Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Jihočeši se drží přísloví můj dům, můj hrad

 
středa, 30. září 2020, 18:32

Jihočeský kraj - V 6. kole divize byli Jihočeši znovu úspěšní. Reputaci týmům z jihu Čech „pokazila“ pouze Soběslav, které se v Klatovech dlouhodobě nedaří a nejinak tomu bylo i tentokrát. Pětice jihočeských mužstev nastřílela svým soupeřům dohromady osmnáct gólů. V celém kole jich padlo 32, což znamená, že Jihočeši jich dali víc jak polovinu. Do klubové kroniky si jistě udělají záznam fotbalisté Lomu. Ti zdolali rekordním výsledkem kdysi prvoligový Cheb. K nepoznání je letos i Jindřichův Hradec, který se v předchozích sezonách jen se štěstím zachraňoval. Své vysoké ambice potvrzují i mladíci českobudějovického Dynama. Suverénem ale zatím stále zůstává mužstvo Přeštic, které dosud neztratilo jediný bod. Hladová jihočeská vlčí smečka ho pronásleduje, nenechá ho vydechnout, zatím se mu ale stále dívá pouze na záda.

Výsledky 6. kola divize A


SK Dynamo Č. Budějovice B - TJ Tatran Sedlčany 4:0 (1:0)

Góly: 33. Kalousek (pen.), 64. Česák, 82. Šestauber, 87. Spadaccini. Rozhodčí: Les - Gunitš, L. Eibl. Delegát: Mareška. ŽK: 2:2 (Šmíd, Kalousek – D. Krůta, Brotánek). Diváků: 45.

Dynamo B: Kerl – Kočí, Šmíd, Česák, Krejčí (87. Bartoš) – Perina, Malecha, Kalousek (86. Kortiš), Sypal (71. Strejček), Šestauber (86. Spadaccini) - Matoušek (87. Bouguetouta). Trenér: Tichai.

Nejlepší hráči: celý tým.

Jindřich Tichai (trenér Dynama B): „Utkání jsme odehráli bez hráčů prvního týmu a vypomohli nám kluci z dorostu. Od začátku jsme měli mírnou převahu, avšak hosté hrozili z protiútoků. Neproměnili jsme dvě šance a do vedení jsme se dostali až díky pokutovému kopu. Uklidnění přišlo až s brankou na dva nula po rohovém kopu ve druhém poločase. Pak už jsme v zápase dominovali.“


SK Otava Katovice - SK Hořovice 2:0 (1:0)

Góly: 45. Požárek, 88. Repa. Rozhodčí: Polena - Hlaváček, Urban. Delegát: Průcha. ŽK: 2:2 (Kotrba, Chylík – Mareš, Mihálik). Diváků: 48.

Katovice: Švehla - Cibulka, Janoch, Tušer, Chylík – Repa (88. Miklas), Kahuj, Kotrba (64. D. Bálek), L. Bálek (90. Hromíř) – Kadula (90. Koutský), Požárek (64. Uher). Trenér: Šroub.

Nejlepší hráči: Cibulka, Repa.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Jsem rád, že jsme se po minulé prohře v Soběslavi dokázali oklepat a v domácím prostředí porazit Hořovicko. V zápase jsme byli lepším týmem a hosté hlavně díky brankáři Novákovi odjeli jen s dvougólovou prohrou. Místy nás Novák opravdu přiváděl k zoufalství. Prosadili jsme se těsně před poločasem brankou Požárka a v závěru jistil naše vítězství Repa. Kluci odvedli dobrou práci a opět si zaslouží pochvalu.“


FK Jindřichův Hradec 1910 - SK Senco Doubravka 4:2 (1:0)

Góly: 54. (pen.) a 65. Darkeh, 34. Janák, 84. Toman - 48. Paul, 56. Světlík. Rozhodčí: Fišer - Novotný, Matyš. Delegát: Macháček. ŽK: 1:1 (Völfel – Roubal). Diváků: 80.

J. Hradec: Hulík - Blažek, Votava, Amaglo, Völfel (61. Škoda) - Cech, Jindra, Mischnik, Janák (79. Laszák) - Darkeh (85. Nováček), Toman. Trenér: Lukáč.

Nejlepší hráči: Hulík, Toman, Cech. 

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Zápas jsme urvali bojovností. Především v první půli jsme příliš kazili a ztráceli v soubojích. Ani vstup do druhé půle nebyl ideální, pak jsme se ale vzchopili a zápas v závěrečné půlhodině přetavili v tříbodový zisk.“


TJ Sokol Lom - FK Hvězda Cheb 7:1 (3:0)

Góly: 63., 77. a 82. Grobár, 16. a 33. M. Rabiňák, 36. Neužil, 89. Slavík - 76. Kubinec. Rozhodčí: Tryzna - Rychtár, Tesař. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:2 (Wagneter, Janda). Diváků: 48.

Lom: L. Novák - Smetana (63. Trantýr), J. Chotovinský, Kadlec – Janů (46. K. Chotovinský), Grobár, Neužil (70. Voneš), Slavík, M. Rabiňák (46. J. Rabiňák) – M. Novák, Do Trung (79. Kosobud). Trenér: Císař.

Nejlepší hráči: Grobár, M. Novák, M. Rabiňák, Slavík.

Lukáš Zeman (asistent trenéra Lomu): „Zápas s Chebem dopadl lépe, než jsme očekávali. Získali jsme tři body, vylepšili si skóre a po zranění se do hry zapojili Neužil s Kosobudem. Příležitost dostali hráči, kteří toho od začátku sezóny moc neodehráli. V základní sestavě tak dostali příležitost Michal Rabiňák, Lukáš Janů a brankář Lukáš Novák. Všichni podali dobrý výkon. Zejména Michalu Rabiňákovi, který dokázal vstřelit dvě branky, se zápas povedl. V prvním poločase jsme po vedoucím gólu na chvilku vypadli z tempa, ale zbytek utkání byl plně v naší režii. Druhý poločas byl z naší strany vynikající. Góly padaly po krásných akcích, když hattrickem se blýskl Míra Grobár. Na hráčích bylo vidět, že si utkání užívají a fotbalem se baví.“


SK Klatovy 1898 - FK Spartak Soběslav 2:1 (1:0)

Góly: 37. Aizner, 74. Brabec - 77. Bouchal. Rozhodčí: Rouček - Kyncl, Mazanec. Delegát: Tereba. ŽK: 2:3 (Janda, Tříska – Pavlík, Podráský, Bouchal). Diváků: 50.

Soběslav: Kuník - Žalda, Maršík, Podráský (46. M. Mazouch), Pavlík – Mrúz (46. Rubick), Bouchal, Hromada, T. Mazouch (75. Říha) - Kutner – Vaněk. Trenér: Hajič.

Nejlepší hráči: Kuník, Bouchal, Pavlík.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „V Klatovech se nám dlouhodobě nedaří a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Domácí vyhráli zaslouženě. My jsme opět lepili obranou čtveřici jak vlaštovčí hnízdo, ale ani směrem dopředu to nebyla žádná hitparáda. Nemá cenu to tady moc rozebírat, ale někteří hráči by si měli sáhnout do svědomí.“


Ostatní zápasy

Mariánské Lázně – Rokycany 3:2 (1:1), 11. Popovič, 66. Lattisch, 73. Nedbalý - 44. a 59. Koranda.
Přeštice – Petřín Plzeň 3:1 (2:0), 35. a 41. Arzberger, 82. Pecháček - 70. Bílik.
Mýto – Beroun odloženo na 28. 10. 2020 od 14 hod.


S kým Jihočeši příště

So 3. 10. 10:15 Petřín Plzeň- Katovice
So 3. 10. 15:00 Rokycany - Dynamo ČB B
So 3. 10. 15:00 Soběslav - Mýto
Ne 4. 10. 15:00 Sedlčany – J. Hradec

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama