Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V premiéře cenné vítězství Písku na půdě Vltavínu

 
sobota, 31. července 2021, 22:01

Praha - Start třetí ligy zvládli písečtí fotbalisté na výbornou. V Praze porazili domácí Loko Vltavín 2:1 po gólech Adama Kotrby a Štěpána Koreše.

Písečtí trenéři zamíchali sestavou z generálky a od první minuty vyběhli nováčci Pineau s Pravdou, kteří měli v novém působišti za sebou jen dva tréninky. V základní jedenáctce nechyběly ani další letní posily Kalousek a Volf. Dojednává se ještě příchod jednoho hráče do ofenzívy z Táborska. Scházel jen marod Hrachovec.

Žlutomodří byli v prvním poločase daleko aktivnější než zaskočený domácí Vltavín, který byl v prvním střetnutí sezony favoritem. Hosté několik slibně se vyvíjejících akcí nedotáhli do konce, ale po půl hodině se dočkali odměny.

Autorem vedoucího gólu byl v A-týmu debutující benjamínek Adam Kotrba. „Dostal jsem od Koryho skvělý křížný balón na levou stranu a prvním dotekem jsem se dostal za obranu soupeře a běžel jsem sám na gólmana. A pak už to stačilo jen uklidit k tyči,“ popsal trefu 19letý Kotrba, který zakončoval jako zkušený mazák.

Pražané po přestávce zaveleli k náporu a vytvořili si územní převahu. „Zřejmě nás domácí podcenili. Ve druhém poločase jsme někdy i se štěstím přestáli šance Vltavínu, několikrát nás podržel Satrapa,“ řekl k průběhu druhého dějství vedoucí píseckého mužstva Miroslav Grobár.

V samém závěru běželi do otevřené domácí obrany Voráček se střídajícím Vojtou, který ještě posunul přihrávku před prázdnou branku Štěpánu Korešovi a ten definitivně zpečetil zisk tří bodů. Vltavín sice stačil v poslední minutě z protiútoku snížit kapitánem Petrem Pejšou, ale v nastavení si Písek náskok pohlídal a odvezl si zasloužené vítězství.

Loko Vltavín – FC Písek 1:2 (0:1)

Góly: 90. Pejša – 33. Kotrba, 88. Koreš. Rozhodčí: Vít – Pilný, Klečka. ŽK: 1:2 (Kuchař – Sajtl, Pravda). Diváků: 164.

Písek: Satrapa – Sajtl, Běloušek, K. Kulík, Kotrba – Volf, Pravda (70. Mařík) – Kalousek (80. Vojta), Koreš, Pineau (63. Petr) – Voráček.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama