Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Napodruhé už to s exligovým soupeřem vyšlo. Táborsko zvítězilo v Příbrami 2:0

 
neděle, 1. srpna 2021, 11:00

Příbram – Skvělého výsledku dosáhl A tým FC MAS Táborsko ve 2. kole F:NL na půdě Příbrami. Jihočeské mužstvo zdolalo tamní 1. FK 2:0 brankami Vozihnoje a Matouška. Výhra je velmi cenná, Příbram patří k favoritům soutěže a v prvním kole suverénně zvítězila v Prostějově.

Táborsko chtělo navázat na utkání s Brnem a tím rozdílem, že vstřelí branky, a to se povedlo dvakrát. Nejprve se ve 13. minutě zahrával rohový kop, odražený míč Táborsko skleplo na Vozihnoje, který míč uklidil k tyči – 0:1.

Druhý zásah přišel v nastavení první půle. Matoušek předvedl snad 70metrový sprint s míčem, předběhl stopera Mezeru a na rozdíl od utkání s Brnem svou šanci proměnil – 0:2. Táborsko v tu chvíli hrálo v deseti, neboť byl ošetřován Tusjak.

Příbram to měla s Táborskem těžké, hosté poctivě na mokrém a rychlém terénu bránili. „Hráči se vydali ze všech, v obraně jsme to zavřeli. Byli jsme na Příbram připraveni a štěstí stálo při nás,“ řekl trenér FCT Miloslav Brožek.

Zhruba 12 minut před koncem měla Příbram velkou příležitost na snížení, ale brankář Pecháček byl proti. Vzápětí běžel na gólmana táborský Plachý, ale výhru nenavýšil.

Nastavovalo se šest minut, ale hosté takticky tři body uhájili. „V Příbrami se nebude vyhrávat. Doma je velmi silná. My jsme projevili velkou odolnost a sílu,“ konstatoval trenér Táborska.

V příštím kole 8. 8. 2021 přivítá Táborska doma Vlašim.

1. FK Příbram – FC MAS Táborsko 0:2 (0:2)

Branky: 13. Vozihnoj, 45+2. Matoušek. Rozhodčí: Batík – Mojžíš, Matoušek. ŽK: 39. Mezera, 74. Sus, 86. Halinský – 43. Almeida, 44. Boula, 52. Matoušek, 64. Pecháček.

Příbram: Šiman – Cmiljanović, Mezera (46. Halinský), Kodr, Soldát (46. Langhamer) – Sus, T. Pilík (62. Dočekal), Petrák (85. Hájek), Zorvan (88. Januška) – Vávra, Voltr.

Táborsko: Pecháček – de Almeida, Navrátil, Holiš, Tusjak – Vozihnoj (90. Rydval), Icha, Boula, Plachý – Matoušek (88. Drozd), Provazník (86. Tijani).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama