Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize: Gólové hody v Katovicích, Soběslav v desíti dvakrát udeřila. Hradec smazal dvougólové manko

 
neděle, 22. srpna 2021, 18:43

Jihočeský kraj – V sobotu dopoledne vstoupilo do 4. divizního kola béčko Dynama ČB a do třetice si připsalo tři body s čistým kontem. I když se očekávalo daleko výraznější vítězství s Doubravkou než 1:0. Soběslav ustála hodinové oslabení a sama chebské Hvězdě nadělila tři góly. Katovice po výborném vstupu do zápasu deklasovaly Beroun 5:1. V nedělním programu Lom odvrátil v závěru blamáž s předposledním Hořovickem a J. Hradec během čtyř minut smázl dvougólovou ztrátu na plzeňský Petřín.

Béčko Dynama se na Složišti nadřelo na třetí výhru v řadě a tři body s dobře bránící Doubravkou. Hubené vítězství zařídil v 60. minutě po centru Maška hlavou Vítovec. „Byl to náročný zápas. Od začátku jsme se snažili tvořit hru, ale do vyložených šancí jsme se nedostávali. Po přestávce se hra vyrovnala a my po jednom rychlém protiútoku rozhodli Vítovcem o vydřených třech bodech,“ řekl trenér béčka Dynama Jindřich Tichai, jehož tým ustál závěrečný tlak Západočechů, kteří byť získali jen dva body, byli zatím nejtěžším soupeřem.

Soběslav odčinila nevydařené vystoupení z minulého kola a na domácím stadionu měla zápas proti Chebu jednoznačně pod kontrolou. „Jen nás přibrzdilo zbytečné vyloučení Bouchala, který stáhl unikajícího protihráče. Do poločasu jsme ale přidali druhý uklidňující gól,“ uvedl vedoucí soběslavského týmu Michal Lemberka a náskoku 2:0 po gólech Kutnera a Hájka. V nástupu do druhé půle zasadil Hvězdě třetí ránu Vaněk. „Druhá půle byla vyrovnaná, hosté ale i tak často chybovali a pouštěli nás do brejků a dalších šancí. Občas nás zatlačili, ale gólovou šanci si nevytvořili,“ poznamenal Lemberka, který vyzdvihl výkon Aleše Kutnera a litoval vyloučení Bouchala.

V Dudák aréně chtěly Katovice bezpodmínečně bodovat. Na Beroun se poctivě připravily a do třetice jim nastřílely „bůra“. A to chyběli marodi Sládek, Kadula a Kahuj. Nástup měli domácí parádní a za deset minut si zadělali na dvougólový náskok. V 5. minutě zakončil rychlou akci po levém křídle na zadní tyči dorážející Lukáš Bálek, za šest minut proměnil Požárkovu přihrávku volný Uher. A třetí zásah po oku lahodícím obloučku L. Bálka zařídil opět dorážející Uher. Otřesené hosty dorazil po Bálkově nastřelení na zadní tyč Cibulka a samostatným průnikem Požárek. Brankář a kapitán Švehla přišel o čisté konto v poslední minutě, ale to nemohlo katovickou radost nijak pokazit. „Musím pochválit celý tým za výborný výkon,“ podotkl trenér Šroub.

První Lom měl nečekaně hodně práce získat povinné body s Hořovicemi. Středočeši vyhráli první poločas gólem z brejku, lomský brankář Matoušek poprvé inkasoval, a pak se soustředili na udržení náskoku. „Hosté přijeli s defenzivní taktikou a my jsme pořád bušili do plných. Těžko jsme se k nim dostávali a bylo nesmírně těžké zápas otočit. Nakonec nás zachránily rohové kopy, po kterých jsme vstřelili dva góly,“ oddechl si trenér Lomu Marek Císař po strhnutí stavu na vlastní stranu góly Slavíka a J. Rabiňáka.

Na pokraji porážky byli dlouho i Jindřichohradečtí. U Vajgaru prohrávali s Petřínem. „První poločas jsme prospali a zaslouženě jej prohráli 0:1, byť jsme také nějaké šance měli. Soupeř byl ale prvních pětačtyřicet minut lepší. V kabině jsme si to uvědomili a do druhé půle nastoupili mnohem živější. Sice nás na začátku přibrzdil gól z penalty, přesto jsme dokázali vytrvat v tlaku a bojovnosti a nakonec i vyrovnat. Remíza byla zasloužená,“ popsal kormidelník Roman Lukáč, jehož svěřenci vyrovnali během tří minut Janákem a Vašem.

Výsledky 4. kola v divizi A

SK Dynamo Č. Budějovice B - SK Senco Doubravka 1:0 (0:0)

Gól: 60. Vítovec. Rozhodčí: Lafek - Fišer, Koranda. ŽK: 2:0 (Bízek, Malecha). Diváků: 150.

FK Spartak Soběslav - FK Hvězda Cheb 3:0 (2:0)

Góly: 4. Kutner, 36. Hájek, 49. Vaněk. Rozhodčí: Mach - Depeš, Blatný. ŽK: 2:2 (M. Mazouch, Pavlík – Janda, Macháček). ČK: 1:0 (31. Bouchal). Diváků: 232.

SK Otava Katovice - Český lev-Union Beroun 5:1 (3:0)

Góly: 11. a 25. Uher, 5. L. Bálek, 62. Cibulka, 73. Požárek - 90. Tarasov. Rozhodčí: Štrincl - Šlajs, Toucha. ŽK: 1:1 (Repa – Tarasov). Diváků: 269.

TJ Sokol Lom - SK Hořovice 2:1 (0:1)

Góly: 74. Slavík, 87. J. Rabiňák - 27. Majid. Rozhodčí: Holakovská - Gunitš, Švorc. ŽK: 0:2 (Pyšek, Smetana). Diváků: 220.

FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Petřín Plzeň 2:2 (0:1)

Góly: 71. Janák, 75. Vaš - 13. Šimáně, 50. (pen.) Zoubek. Rozhodčí: Dohnal - Štefan, Lafek. Bez karet. Diváků: 200.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař