Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Milan Šíma slaví sedmdesátiny, Jihočeský fotbal se připojuje ke gratulantům

 
středa, 29. prosince 2021, 15:10

České Budějovice – Známý sportovní fotoreportér a dlouholetý tvůrce portálu Jihočeský fotbal Milan Šíma slaví významné životní jubileum. Právě dnes se dožívá kulatých sedmdesátin.

Blízko měl k roudenskému fotbalu, kam jezdil nejen za strýcem Böhmem, ale i na nově otevřené hřiště u Malše v roce 1965, kde válel v žákovském družstvu. V dorostu odešel do Škodovky ČB, pak do Lokomotivy ČB, končil v podnikovce.

K focení sportovních klání jej přivedl kamarád a parťák z „Pozemek“ Petr Vitoň. Další legenda sportovní fotografie. Společně se podíleli na vydávání prvních fotbalových zpravodajů ze Střeleckého ostrova v polovině osmdesátých let minulého století, kdy se do Budějovic vrátila první liga po 37letém čekání. Objektivem sledoval fotbalový růst tehdejších mladíčků Jiřího Němce, Karlů Poborského a Váchy, Jiřího Lercha, Tomáše Sivoka či Jaroslava Drobného, kteří to dotáhli až do trikotu se lvíčkem na prsou.

Postupně spolupracoval s několika deníky, Jihočeskou pravdou, později Jihočeskými listy a Deníkem, Mladou frontou dnes, Právem, kde měl sportovní rubriku, s Mladým fotbalem zase objel celou republiku. V novém tisíciletí spolupracoval s časopisem Ofsajd a od roku 2005 se stal šéfredaktorem webu Jihočeský fotbal, jemuž věrně sloužil přes drahných třináct let. Víkend co víkend servíroval čtenářům čerstvé aktuality z fotbalového dění.

Dnes už sleduje fotbal sice z povzdálí, ale pozorně, a užívá si klidného důchodu. Pořád fandí své milované Slavii. A i když jej opustil věrný pes Rocky, stále vyráží na procházky, aby se udržel v kondici.

Za celou redakci mu přejeme především pevné zdraví do dalších let. Dárky dostal od nás s předstihem při osobní návštěvě. „Milane, ještě jednou díky za vše.“

Napsal(a) Redakce | Foto Ladislav Lhota
 


 
Reklama