Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jihočeský KFS představil nové oficiální logo

 
středa, 30. prosince 2020, 14:58

České Budějovice – Do nového roku vstoupí Jihočeský KFS (založen 1919 jako Jihočeská župa footballová) pod novou značkou. Přechod k modernější image má symbolizovat propojení Nadačního fondu pro podporu fotbalové mládeže Jihočeského kraje s kluby v rámci kraje a okresů.

Z pověření výkonného výboru dostal zřízení nového loga za úkol Jiří Hrbáč, předseda Komise mládeže a trenérsko metodické komise a člen VV. „Oslavil jsem jednu grafickou firmu, která nám už kdysi zpracovávala roll upy pro Nadační fond. Napsal jsem jim, že mají volnou ruku, jen jsem jim poslal pro inspiraci, jak vypadají loga v jiných krajích,“ popsal Hrbáč. „Přišlo mi šest návrhů a z těch jsme na posledním VV jeden vybrali,“ doplnil s tím, že logo bude sloužit k prezentaci a propagaci Jihočeského KFS na případné reklamní předměty, dresy výběrů a další.

K inspiraci základního motivu posloužilo logo Jihočeského kraje (používané od roku 2009), které symbolizuje přírodní krásy, kulturní dědictví a dynamický rozvoj. Modrá barva symbolizuje rybníky a řeky, zelená jihočeskou přírodu, žlutá slunce a pohodu a červená kulturní a historické tradice regionu. „Myslím si, že identita a autenticita Jihočeského KFS jako největší organizace sdružující sportovce v rámci nejpopulárnějšího kolektivního sportu, kterým je fotbal, by měla být tímto logem umocněna,“ uvedl šéf jihočeského fotbalu Jan Jílek.

„Již několik let připravujeme a realizujeme ve spolupráci s Nadačním fondem pro podporu fotbalové mládeže Jihočeského kraje řadu podpůrných akcí pro oddíly, mládežnické turnaje, podporujeme mládež na OFS a KFS včetně samotných trenérů, hráčů i rozhodčích. Je důležité si uvědomit a zdůraznit právě spojení krajského fotbalového svazu s neziskovou podporou mládeže a fotbalu jako takového v rámci celého Jihočeského kraje,“ doplnil Jílek.

Napsal(a) Michal Průcha
 


 
Reklama