Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jaromír Plocek našel nové angažmá ve Vodňanech

 
úterý, 10. srpna 2021, 06:53

Fotbalový klub Vodňany hlásí další novinku v realizačním týmu. Stávajícího kouče Petra Hrnčíře, který mužstvo převzal na konci června, doplní Jaromír Plocek, jenž naposledy působil u B-týmu českobudějovického Dynama.

„Dozvěděli jsme se, že je volný, tak jsme ho oslovili,“ potvrzuje šéf vodňanského klubu Karel Handšuh starší a doplňuje: „Pan Plocek bude řídit hlavně tréninky, na dalších věcech budou pracovat s panem Hrnčířem společně.“

Kompetence budou mít trenéři Hrnčíř a Plocek rozděleny rovnoměrně. „Ono vlastně není podstatné, kdo je hlavní trenér a kdo asistent. Vždycky je to o samotných hráčích, jakou si udělají partu na hřišti a v kabině. Nezáleží přitom, jestli jde o profesionální či amatérský klub,“ přidává svůj názor Jaromír Plocek.

Handšuh vidí v příchodu Plocka jednoznačný přínos a pochvaluje si, že spolupráce nové trenérské dvojice už začíná přinášet první ovoce. Nový kouč je zase rád, že právě ve Vodňanech se mu nejlépe podaří skloubit jeho nové zaměstnání s fotbalem, který má tak rád.

„Do Vodňan přicházím proto, abych hráčům pomohl a poradil. Respektuji soutěž jakou hrají a kluky obdivuji, jak dokáží skloubit fotbal s osobním životem. Přitom chápu, že v této nelehké covidové době to nemají jednoduché. Hlavní ovšem je, aby je fotbal bavil,“ říká Jaromír Plocek.

První setkání s týmem na něho udělalo dobrý dojem. Plocek oceňuje, že hráči chodí na tréninky v dostatečném počtu a pochvaluje si rovněž spolupráci s Petrem Hrnčířem. „Věřím, že se mnou problémy nejsou. Jsem zvyklý učit se od zkušenějších kolegů. Vždycky je lepší, když jsou dva trenéři a mohou spolu různé věci konzultovat,“ těší se Plocek na spolupráci s novým kolegou.

Jaromír Plocek vnímá rozdíl mezi fungováním béčka Dynama a Vodňan, které hrají o dvě třídy nižší soutěž. Vodňany ale bere jakou novou výzvu. „Respektuji soutěž, jakou klub hraje, i samotné hráče a těším se na novou práci. Jinak bych chtěl poděkovat všem klubům, které mi nabídly spolupráci. Děkuji také Dynamu, že mi dalo možnost tam trénovat,“ vzkazuje na závěr Jaromír Plocek ze své nové trenérské štace.

V generálce smetly Vodňany Cehnice 9:1 a na začátek sezony hostí béčko Prachatic.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama