Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Blatnou čeká těžký boj o záchranu

 
neděle, 29. března 2020, 22:55

Blatná – Podzimních 8 bodů připoutalo Blatnou na předposlední patnáctou příčku. Loňský nováček krajského přeboru však před jarem nic nevzdává. Pro udržení se snaží udělat maximum. Bude to však napodruhé stačit?

Blatenští fotbalisté se připravovali ve vlastním areálu, kde využívali umělý trávník. „Zimní příprava probíhala na domácím stadionu, včetně šesti přípravných zápasů. Účast hráčů byla solidní a zápasy splnily, co jsme očekávali,“ uvádí nový asistent trenéra Václav Palivec (nahradil Romana Remeše), jenž má stmelit partu a hráče patřičně vyburcovat.

Kromě navrátilce Filipa Rakovana (25) ze Sedlice získala Blatná další dva plejery, kteří mají nakročeno do základní sestavy. Zkušeného Jiřího Benedikta (38) přivedla ze Sousedovic a exslávistu Petra Jandu (33) z divizní Čížové. V generálce s Křimicemi (5:1) obsadili Benedikt s Jandou střed zálohy. Jedno jméno ještě zůstalo na přestupovém poli v jednání. „Odešli čtyři hráči a přijdou zřejmě čtyři zkušení kvalitní borci, od kterých si slibujeme, že dají naší hře systém a podpoří náš mladý kádr,“ říká Palivec, co očekává od zimních posil.  Postrádat budou trenéři Brabec s Palivcem zkušeného Ondřeje Křivance, který je dlouhodobě zraněný.

Ve druhé polovině sezony bude mít Blatná osmkrát výhodu domácího trávníku. Zapracovat musí také na disciplíně a defenzivní činnosti, neboť s průměrem 3,33 měla nejhorší obranu v soutěži, v níž obdržela 50 branek. „Prezentace naší hry bude založena na podřízení záchrany v soutěži. Musíme se vyvarovat zejména nedisciplinovanosti a počtu obdržených branek,“ uvědomuje si trenérský doyen Václav Palivec.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Filip Rakovan (Sedlice), Petr Janda (Čížová), Jiří Benedikt (Sousedovice)
Odešli: Jakub Nový, Kryštof Šejvar (oba Rakousko), Lukáš Motyka (SK Planá), Štěpán Brynda (Svéradice)

SOUPISKA TJ BLATNÁ

Brankáři: Jaroslav Chlanda, Michal Šimůnek, Michal Peroutka
Obránci: Vojtěch Bláha, Jakub Sýkora, Marek Sedláček, Luboš Machovský, Filip Hrádek, Filip Rakovan, Adam Hrádek, Jiří Benedikt
Záložníci: Michal Mišiak, Petr Prokopec, Filip Jícha, Jakub Levý, Martin Zíka, Milan Hlaváč
Útočníci: Michal Kůst, Ondřej Míka, Filip Čadek, Jiří Říha, Petr Janda, Jakub Král

Realizační tým
Trenér:
Michal Brabec. Asistent trenéra: Václav Palivec. Vedoucí mužstva: Petr Jícha. Masér: David Hajník. Fyzioterapeutka: Dana Slezáková.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama