Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Favorité si pohráli se soupeři z chvostu. Těsné domácí porážky Protivína a Čimelic

 
neděle, 3. října 2021, 19:04

Jihočeský kraj - Fotbalisté Olešníka a vedoucího Č. Krumlova bez větších potíží splnili role vysokých favoritů a zdolali jasně protivníky z opačného konce tabulky krajského přeboru. Olešník poslední Blatnou 7:0, uzdravený Lafata vystřihl hattrick, a Krumlovští sezimovoústecký Sokol 4:0. V ostatních sobotních zápasech padalo minimum gólů. Daleko spokojenější byly hostující celky. Rudolfov uhrál v Dražicích bezbrankovou plichtu, doma nejtěsnějším poměrem prohrály Čimelice s Táborskem B a Protivín proti Třeboni. V neděli utržily vysoké domácí porážky Jankov v okresním derby s Týnem (1:5) a Milevsko zrovna tak obdrželo od Oseka pět gólů (0:5). Strakonice udolaly druhé Prachatice brankou v poslední minutě a radovaly se z vítězství 3:2.

Protivínští sehráli skoro přes kopírák stejný zápas jako v úterý se Strakonicemi. Pro diváky opět nuda, velmi málo zajímavých situací před oběma brankami, snad až v závěru, kdy domácí vrhli vše do útoku, mohla Třeboň rozhodnout, ale své tři velké šance neproměnila. Utkání bylo z protivínské strany podprůměrné. Hosté hráli zkušeně to, co potřebovali. K vítězství ji stačila krásná, ale náhodná střela Bartoše z velké dálky, jejíž trajektorie zaskočila brankáře Hanuse a zapadla pod břevno.

Poslední Blatná v sobotním odpoledni cestovala do Olešníka, kde podle papírových prognóz prohrála desáté střetnutí v řadě a stále zůstává bez bodu. Blatná stačila vzdorovat dvacet minut, pak se naplno projevila kvalita na domácí straně. Kanonádu odšpuntoval Štěch, následně se přidal uzdravený Lafata. Zakrátko ještě výborný Peroutka zlikvidoval Maruškovu penaltu. Tlak Olešníka byl ve druhém poločase drtivý a po dalších dvou gólech Lafaty s Tothem uzavřel skóre svou premiérovou trefou Miklík na hrozivých 7:0.

Sympatický výkon na půdě lídra soutěže podal další kandidát sestupu, sezimovoústecký Sokol. V podzámčí vzdoroval půl hodiny než Tůma obětavě hlavou po centru ze strany zamířil do sítě. Hostující obrana odolávala lavinovitým útokům kombinujících slavojáků další půlhodinku, když se střelecky znovu prosadil agilní Tůma střelou po zemi k tyči. Povinné vítězství završil favorit v posledních minutách střídajícím Poláčkem a Růžičkou, který má na kontě již tucet gólů.

Béčko Táborska hrálo venku již sedmé střetnutí a to v Čimelicích patřilo mezi nejpovedenější. Trenérský tandem Jelen s Veseckým měl tentokrát k dispozici kvarteto pendlů. Jeden z nich, David Čapek, ve 12. minutě utkání jediným a laciným gólem rozhodl. Malou domů domácího zadáka Pšeničky stačil před dobíhajícím Škrletou odvrátit v brance zaskakující Nosek, ale míč se odrazil přímo k Čapkovi, který měl před sebou prázdnou branku. Za pět minut mohlo být srovnáno. 41letý Rambous si zkušeně došel pro penaltu po zákroku dvoumetrového Bělorusa Lazarchyk, ale brankář Zadražil ji Petříkovi chytil! Hubený náskok si hosté pohlídali.

Remízový král se během podzimní části pošesté z desíti kol rozešel se svým soupeřem smírně. Byť byly rozjeté Dražice proti Rudolfovu mírným favoritem, hostům se na místním trávníku v posledních sezonách dařilo a s prázdnou neodjeli ani v sobotním utkání. Bez řady opor a trojlístku Hrbáč, Pouzar, Šindelář vsadili na kvalitní defenzívu a to na Dražické, kteří hrozili především ze standardek, platilo. Posledních dvacet minut naskočil do pole i druhý brankář Keřka. Nepříliš pohledné střetnutí skončilo dělbou bodů. Domácí po přestávce několikrát zaměstnali brankáře Teringla, ale ten podal spolehlivý výkon a všechny šance pochytal.

Už čtvrtou prohru za sebou si zapsali milevští vzduchotechnici, kteří měli potřetí výhodu domácího trávníku. Zraněními zdecimovaný tým nestačil na Letním stadionu na Osek. Už ve 13. minutě se prosadil osecký forvard David Říský, který po rychlém kontru a pasu od Hocha ranou z vápna překonal zaskakujícího náhradníka Neužila. Jinak první poločas nenasvědčoval tomu, že skončí vysokou porážkou domácích mladíků. Do kolen je poslaly dva inkasované góly na začátku druhé půle, kdy se během chvilky trefili dorážející Hoch s Brabcem, který zaskočil brankáře centrem ze strany. Debakl završili po pěkné kombinaci Jakub Říský a „gólový“ žolík Maroušek. Brankář Křížek podruhé v sezoně udržel nulu.

Utkání Jankova s Týnem začalo gólově. Ve 3. minutě Mravec v pokutovém území fauloval Sypala a Schönbauer pokutový kop s přehledem proměnil. Jenže zanedlouho chyboval obránce Honner a Týn díky Štosovi záhy srovnal. Tentýž hráč se ve 21. minutě vyhnul ofsajdové pasti a své sólo zkušeně proměnil - 1:2. Za další čtyři minuty zase Dobal vyzval pěknou přihrávkou Tomáše Maxu a bylo to 1:3. Zvrat se ve druhé půli nekonal. Místo snížení si Štos se zakončujícím Dobalem vychutnali domácí zadáky - 1:4. Ve zbytku utkání měl Jankov převahu, ale vysokou porážku ani nezmírnil. Naopak, v 85. minutě po rychlém brejku vstřelil Dobal, nejlepší hráč zápasu, svou druhou branku v utkání - 1:5.

První půle zápasu Na Křemelce moc zajímavého nepřinesla. Již na začátku vystrašil brankáře Prachatic z trestného kopu ze 30 metrů Rozhoň. Hosté dvakrát zahrozili Sedláčkem a podruhé hasil na čáře Rozhoň. Druhý poločas už byl na gólové momenty daleko bohatší. Po devíti minutách a přihrávce Noska skóroval Krejčí. Hosté odpověděli v 68. minutě Babkou po zmatku v domácí šestnáctce. Deset minut před koncem po standardce Rozhoně strhl Zelenka vedení na stranu Junioru. V závěru z penalty za faul dorovnal Pecka, jenže v poslední minutě hosté faulovali před vápnem a Rozhoň z trestného kopu střelou přes zeď rozhodl o zisku tří bodů pro Junior.

Výsledky 10. kola krajského přeboru


FK Protivín – Jiskra Třeboň 0:1 (0:1)

Góly: 33. Bartoš.
Rozhodčí: Brom - Albert, Mach. Delegát: Němeček. ŽK: 5:1 (Bečvář, Dan, Hrachovec, J. Vorel, Zb. Vorel – Průcha). Diváků: 100.


TJ Dražice – SK Rudolfov 0:0

Rozhodčí: Žemlička - Lepič, Jevčák. Delegát: Vrzal. Bez karet. Diváků: 100.


SK SIKO Čimelice – FC MAS Táborsko B 0:1 (0:1)

Góly: 12. Čapek.
Rozhodčí: Votava - Kaštánek, Kollmann. Delegát: Kučera. ŽK: 3:1 (Mezera 2, Smetana – Jansa). ČK: 1:0 (81. Mezera). Diváků: 100. Domácí Petřík neproměnil penaltu.


FK Olešník – TJ Blatná 7:0 (2:0)

Góly: 25., 56. a 79. Lafata, 77. a 80. Toth, 21. Štěch, 62. Miklík.
Rozhodčí: Panský - Němec, Krčín. Delegát: Tupý. ŽK: 1:2 (Heller – Hlaváč, Kůst).  Diváků: 80. Domácí Maruška neproměnil penaltu.


FK Slavoj Č. Krumlov – Sokol Sezimovo Ústí 4:0 (1:0)

Góly: 31. a 59. Tůma, 87. Poláček, 90. Růžička.
Rozhodčí: Žurek - Dunovský, Klátil. Delegát: Albrecht. ŽK: 0:1 (Bartáček). Diváků: 125.


FK Junior Strakonice - Tatran Prachatice 3:2 (0:0)

Góly: 53. Krejčí, 80. Zelenka, 90. Rozhoň - 68. Babka, 87. (pen.) Pecka.
Rozhodčí: Němec - Panský, Kaštánek. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Nosek, Linhart – Sova, Pícha). Diváků: 108.


SK Jankov – FK Olympie Týn n/Vlt. 1:5 (1:3)

Góly: 4. (pen.) Schönbauer - 10. a 21. Štos, 53. a 86. Dobal, 25. T. Maxa.
Rozhodčí: Vican - Polák, Přibyl. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:3 (Voráček - Mravec, T. Maxa, Dumbrovský). Diváků: 148.


FC ZVVZ Milevsko – TJ Osek 0:5 (0:1)

Góly: 12. D. Říský, 54. Hoch, 58. Brabec, 75. J. Říský, 89. Maroušek.
Rozhodčí: Albert - Žemlička, Lepič. Delegát: Eibl. ŽK: 0:3 (Kubiš, Krejčí, J. Říský). Diváků: 92.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák
 


 
Reklama