Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Týn spasil Dobal, lídr pokořen na horké půdě Čimelic. Strakonice nastřílely Sezimovoústeckým půltucet

 
neděle, 11. října 2020, 18:27

Jihočeský kraj – Čimelice navázaly na vítěznou domácí sérii i proti vedoucímu Č. Krumlovu, který v osmém podzimním střetnutí okusil první porážku. Do čela mohl poskočit Osek, ale prohrál těsně v Protivíně. Dražice promrhaly nadějný dvougólový náskok s Milevskem a během jedné minuty dvakrát inkasovaly. Důležité záchranářské body získal nováček Týn zásluhou hlavičkujícího Vladimíra Dobala sedm minut před koncem, po další smolné prohře se Rudolfov propadl na chvost tabulky. Blatná se odlepila ode dna vítězstvím proti béčku Táborska, skóre otáčel dvěma trefami David Kubiš. V Olešníku se nehrálo, Lažiště nedalo dohromady zdravou jedenáctku, navíc má dva nakažené. V neděli zdolal Jankov Hüttnerovým gólem Třeboň a Strakonice po Sládkově hattricku z první půle porazily Sokol S. Ústí 6:2.

Hodinu po sobotním poledni informovali zástupci FK Olešník, že se utkání proti Lažištím neuskuteční. „K pěti zraněným hráčům přibyli dva do karantény a další tři mají příznaky čínské chřipky (teploty a bolest hlavy). Ti by byli ochotni jet, ale to nám přijde nezodpovědné i vůči soupeři a všem aktérům zápasu. Z kádru máme zdravé tři gólmany a šest hráčů. Z utkání KP nechceme dělat frašku a hrát v devíti lidech včetně tří gólmanů, proto jsme se rozhodli takto. Béčko ani dorost, bohužel, nemáme, abychom mohli tým doplnit,“ zaslal nám oficiální prohlášení FK Lažiště.

Béčko Táborska se po dvou výhrách představilo u poslední Blatné a sestavu posílilo o několik pendlů. Na začátku mohl hosty poslat do vedení Brabec, ale prázdnou branku překopl. To Senegalec Ndiaye Modou Birame byl ve 13. minutě přesnější a střelou z vápna otevřel skóre. Blatná postupně vyrovnala hru a ve 27. minutě srovnala po standardce hlavou Kubiše. Pět minut po obrátce se řítil na branku Zahrádka, gólman Cízler jej fauloval a David Kubiš z penalty nezaváhal. Táborští se snažili o vyrovnání, ale domácí obrana v čele s výborně chytajícím Peroutkou je nepustila do vážnější šance.

Zápas dvou zcela rozdílných poločasů sehrály Dražice s Milevskem, které předchozí dvě vystoupení nebodovalo. Dražice minule porazily Olešník a věřily si i na vzduchotechniky. První dějství tomu také nasvědčovalo. Domácí si vytvořili dvougólový náskok. Nejprve Hojdar šikovně prodloužil za beky na unikajícího kapitána Jiřího Štechera a ten tváří v tvář brankáři Neužilovi nezaváhal. Po faulu v šestnáctce měly Dražice výhodu pokutového kopu, který bezpečně proměnil Michal Hojdar. Po změně stran hosté výrazně ožili a nebyli daleko k otočení výsledku. Střídající Zdeněk Zmeškal snížil a hned za minutu zařídil vyrovnání Jakub Barda.

Další smolnou porážku, po které se propadl na samý chvost tabulky, musel spolknout Rudolfov. První poločas střetnutí v Týně toho hosté Olympii moc nedovolili a byli lepším týmem, hrozili ze standardek. Po přestávce domácí přidali, zlepšili se, ale vyložených šancí bylo na obou stranách poskrovnu. Důležité záchranářské utkání pomalu spělo do bezgólové remízy, když sedm minut před koncem uhodilo před hostující brankou. Centr z levé strany přistál přesně na hlavě zkušeného Vladimíra Dobala, který zamířil pod břevno bezmocného Teringla a zajistil Vltavotýnským třetí podzimní vítězství.

V Čimelicích se letos neboduje. S prázdnou odsud odjel i vedoucí Č. Krumlov, který tu navíc pocítil první porážku v soutěži. SIKO doma umí a potvrdilo to po vyrovnané první půli po přestávce. Krumlovskou obranu překonal již ve 2. minutě po Neklově uličce z úhlu zakončující Marek Smetana. Hosté vyrovnali kulišárnou Dominika Tůmy, který střelou ze středového kruhu překvapil brankáře Píchu. Po změně stran za stálého deště a těžkém terénu stříleli do černého jen domácí. Krumlovští opět prospali nástup a podruhé po dvou minutách inkasovali. Po Převrátilově standardce zamířil přesně hlavou Jiří Viták. Tůma pak zbytečně fauloval agilního Převrátila a Daniel Petřík z penalty nezaváhal. Páté domácí vítězství Čimelic podtrhl čtvrtou trefou kapitán Václav Hegenbart.

Marodka Protivína se během týdne rozrostla o J. Vorla, Mikeše, Kasíka a T. Vojíka, po několikatýdenní absenci nastoupil se sebezapřením Z. Vorel. Ve vyrovnaném zápasu se domácí snažili hrát více kombinačně, Osek hrál přímočařeji s nákopy na své urostlé útočníky. Přesto se zejména v prvním poločase dostali do více šancí Protivínští, hosté si ty své vytvořili až po změně stran. Utkání rozhodla pěkná akce domácích v 75. minutě, ve které Kvasnička kolmicí vysunul Jandu, ten se zkušeně protlačil před obránce, který neměl jinou možnost, než jej faulovat. Z nařízené penalty se Zbyněk Vorel nemýlil. Hosté v závěru utkání přitlačili, protivínská obrana v čele s Hanusem dokázala odolat. V samém závěru trefil Říha podruhé tyč.

Jankov nastoupil do druhého derby v řadě ve stejném složení jako před týdnem proti Rudolfovu. Dvakrát po sobě doma neskóroval a nezměnil to ani během první pětačtyřicetiminutovky tohoto duelu. Přitom měl obrovskou příležitost v 15. minutě po pěkné akci a přesném Klímově centru. V zakončení tentokrát selhal Martin Popelka, který sám před Skálou branku minul. Třeboň zahrozila hlavičkou Průchy, jinak šlo o vyrovnané utkání bez většího vzruchu. Aby Jankov zlomil domácí střelecké prokletí, bylo zapotřebí trefit prostor branky. A to se podařilo v 61. minutě. K přímému kopu se postavil Martin Hüttner a krásnou střelou přes zeď zavěsil. Hosté se nevzdávali, zkoušeli to také z přímých kopů Holzeplem, ale vyrovnat se jim nepodařilo. A když v závěru neuspěl ve velké šanci znovu Hüttner, skončilo utkání výhrou 1:0, díky které Jankov poskočil na třetí místo tabulky.

Strakoničtí si byli vědomi, že musí proti S. Ústí získat plný počet bodů, protože se před utkáním nacházeli na posledním místě. Začátek utkání měli z říše snů. Hned v 6. minutě po výkopu Lízala prodloužil hlavou Krýsl na Noska, který přihrál před branku dorážejícímu Fundovi. Za dvě minuty zvýšil výstavní střelou z trestného kopu Sládek na 2:0. Ve 12. minutě Funda poslal do vápna Hovorku, který byl faulován a Sládek se z penalty nemýlil - 3:0. Hosté sice převzali iniciativu, ale ve 37. minutě završil hattrick nejlepší hráč utkání Přemek Sládek. Po přestávce hosté snížili Říhou, Junior kontroval zásahy Hovorky Němečkem. V závěru kosmeticky upravil hostující Škarda na 6:2.

Výsledky 8. kola krajského přeboru


FK Protivín - TJ Osek 1:0 (0:0)        

Gól: 77. (pen.) Zbyněk Vorel. Rozhodčí: Kaštánek - Panský, Ondřej. Delegát: Brož. ŽK: 4:5. Bez diváků.

FK Olympie Týn n/Vlt.  - SK Rudolfov 1:0 (0:0)   

Gól: 83. Dobal. Rozhodčí: Krauskopf - Němec, Lepič. Delegát: Kučera. ŽK: 3:1. Bez diváků.

TJ Dražice - FC ZVVZ Milevsko 2:2 (2:0)  

Góly: 27. Jiří Štecher, 34. (pen.) Hojdar - 67. Zmeškal, 68. Barda. Rozhodčí: Polák - Albert, Kollmann. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:2. Bez diváků.

SK SIKO Čimelice - FK Slavoj Č. Krumlov 4:1 (1:1)        

Góly: 2. Smetana, 47. Viták, 59. (pen.) Petřík, 81. Hegenbart - 12. Tůma. Rozhodčí: Mach - Izugrafov, M. Pečenka. Delegát: Němeček. ŽK: 2:1. Bez diváků.

TJ Blatná - FC MAS Táborsko B 2:1 (1:1)  

Góly: 27. a 50. (pen.) Kubiš - 13. Ndiaye. Rozhodčí: Krčín - Lovětínský, Vican. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:5. Bez diváků.

SK Jankov   - TJ Jiskra Třeboň 1:0 (0:0)

Gól: 61. Hüttner. Rozhodčí: Ondřej - Panský, Brom. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:3. Bez diváků.

FK Junior Strakonice - Sokol Sezimovo Ústí 6:2 (4:0)

Góly: 8., 13. a 37. Sládek, 5. Funda, 78. Hovorka, 84. Němeček - 54. V. Říha, 63. Hoffmann. Rozhodčí: Vican - Lovětínský, Žurek. Delegát: Eibl. ŽK: 3:2. Bez diváků.

FK Olešník - FK Lažiště nehráno

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Michaela Mikešová
 


 
Reklama