Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček Lažiště už se startem jara nepočítá

 
úterý, 31. března 2020, 17:23

Lažiště – Jediný zástupce fotbalového Prachaticka v krajském přeboru skončil po první polovině na jedenácté příčce. I přes čtyřbodový odstup na sestupové pozice Lažišťští počítají, že nemají pro jaro zdaleka vyhráno a stále se drží na pozoru.

V zimních měsících trénovali hráči Lažiště v domácích podmínkách a absolvovali soustředění v sousedních Prachaticích. „S přípravou v zásadě spokojen nejsem. Trénovalo nás málo a to, co jsme chtěli, jsme určitě nesplnili. Vše vygradovalo zápasem se Čtyrákem, kdy jsem musel sám jít hrát a zápas skončil ostudou pro Lažiště. Poté jsme si některé vědci vyříkali a konec přípravy i přístup k zápasům byl v pořádku,“ komentoval přípravu kouč Josef Raušer, který má do druhé půlky sezony jasné plány. „Cílem je fotbalem bavit naše fanoušky i sebe a pokusit KP pro Lažiště a celý prachatický okres zachránit.“

Lažišťskou kabinu v zimě opustili Makoš, který se vydal studovat za velkou louži, Vokatého zvábilo Rakousko a Málek odešel do Vimperka. Do Písku se vrátil na podzim dlouhodobě zraněný gólman Vojtíšek.

Získat nové hráče není jednoduché. Zkušenost by měl vnést Kamil Tobiáš (42) společně s navrátilci Martinem Bednárem (31) a Václavem Caisem (29). „Tobiáš by měl být posilou do obrany. Na úvodní zápasy nám měl chybět po operaci se zotavující Bízek, tak měl převzít jeho roli. Slibovali jsme si od něho jak dirigování hry, tak i případné usměrnění a rady do kabiny. Několik našich hráčů trénoval, měla by to být motivace i pro ně. Cais měl posílit útočné řady, kde nás nejvíce tlačí bota. Je to rychlý útočník s výborným zakončením. Před odchodem do Rakouska již u nás působil a nastřílel několik gólů, tak ví, do čeho jde,“ charakterizoval posily činovník Pavel Hodina.

Dohrát jaro mimo soutěž

Kvůli přerušení všech fotbalových soutěží se budou zimní příchody v Lažišti dotahovat do finále až před spuštěním jara. Jestli tedy k němu vůbec dojde... „Vše jsme chtěli řešit vzhledem k situaci až těsně před zahájením soutěže, abychom zbytečně nevyhazovali peníze, jako to udělaly některé jiné kluby. Byli jsme ale s nimi již domluveni a dotažení by neměl být problém. FAČR nyní prodloužila – upravuje přestupní řád, tak uvidíme, jak vše bude. Spíše budeme řešit případné posily až v létě,“ zmínil Hodina. 

V Lažišti už s případným opožděným startem jarních odvet moc nepočítají. Termínová listina se každým dnem nouzového stavu a dalších opatření nemilosrdně smrskává. „Dle mého názoru se jarní část soutěže nezačne a celý ročník bude anulován. Pokud mohu mluvit za náš klub, tak si nedovedu představit, že bychom měli hrát systémem středa – víkend. Nemáme na to dostatečně široký kádr a navíc spoustu hráčů pracuje na směny či v zahraničí nebo studuje mimo domov. To by byl ale problém asi i pro jiné týmy. Nyní je pro nás prioritou připravit se fyzicky i personálně na další ročník,“ poznamenal Hodina k aktuálnímu tématu.

Boj s koronavirem zdaleka neskončil. Úvodní tři jarní kola již byla odložena a do 11. dubna následují další. Co dál s načatou sezonou? „Uvítali bychom, aby se po zrušení koronavirových opatření odehráli zbývající utkání mimo soutěž, aby hráči měli pravidelný zápasový režim. Zároveň bychom viděli, jak na tom jsme v porovnání s ostatními týmy KP. Myslím, že by to uvítali i rozhodčí, kteří budou potřebovat také zápasovou praxi,“ navrhnul jednu z možných variant Pavel Hodina. Konečné slovo vyřkne v brzkých dnech sama Fotbalová asociace. Ta se snaží jít variantou za každou cenu dojet sezonu do konce, byť by se hrálo i v červenci.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: v jednání – Kamil Tobiáš (Včelná), Martin Bednár (návrat k fotbalu po pauze), Václav Cais (návrat z Rakouska)
Odešli: Zdeněk Vojtíšek (návrat do Písku), Tomáš Vokatý (Rakousko), Jan Makoš (studium v USA), Ondřej Málek (Vimperk)

SOUPISKA FK LAŽIŠTĚ

Brankáři: David Tesař, Ondřej Vašura
Obránci: Jaroslav Rauscher, Petr Bízek, Kamil Tobiáš, Josef Albert, Dominik Sedláček, Michal Hojdekr, Petr Holub
Záložníci: Marek Sedláček, Jan Hušek, Jaroslav Volmut, Martin Bednár, Jan Macek
Útočníci: Jan Linhart, Jakub Rauscher, Jan Hrbek, Václav Cais, Miloš Vašura

Realizační tým
Trenér:
Josef Raušer. Asistent trenéra: Petr Bízek. Vedoucí mužstva: Pavel Hodina.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Klein
 


 

Reklamní sdělení

Reklama