Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborští se vrátili na hřiště. Chyběl jen Dybala

 
pondělí, 27. dubna 2020, 19:09

Tábor – Po zvolnění vládních opatření začali se společnou přípravou také fotbalisté FC MAS Táborsko, který je žhavým kandidátem na postup do FNL.

Táborský tým dnes začal opět s tréninkem, i když zatím v omezených podmínkách ve skupinách. „Byl to náročný den, ale užil jsem si to,“ sdělil Jihočeskému fotbalu kouč Miloslav Brožek. „Hráči trénovali po osmi plus dva brankáři a v časových rozestupech, aby jednotlivé skupiny jenom mihly,“ doplnil, že po dvacetidenní nucené odmlce má za sebou hned tři tréninky najednou.  

Na hráčích byla vidět velká chuť a energie. Pravidelný kontakt s týmem jim chyběl. „Kluci byli nadšení. I když vše probíhalo bez kontaktu, těšili se,“ všiml si Brožek, který podepsal s klubem novou smlouvu na dva roky. Z letní nejistoty učinil z Táborska favorita číslo jedna a dovedl jej k podzimnímu prvenství v ČFL. „Moc jsme se na jaro těšili, ale nebylo nám přáno soutěž dohrát. Čekala nás atraktivní domácí utkání s béčky Slavie a Sparty, derby v Písku. Věřím, že to nakonec vyjde. Táborsko si druhou ligu zaslouží,“ litoval předčasně ukončeného jara.

Přátelské derby na Dynamu

První tréninky na „Kvapilce“ budou probíhat v omezeném režimu. „Zaměřili jsme se na techniku, vedení míče a zakončení,“ popsal průběh pondělní přípravy. Z týmu mu chyběl pouze obránce Matej Dybala. „Až na Dybalu, který zůstal na Slovensku, jsme byli kompletní.“

Po znovuzahájení přípravy najedou Táborští na třítýdenní blok, který by měli zakončit předběžně dohodnutým přátelským zápasem s prvoligovým Dynamem v Českých Budějovicích. „S trenérem Horejšem jsme se domluvili na termínu 17. května. Dynamo bude potřebovat před restartem ligy zahrát si přípravný zápas a my to také rádi uvítali,“ zmínil Brožek k naplánovanému derby, které se na Střeleckém ostrově odehraje před prázdnými tribunami.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama