Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zopakovat podzimní třetí místo, přeje si do druhé půlky sezony kouč Nousek

 
středa, 9. března 2022, 21:42

Písek - Ze třetí příčky vyběhnou do jarních odvet ČFL svěřenci píseckého trenéra Milana Nouska ml. Po náročné zimní přípravě a minimální obměně kádru chtějí navázat na podzimní výkony a výsledky. „Budu spokojený, když se budeme pohybovat tam, kde jsme teď,“ říká v předsezonním rozhovoru kormidelník Milan Nousek ml.

​​​Jak jste spokojený se zimní přípravou?
Příprava proběhla podle plánu, v některých zápasech se nám sice výsledkově moc nedařilo, ale splňovalo to fyzické parametry tréninků, takže celkově spokojenost.

Sehráli jste několik zápasů s týmy z druhé ligy, jaká to pro vás byla zkušenost?
Zkušenost to byla hlavně pro kluky, aby si uvědomili, že se i s těmito soupeři můžou momentálně rovnat a pokud k tomu zápasu přistoupí tak, jak mají, tak se dostaví i výsledek, což bylo jak se Spartou B, tak s Příbramí.

Jak jste byl během přípravy spokojený s výkony hráčů a vyzdvihl byste někoho?
Vždycky je těžké vyzdvihovat jednotlivce, ale myslím si, že tu standardní formu si udržel Koreš a Satrapa, pak se k nim přidal i Běloušek, ale určitě bych neřekl, že někdo výkonnostně propadl. Ale určité maličkosti tam byly, hráči musí i nadále pracovat, aby se jejich výkon posouval dál a dál.

V čem ještě vidíte rezervy?
Rezervy jsou vždycky v organizaci hry, kdy potřebujeme reagovat v určitých částech zápasu na situace, které zrovna probíhají. Ať v ofenzivě nebo defenzivě, takže určitě reakce na vývoj. Pak jsou to určitě individuální dovednosti hráčů, ale to je proces delšího rázu, na to se kluci musí zaměřit sami, a nejen v trénincích.

Jaký je momentálně stav kádru? Jak to vypadá s návraty zraněných?
Jeden zraněný, konkrétně Matěj Volf se nám teď vrátil zpět do tréninkového procesu, ale bohužel na marodku přibyl Ondřej Sajtl, kde čekáme na výsledky z magnetické resonance, takže tady nedokážu odhadnout, jaká bude rekonvalescence. U Maříka je to otázka tří týdnů, pak se uvidí, jestli bude schopen naskočit do tréninkového procesu.

Co posily? Panuje spokojenost s tím, kdo v zimě přišel?
Komunikovali jsme s člověkem, který nám tyto hráče v Budějovicích vybíral. Věděli jsme, jaké posty chceme, typově jaké hráče chceme a jsme spokojení s tím výběrem, který jsme dostali. Dva hráče, které jsme tu měli z béčka Dynama na podzim, jsme vyměnili a přišli dva noví, Němeček s Maškem.

Co říkáte na mladíky v týmu, kteří s vámi nastoupili během přípravy i do některých zápasů?
My jsme chtěli do přípravy zapojit dorostence i z toho důvodu, aby pak ten přechod z dorostu do mužů nebyl tak drastický. Samozřejmě kluci na sobě budou i nadále pracovat, musí si to hlavně srovnat v hlavě a dát tomu víc. Neříkám, že k tomu tak nepřistupují, ale ta náročnost se v A-týmu samozřejmě zvýší a kluci se na to musí připravit.

Jaké máte cíle do jarní části soutěže?
To, co jsme říkali před sezónou, platí. V létě došlo k velké obměně kádru, takže ho chceme stabilizovat. Budu spokojený, když se budeme pohybovat tam, kde jsme teď, a to je třetí místo.

Napsal Václav Kucul, foto Jan Škrle

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle