Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Většina oddílů na Prachaticku touží po změně. Na předsedu OFS kandiduje Pavel Hodina

 
pondělí, 12. dubna 2021, 19:31

Prachatice – Marně jsme dvakrát žádali sekretariát OFS Prachatice o zaslání kandidátní listiny na blížící se volební valnou hromadu, abychom ji v článku o volbách na okresech mohli také zveřejnit. Ostatní okresy reagovaly téměř bleskově. Ze Šumavy nic nedošlo. Až se nás v neděli dotázali zástupci některých klubů z Prachaticka, proč nebyla kandidátka zveřejněna…

Na poslední chvíli se dala dohromady parta lidí, co má k fotbalu vztah a chuť pracovat. Složila si vlastní kandidátku do čtvrtečních voleb a na předsedu nominovala činovníka FK Lažiště Pavla Hodinu, který se postaví stávajícímu šéfovi Jiřímu Trněnému.

V Prachaticích si ve čtvrtek 15. 4. 2021 zvolí nové vedené okresního fotbalu na další čtyři roky. Šestačtyřicetiletého Pavla Hodinu (na fotu) jsme požádali o krátké představení jihočeským fanouškům a jeho plány a vize, pokud by byl zvolen předsedou.  

„Fotbalu se věnuji od malička a dá se říct, že se stal pro mne neodmyslitelnou součástí života. V minulosti jsem ho hrával, pískal, trénoval a nyní dělám funkcionáře. Troufnu si tvrdit, že mám o okresním i krajském fotbalu dokonalý přehled. I proto jsem již nějakou dobu zvažoval kandidaturu na post předsedy OFS Prachatice. Vím ale, že je to časově náročná práce, což mě naopak částečně odrazovalo, jelikož mi moc volného času nezbývá. Nyní, když mě oslovili zástupci Tatranu Prachatice, tak moje kandidatura začínal nabývat na obrysech. Následně se přidali i zástupci dalších klubů, což bylo dalším podnětem k mému rozhodnutí.

Je mi jasné, že nejde všechny úkoly zvládnout individuálně, ale musíte mít k sobě ty správné lidi, aby se o práci podělili. I proto jsem chtěl mít nejdříve jistotu, že se najdou někteří jedinci, tuto náročnou, ale dost často neviditelnou a nevděčnou práci, vykonávat. Oslovil jsem několik zkušených funkcionářů, zda by do toho nešli se mnou. Chvilku jsme si společně povídali o strategii vedení okresního fotbalu na Prachaticku, aby následně, pro mne možná trochu překvapivě, jsme si plácli. To byl poslední kamínek do mozaiky, abych kandidaturu na předsedu OFS PT podepsal. Bylo to za pět minut dvanáct, v podvečer uzávěrky zaslání kandidátů.

A na jakých prioritách jsme se shodli, pokud bychom dostali důvěru? Prvním úkolem bude důstojně dohrát rozehraný ročník, pokud to epidemiologická situace dovolí. Tzn. odehrát alespoň polovinu soutěže, což znamená určení postupujících a sestupujících týmů. A následně připravit nastávající ročník, který bude, jak všichni věříme, již ten, jaký jsme zažívali v minulosti.

Největší prioritu by ale měla mít mládež, aby se po Covidu vrátilo na hřiště co největší množství dětí či ještě více, než tomu bylo před uzávěrou. Klubům je potřeba pomoci vytvořit takové podmínky, které neodradí jak malé naděje, tak ani jejich rodiče. To bude hlavní úkol, který nebude vůbec jednoduchý. K tomu musí mít kluby samozřejmě zajištěn od vedení okresu veškerý dostupný servis.

Dalším úkolem je sjednotit všechny kluby okresu, aby dokázaly spolu spolupracovat, byť na hřišti je mezi nimi zákonitě rivalita. Chceme, aby se kluby podílely na některých klíčových rozhodnutích týkajících se např. hracích dní u mládeže či složení jednotlivých skupin dospělých atd.

Dalším nesmírně těžkým úkolem je udržet a pokusit se i rozšířit rozhodcovskou základnu. Každým rokem je čím dál tím větší problém sehnat dostatečné množství rozhodčích, aby byla obsazena všechna utkání.

Vzhledem k tomu, že se dnes většina klubů potýká s nedostatkem hráčů, tak bychom rádi znovu otevřeli diskusi o střídavých startech u hráčů mladších ročníků a o odchodech hráčů do zahraničí bez jakékoliv náhrady. Zejména tento problém se týká všech klubů a u nás v pohraničí je to problém dvojnásobný. Těch úkolů je ale samozřejmě mnohem více.

Nechci, aby toto vyznělo jako předvolební agitace, ale tímto jsem chtěl alespoň trochu představit náš tým, jelikož nevím, zda zástupci oddílů na Prachaticku dostali informaci o jednotlivých kandidátech. Do žádné jiné předvolební kampaně se pouštět nemíním. Rozhodnutí nechám na oddílech, zda chtějí změnu na vedení OFS nebo jsou se stávajícím vedením spokojeni.

Závěrem bych chtěl ještě zmínit, že nemám případně problém spolupracovat s kýmkoliv, kdo bude mít o spolupráci zájem a bude to ku prospěchu fotbalu. Myslím, že náš okres je tak malý, že se všichni navzájem velmi dobře známe.

Přeji všem šťastnou ruku při volbě nového vedení.“

Náš tým tvoří:

Ing. Pavel Hodina – bývalý hráč, rozhodčí, trenér a nyní člen VV FK Lažiště

Miroslav Kolafa – předseda a hráč Sokola Záblatí (Tatran Prachatice B)

Lukáš Sýs – hráč, šéftrenér a trenér mládeže a člen VV Šumavanu Vimperk

Patrik Krull – jednatel, vedoucí mužstva a člen VV SK Čkyně

Jan Miko – bývalý hráč, nyní předseda a trenér Hraničáře Borová Lada

David Rosa – předseda a hráč FK Nebahovy

Martin Honner – trenér mládeže a člen VV Tatranu Volar

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein
 


 

Reklamní sdělení

Reklama