Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Futsalisté Absolutu budou hájit domácí neporazitelnost proti Kladnu

 
čtvrtek, 25. listopadu 2021, 15:34

Futsalové soutěže minimálně prozatím, byť za zpřísněných hygienických podmínek, pokračují a na programu 2. Futsal ligy západ je 10. kolo. V něm domácí Absolut přivítá v pátek 26. 11. 2021 od 20.30 hod. v českobudějovické Sportovní hale FK Kladno.

V posledním domácím utkání, které se konalo v pátek 12. 11., jihočeští futsalisté hostili v boji o přední příčky tabulky FC Baník Chomutov. Po nevydařené první půli, v níž byli hosté mírně lepší, svítilo na tabuli skóre 0:2. Hned minutu po změně stran přidali Chomutovští třetí branku a s domácími to vypadalo zle nedobře. Během 24. a 25. minuty se však strhl nevídaný uragán. Vše odstartoval dvěma brankami Pasecký, na něhož navázal Pacholík a rázem bylo srovnáno.

Třemi slepenými góly přivedl Absolut do varu i příchozí diváky, kteří ho od té doby hnali za vítězstvím. Cesta to však byla ještě trnitá. Devadesát vteřin před koncem totiž srovnali hosté při hře bez brankáře na 6:6 a vše nasvědčovalo dělbě bodů. Tu však odmítl hned z rozehrávky M. Staněk a nasměroval svůj tým důležitou brankou k vítězství. Po něm se ještě trefil Němeček, 4 vteřiny před koncem pak dovršil hattrick z 10m kopu Pasecký a stanovil tak konečné skóre na 9:6.

Domácí zisk potvrdili v Teplicích

Důležité domácí vítězství jeli Černodubští potvrdit o týden později do Teplic, kde změřili síly s nováčkem Morgan Commando Teplice. Domácí sice byli dle postavení v tabulce outsidery, ale v zádech měli dvě vítězná utkání a vzhledem ke konci fotbalové sezony i k dispozici to nejsilnější složení. V jejich dresu tak kupříkladu vyběhl i Marek Krátký, někdejší kapitán fotbalové reprezentace U19, v jehož životopisu najdeme mj. i půlroční působení v AC Sparta Praha.

V gólově chudém prvním poločase, v němž se prosadil šťastnou střelou jen M. Staněk, potrestal chybu v power-play domácích Kuna a zvyšoval již na 0:2. Za nedlouhou však bylo vše jinak. Domácí dvěma slepenými góly srovnali a za nedlouhou dokonce vedli 3:2. Svěřenci trenéra R. Staňka však nezpanikařili a po brankách Pacholíka, Hrachovce a Švece těžké utkání nakonec zaslouženě zvládli.

V pátek premiérově s Kladnem

Díky těmto dvěma výhrám drží Absolut, navíc stále se zápasem k dobru, skvělou 3. pozici v průběžné tabulce. Již tento pátek ji však bude muset (a nejen ji) znovu hájit. „V naší domácí tvrzi přivítáme futsalisty Kladna, s nimiž jsme ještě neměli tu čest se nikdy utkat. Je to jeden z týmů, který nám dýchá v tabulce na záda, přesto věřím, že zápas zvládneme, připíšeme si další 3 body a uhájíme domácí neporazitelnost. Tímto bych chtěl všechny fanoušky Absolutu a futsalu obecně na toto utkání pozvat. Jak jsme se přesvědčili posledně s Chomutovem, každý hlas se počítá,“ zve příznivce do hlediště Jakub Sova a s úsměvem dodává, „piva máme také dost!“ Vedle zlatavého moku se můžete těšit i na poločasovou dovednostní soutěž, moderátora Marka Balouna a multimediální prvky na digitální tabuli. Pokud splňujete aktuální protiepidemická opatření, neváhejte dorazit.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach