Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Martin Voráček po zranění zkusil čtvrthodinu proti Motorletu

 
středa, 2. října 2019, 13:45

Písecké áčko dalo zapomenout na rozpačitý vstup do letošního ročníku ČFL a sérií pěti vítězných utkání, v nichž nasbíralo čtrnáct bodů, se vyšvihlo ze spodku šestnáctičlenné tabulky na čtvrtou příčku. Závěrečnou čtvrthodinu zatím posledního souboje na domácím hřišti v 8. kole s pražským Motorletem odehrál také rekonvalescent Martin Voráček.

Mužstvo od břehu Otavy zůstává jen horším skóre za třetím celkem tabulky, kterým je béčko Slavie. Víc bodů získala jen rezerva Sparty a lídr MAS Táborsko. Úspěšné tažení Písečanů podtrhl duel s Motorletem, který svěřenci Milana Nouska ml. vyhráli 3:0. „Hlavně v první půli jsme měli převahu a zaslouženě šli do vedení. Drželi jsme se na míči, dobře jsme kombinovali. Po rychlém gólu jsme se nezatáhli a dál se snažili. Druhý gól se nám konečně podařilo dát po rohovém kopu. Ve druhé půli nás dostal soupeř na chvíli pod tlak, ale byli jsme dobře organizovaní, zvládli jsme to s přehledem a v závěru ještě proměnili penaltu,“ rekapituloval Martin Voráček.

Nováček soutěže Motorlet nebyl v žádném případě odevzdaným týmem. Nepřenechal Jihočechům ani jeden míč zadarmo. „Byl to kousavý soupeř a nám pomohla v jednom okamžiku i dávka štěstí, když se hosté s pomocí faulu trefili mezi tyče. Mohlo to být 1:1 a začínalo by se znovu. Naštěstí to rozhodčí správně posoudili a neuznali gól,“ popisoval krajní záložník situaci z 38. minuty. O dvě minuty později zvýšili domácí na 2:0, ale po obrátce museli hodně zabojovat, aby uhájili vedení. „Hosté asi dostali v kabině trochu kartáč. Přišli nabuzení a začali hrát. Vyrovnali se nám v osobních soubojích a tlačili nás deset minut, možná patnáct,“ přiznal písecký odchovanec.

Hráči se těší na derby s Táborskem

Vinou svalového zranění, které ho postihlo v utkání 2. kola s Domažlicemi, sledoval Martin Voráček dalších pět zápasů na tribuně a jeden z lavičky. Až proti Motorletu zkusil poslední čtvrthodinu. „Měl jsem natržené lýtko. Chvíli to potrvá, než dohoním tréninkový a herní výpadek. Ale v těch patnácti minutách to nebylo znát,“ usmíval se fotbalista, který v minulosti nakoukl krátce do 1. ligy v pražské Slavii a 2. ligy v barvách Táborska. „Vítěznou sérii jsme potřebovali po špatném úvodu jako sůl. Teď se na to kouká líp. Musíme se dál snažit, ždímat štěstí a získat co nejvíc bodů,“ zavelel. 

Pražský Motorlet přes vysokou porážku na píseckém trávníku jasně ukázal, že nelze podceňovat žádného soupeře. Napověděl píseckým hráčům, že nemohou polevit ani na chviličku. „To se nám určitě nesmí stát, zvláště proti takovému týmu, jakým je momentálně vedoucí Táborsko. Jedeme tam v příštím kole první říjnovou neděli. Každá chyba se vymstí. V každém případě se těšíme na jihočeské derby a dáme si záležet na přípravě. Úplně si nedokážu uvědomit, jestli panuje ještě nějaká malá nevraživost mezi Pískem a Táborem, ale dá se to asi takt říct, že půjde o zápas podzimu. Snad ho zvládneme,“ dodal s pokorou šestadvacetiletý hráč.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama