlepšit obranu. O cílech Prachatic jsme si povídali s trenérem Josefem Raušerem.

Jak vypadala vaše zimní příprava?
Spokojený rozhodně nejsem, neboť tréninkovou morálku jsem si představoval trochu jinak. Na druhou stranu jsme sehráli dostatek přípravných utkání s dobrým i špatným koncem, a sám jsem zvědavý, jak budou vypadat mistrovská utkání.

Jaká byla bilance vašich přátelských zápasů?
Sehráli jsme sedm utkání, ve kterých ani jednou nenastoupila stejná sestava. Na některé zápasy jsme opravdu využívali hráče z béčka, dorostu a dokonce i céčka. Jinak jsme prohráli s SK České Budějovice U19, s Olešníkem a s Týnem. Remizovali jsme se Čkyní a porazili Protivín, Písek U19 a jeden německý tým.

Podařilo se vám přivést nějaké posily?
Během zimní přestávky jsme zapojili talentované dorostence, kteří se jeví velmi dobře. Jinak žádná nová tvář se neobjevila, ač jsme se o to snažili. Ztrátou je odchod Babky do Rakouska.

Máte po ruce nějaké další novinky?
V klubu k žádným změnám nedošlo. 

Máte jasno o základní sestavě?
Na začátek určitě ano, a myslím, že sestavu trochu omladíme.

Bude druhá polovina soutěže klidnější, když je o sestupujícím rozhodnuto?
Každý zápas má svůj náboj a vždy jde o vítězství a tři body. Takže očekávám spoustu zajímavých fotbalových bitev, ve kterých o emoce nebude nouze.

Koho považujete za největšího favorita na prvenství?
Stejně jako před sezónou Krumlov, Olešník a Osek.        

S jakými ambicemi vstupuje do jarní části váš tým?
Zapracovat mladé hráče do kádru, zlepšit defenzivní činnost mužstva a bavit naše prachatické fanoušky.

Jak se osobně těšíte na zápasový kolotoč?
Všichni se těšíme hodně, jen to bude ještě lepší, až budeme hrát na přírodní trávě.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle