Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězný Olešník nastřílel počtvrté po pěti gólech, Třeboň přišla o výhru v závěru

 
pondělí, 29. června 2020, 23:41

Jihočeský kraj – Kolo před koncem turnaje Přátelství se rozhodlo o konečném vítězi. Po překvapivé porážce druhého béčka Dynama ČB v Jankově si jej zajistil Olešník, který v derniéře podtrhl zasloužené prvenství v Roudném, kde se dvěma góly připomněl Lafata a zahrál si i veterán Rys. V útoku Třeboně se daří Průchovi, který společně s olešnickým Píchou skóroval ve všech zápasech. První body do tabulky získal poslední Č. Krumlov po remíze a penaltách v Třeboni, která podruhé za sebou uhrála výsledek 2:2.

Výsledky, střelci, sestavy a ohlasy


SK Jankov – SK Dynamo ČB B 2:1 (1:0)

Góly: 24. Benda, 72. (pen.) Kroneisl - 59. Míka.

Jankov: Komárek - Fajtl, Honner, Lošek, Beránek (87. Jirkovský) - Sedlic, Kroneisl, Kollár, Prenner, Klíma - Benda (60. Smékal).

Dynamo B: Janáček - Kalousek (46. Strejček), Kočí, Míka, Šestauber (67. Bartoš) – Tomek (74. Collin), Malecha – Jánošík, Lindák (46. Kortiš), Červený (46. Sedlák) – Matoušek.

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Přivítali jsme na našem hřišti divizní rezervu ligového Dynama a hned od úvodu bylo vidět, že svou kůži nedáme lacino a v domácím prostředí se na favorita utkání budeme chtít vytáhnout. Hosté očekávaně měli míč mnohem častěji v držení, ale díky našemu dobrému postavení jsme většinu útočných akcí soupeře dokázali zastavit daleko před naším pokutovým územím. Chtěli jsme být zároveň odvážní směrem dopředu a to si myslím, že se nám v určitých situacích dařilo. Škoda jen toho, že jsme některé slibně se rozvíjející akce nedotáhli alespoň do zakončení. Celkově šance byly na obou stranách, ale řekl bych, že my jsme si za vítězstvím šli více než hosté.“

Jaromír Plocek, trenér Dynama B: „Náš výkon v tomto utkání nebyl dobrý. Sice jsme měli celé utkání držení míče, ale úplně neúčelně. Nedokázali jsme se vyrovnat s obranou soupeře a po našich hrubkách jsme inkasovali dvě branky. Šance, které jsme měli, jsme nedokázali proměnit a proto výsledek je takový, jaký je.  Tým z Jankova podal velice dobrý výkon a utkání vyhrál. Teď ve středu nás čeká poslední utkání s Třeboní v tréninkovém centru mládeže na Složišti.“


TJ Malše Roudné - FK Olešník 2:5 (1:3)

Góly: 29. a 80. Navrátil - 16. a 90. Lafata, 36. Tomášek, 39. (pen.) Pícha, 53. Šíma.

Roudné: Havlíček - Bartoš, Cahyna, Cepák, D. Vogl (46. Grigera) - Malý (46. Neckář), Bilas, Goretki (46. Novotný), Navrátil - Kadlec (60. Hrouda), Vlk.

Olešník: Jirkal (46 J. Studnička) – Tomášek, M. Studnička, Kalášek (60. Rys), Vařák (30. Tressl) - Miklík, Rožboud, Pícha, Lafata, Šíma – Dudek.

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Potvrdilo se, že Olešník má kvalitu a krajský přebor nevyhrál náhodou. My jsme dnes tahali za kratší konec. Nevím, jestli jsme se báli, ale podali jsme zkrátka špatný výkon. Nedařilo se nám po celých devadesát minut, individuální výkony byly špatné. V naší hře bylo plno hrubých chyb, nebylo to od nás dobré utkání.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Zápas jsme odehráli velmi dobře a zaslouženě vyhráli. Povedl se nám hlavně první poločas, kdy jsme hrozili především po pravé straně, kde hrál prim mladý Miklík. Roudné se pokoušelo druhou půlku s výsledkem něco udělat, ale to jsme nedopustili. Bohužel se nám v zápase zranil Kuba Kalášek a jenom doufám, že to nebude nic vážného.“


TJ Jiskra Třeboň - FK Slavoj Č. Krumlov 2:2 (0:1), penalty 3:4

Góly: Průcha 2 – Kuna, Tauber.

Třeboň: Skála (Flaška) – Týnavský, Koktavý, Zavadil (Vranovský) – Matoušek (Pfeifer), Cimerhanzl (Pučejdl), Kubata, Hromádka, Rossmann – P. Tůma (Bartl), Průcha (Franěk).

Č. Krumlov: Trnka – Beránek, Kabele, Švec – Paráček, Svoboda, Vávra, Novák, Kuna – Tauber, Filip. Střídali: Šesták, Ryneš, Vnuk, Kordík.

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Hráče musím za nasazení a předvedenou hru pochválit. Vzepjali se proti kombinačně silnému a ofenzivně laděnému soupeři k velmi dobrému výkonu. Sice jsme po standardce prohrávali, ale po pauze Průcha dvěma zásahy zaslouženě otočil skóre a zúročil práci celého týmu. V závěru nám dal hlavou vyrovnávací gól kanonýr Tauber, ale ani to nepokazilo pozitivní dojem z tohoto kvalitního turnajového zápasu.“

Ohlas Č. Krumlova doplníme.


Zbývající program

St 1.7. Jankov - Roudné (dohrávka), SK Dynamo – Třeboň (oba 18)
So 4.7. Roudné - Č. Krumlov (17)

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza
 


 

Reklamní sdělení

Reklama