Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Tomáš Smrčina se vrátil do známého prostředí

 
úterý, 21. července 2020, 22:29

Čimelice – K čimelickému mužstvu se před startem letní přípravy vrátil trenér Tomáš Smrčina, který již u týmu SIKA v nedávné minulosti působil. Staronový kouč střídá Rostislava Grossmann a rád by navázal na svoji předchozí práci pro klub, a věří, že Čimelice jsou schopné předvádět dobrý fotbal a mít i dobré výsledky.

Jak vzpomínáte na předchozí angažmá v Čimelicích?
V Čimelicích jsem trénoval od sezóny 2016/2017 a u mužstva jsem byl dva roky. Prostředí znám tedy velmi dobře, i když za tu dobu došlo k nějakým personálním změnám jak v kádru, tak kolem něj. Na předchozí angažmá vzpomínám moc rád. Sešla se tu výborná parta a až na nějaké herní výpadky se nám dařilo i výsledkově.

Za jakých okolností došlo k vašemu příchodu do Čimelic nyní?
Oslovil mě kamarád Honza Růžička. Řešili jsme i jiné možnosti, ale Honza dokázal udržet prakticky celý kádr pohromadě, a to byl další impuls, proč jsme se nakonec domluvili.

Kde jste trénoval předtím?
Před prvním příchodem do Čimelic jsem trénoval v Milevsku a po dvou letech v Čimelicích jsem byl přibližně rok a půl u písecké U19.

Skončil i manažer Růžička, kdo šel na jeho místo?
Místo po Honzovi Růžičkovi je zatím neobsazené, a uvidíme, jak budeme řešit nějaké personální věci. Spousta věcí je ale v týmu už zautomatizovaná a dokážeme si snad poradit i se současným interním obsazením. Navíc trochu věřím, že Růžovi začne fotbal v Čimelicích chybět a že se rád vrátí. Hledáme v tuhle chvíli jenom vedoucího týmu.

Došlo v klubu ještě k nějakým dalším změnám?
Nemyslím, že je potřeba něco zásadního měnit. Kádr se povedlo udržet pohromadě a navíc i vhodně doplnit. Tréninková účast je zatím výborná, takže věříme, že vstoupíme úspěšně i do soutěže.

Jak bude vypadat vaše letní příprava?
Ta začala již v pátek 3. července a každý pátek jsme pak trénovali po dobu dvou týdnů. Od 13. července jsme přidali ještě jeden trénink v týdnu a o víkendu hrajeme zápas.

Chystají se nějaké změny i v hráčském kádru?
Kádr opustil Hovorka. Do tréninků nenastoupil kvůli stěhování Michal Viták, ale uvidíme, jestli se u něj časem situace nezmění. Mužstvo posílili Roman Maršík, Marek Smetana a Dan Jizba. Z našeho dorostu nebo béčka byli do A-týmu přeřazeni Josef Kuchejda, Antonín Dubský a Jiří Hák. Z Austrálie se vrátil Honza Mezera. Dva hráče máme ještě v hledáčku.

Co je vaším osobním přáním?
Aby se klukům vyhýbala zranění, měli chuť do fotbalu a aby se na náš fotbal dalo koukat. Pak věřím, že výsledky a umístění, se kterým bychom byli spokojeni, se dostaví.

Letní příprava v podání Čimelic

18. 7. Čimelice – Osek 2:1 (0:0), Káš, Převrátil - D. Říský.

24. 7. Žichovice v 18:00 v Čimelicích.

1. 8. Sousedovice v 18:30 v Čimelicích.

8. 8. Lom u Tábora (čas a místo bude upřesněno)

15. 8. Semice (čas a místo bude upřesněno)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto David Koranda
 


 
Reklama