Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov v přípravě nešetří góly. Střelecky se činil i v Trhových Svinech

 
neděle, 25. července 2021, 10:41

I ve třetím letním přípravném utkání Jankova padalo hodně branek. Tentokrát zamířili zelenobílí na zrekonstruovaný pažit do Trhových Svinů, kde místní Spartak, přední tým I.A třídy, porazili 5:1. Ve třech dosavadních přípravných zápasech Jankova bylo k vidění celkem pětadvacet branek!

V podstatě po celý první poločas byli domácí favorizovanému soupeři rovnocenným partnerem. Byl to také Spartak, který v 9. minutě poprvé výrazněji ohrozil soupeřovu branku, ale zakončení Jindry Komárek pokryl. Jankov odpověděl po čtvrthodině hry šancí Bendy, při které zase úspěšně zakročil domácí strážce svatyně Brůha. O pět minut později po Schönbauerově nabídce z levé strany dopravil balón do sítě Benda, ale zvednutý praporek asistenta rozhodčího radost hostů znemožnil.

Regulérních gólů se diváci v Trhových Svinech dočkali až v závěru poločasu. Ve 36. minutě po hezké rychlé akci Lovičky, Prennera a Sypala otevřel skóre zápasu Martin Benda – 0:1. Ve 41. minutě se po dobré práci Lovičky dostal ke střele zpoza vápna Václav Jirkovský a zamířil nechytatelně do růžku branky – 0:2. Gólu, za předvedený výkon zaslouženého, se ještě před pauzou dočkal i Spartak. Domácí využili otevřenějšího prostoru v jankovské obraně, první zakončení Komárek ještě vyrazil, ovšem na dorážku Daniela Tomka už byl krátký – 1:2.

Do druhého poločasu poslal trenér Jankova Petr Kadlec pětici nových hráčů a především dvojice Hüttner – Mizera hru účastníka krajského přeboru výrazně oživila. Rázem se hrálo převážně na útočné polovině Jankovských a přicházely šance i góly. Hüttnerův přímý kop z velice dobré pozice v brance neskončil, stejně jako o minutu později po nakrátko rozehraném rohovém kopu a Beránkově střele.

Skóre se měnilo v 56. minutě. Pohlednou akci Hüttnera se Sypalem dokončil přesným a chladnokrevným zakončením Martin Benda – 1:3. O minutu později přišla velice podobná akce, na jejímž konci stál tentokrát Řehoř, jehož zakončení dokázal Vrábek skvěle vyrazit. V 62. minutě přišla kombinace na levé straně v podání Mizery a Schönbauera, přihrávku druhého jmenovaného ještě v pokutovém území vyšperkoval nádhernou parádičkou Sypal a celou akci jako z učebnice zakončil s hlavou nahoře přesným umístěním k tyči Martin Hüttner – 1:4. Na levé straně notně aktivní Mizera zle zatápěl domácím hráčům a v 71. minutě byl u další gólové akce, kterou zakončil před poloodkrytou brankou skórující Antonín Sypal – 1:5.

Po velmi živé třicetiminutovce byla závěrečná čtvrthodina na šance dosti skromná. Bylo vidět, že v tropickém počasí oběma celkům docházely síly a zápas se v podstatě dohrával. Za zmínku stojí snad jen střelecký pokus Bendy, který usiloval o hattrick, jenže gólman Vrábek už inkasovat nehodlal. I přes vysokou prohru však domácí Spartak potvrdil své kvality a rozhodně by měl zase v následující sezóně patřit k aspirantům na postup do KP.

TJ Spartak Trhové Sviny – SK Jankov 1:5 (1:2)

Branky: 44. Tomek – 36. a 56. Benda, 41. Jirkovský, 62. Hüttner, 71. Sypal. Rozhodčí: Bartůněk. Diváci: 50.

T. Sviny: Brůha K. – Pavel F., Zatloukal, Smoleň, Novák – Jindra, Brůha D., Tomek, Kodras – Chromčák, Gažák. Střídali: Vrábek, Šafránek, Pavel V., Kurali.

SK Jankov: Komárek – Jirkovský, Lošek, Fajtl, Schönbauer – Řehoř, Kroneisl, Prenner, Sypal, Lovička – Benda. Střídali: Havlíček, Hüttner, Mizera, Beránek, Voráček.

Napsal(a) SK Jankov | Foto SK Jankov
 


 

Reklamní sdělení

Reklama