Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Brankář Lukáš Novák je na Svépomoci jako doma

 
neděle, 11. dubna 2021, 13:37

Tábor - Jednou z několika předsezonních posil lomského týmu byl 22letý gólman Lukáš Novák. Prostředí domácího stadionu v Táboře zná ze své dlouholeté předchozí štace dokonale.

Jak jste se stačil v Lomu zabydlet a jak vás přijala kabina?
Do Lomu jsem přišel před sezónou po 10 letech, co jsem působil v Táborsku. V létě nás přišlo víc, hodně mých spoluhráčů znám právě z Táborska a i z tohoto důvodu nebyl s kabinou žádný problém.

Jedničkou je Filip Matoušek, počítáte, že mu budete většinou krýt záda?
Od malička jsem zvyklý bojovat o místo v bráně, nikdy jsem neměl nic jisté. Každý zápas jsem bral za odměnu a dělal jsem všechno pro to, abych mohl hrát i další. Vím, jak velká je to konkurence, ale to člověka posouvá dopředu, můžete se zlepšovat. Takhle jsem nastavený. Udělám všechno proto, abych mužstvu pomohl.

Brankáře má na starosti dlouholetá opora Laco Chylík. Dával vám na trénincích zabrat?
Pro každý trénink se snaží připravit pestrou náplň, zabrat jsme dostali v letní přípravě, kdy je to potřeba. Během sezóny jsme už dolaďovali veškeré detaily, a převážně se zaměřili na práci nohama.

Co říkáte na ambice Lomu, který by se třetí lize nebránil?
Máme na divizi velice kvalitní tým. V zimě nás ještě posílili Martin Kučera a Zbyněk Musiol, takže se určitě budeme chtít poprat o postup do ČFL.

Lom drží druhé místo. Myslíte, že se sezona dohraje?
Všichni v týmu doufáme, aby se dohrála alespoň polovina soutěže.

Na Svépomoci to dobře znáte z předchozího působení v béčku Táborska, takže to zase taková změna pro vás nebyla, ne?
Přesně tak. Na Svépomoci jsem hrál vlastně už v žákovské kategorii, takže v tom žádný problém nebyl. Kvalita trávníku je tam velmi dobrá a také proběhla rekonstrukce tribuny.

Sám ještě pískáte. Kam byste to chtěl v roli rozhodčího dotáhnout? Máte nějaký vzor?
Pískám pouze okresní přebor na Táborsku, samozřejmě už se mi naskytla možnost jít pískat krajské soutěže, ale časově se to s fotbalem a s prací moc skloubit nedá, takže jsem tuto nabídku musel odmítnout. Při sledování zápasů se mi velice líbí rozhodčí Martin Atkinson a v Česku Petr Hocek, můj kamarád ze shotbalu.

Jak se v době covidu udržujete a trávíte volný čas?
Od trenérů jsme dostali individuální tréninkový plán, který se ve volném čase snažím dodržovat. Hodně času mi také zabere hraní her na playstationu.

Co zaměstnání? Zasáhla ho korona?
Pracuji jako řidič nákladního vozidla pro internetový obchod. Covid nás vůbec nepostihl, spíš naopak nám pomohl, protože máme pořád příliš mnoho objednávek.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 

Reklamní sdělení

Reklama