Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Futsalistům Absolutu začíná sezona, v pátek přivítají Chotěboř

 
středa, 22. září 2021, 21:38

Již za pár dní začíná 1. kolem 2. Futsal ligy západ sezona futsalistům z Absolut Černý Dub. V utkání, které je na programu tento pátek (24. 9. 2021) od 20:30 hod. v českobudějovické Sportovní hale, jim bude soupeřem celek z Vysočiny, FK Boca Chotěboř. Nejen o tomto zápase jsme si v předsezonním rozhovoru povídali s manažerem klubu Radimem Staňkem.

Než se dostaneme k nadcházející sezoně, na jejímž prahu stojíte, prozraďte nám, jak dopadla ta minulá?
Sezona 2020/2021 byla pro náš klub v jeho aktuálně 24leté historii první druholigovou sezonou. Bohužel, než jsme si ji stihli pořádně užít, po třech kolech ji předčasně ukončila pandemie covid-19. I proto se cítíme stále jako nováčci a na novou – snad už plnohodnotnou – sezonu se velice těšíme.

Jak jste již zmínil, působíte nyní ve 2. nejvyšší tuzemské futsalové soutěži, můžete nám ji přiblížit?
V hierarchii soutěží se skutečně jedná o 2. nejvyšší soutěž. Jejím oficiálním názvem od této sezony je 2. Futsal liga západ a hraje ji celkem 12 klubů z Čech. Na Moravě pak týmy měří síly v rámci 2. Futsal liga východ. Vítězové obou skupin postupují do celorepublikové 1. Futsal ligy, na sestupující čekají regionální divize, kterou však u nás na jihu Čech bohužel nemáme.

Jak jste se na novou sezonu připravovali a s jakými cíli do ní půjdete?
Příprava na novou sezonu začala v podstatě v momentě, kdy došlo k rozvolnění podmínek pro sport a my se tudíž mohli začít scházet. Nejprve to bylo možné jen venku, kde jsme využívali hřiště s tartanovým povrchem v Homolích. Posléze jsme se již přesunuli do hal. V rámci možností a s ohledem na fotbal jsme se scházeli každé pondělí. Něco jsme tedy odtrénovali, tak uvidíme, na co to bude v konečném výsledku stačit. Osobně bych se rád pohyboval v horní polovině tabulky, ale je možné, že rychle vystřízlivím a nevyhneme se bojům o záchranu.

Kdy a kam se na vás mohou fanoušci přijít podívat?
Naše domácí utkání hrajeme v pátky ve Sportovní hale v Českých Budějovicích se začátkem od 20:30 či 21:00 hod. Pro příchozí by měl být připraven menší bufet. První možnost je již tento pátek od 20:30, kdy ve zmíněné hale přivítáme FK Boca Chotěboř. Na vaši případnou návštěvu se moc těšíme.

Pojďme tedy k tomuto zápasu, co od něj očekáváte?
Náš soupeř v jediných 3 utkáních minulé sezony nepoznal hořkost porážky, a navíc dokázal nasbírat 7 bodů, takže nás určitě nečeká nic jednoduchého. Já však věřím, že si z domácí palubovky vytvoříme takovou nedobytnou pevnost a začneme s tím hned proti Chotěboři.

Jak je těžké naplnit rozpočet na druhou ligu?
Není to jednoduché. Rád bych tímto poděkoval našim partnerům, bez kterých bychom se na této úrovni neobešli. Patří mezi ně Jihočeský kraj, inspekční a inženýrská společnost Plantinspekta, obec Homole, doplňky stravy NaturaMed, stavební společnost Sahan, prodejna barev Barvy-Laky Komplet, restaurace Na Staré Kovárně v Homolích a další.

Napsal(a) Redakce | Foto Absolut Černý Dub