Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poslední mistr ženské divize na úvod nezaváhal

 
středa, 11. září 2019, 11:13

Jako poslední vstoupily do nového soutěžního ročníku kaplické ženy. V neděli odpoledne se představily na Hradišti. Dopoledne zde hrály i žákovské výběry Spartaku. Kapličandy odjížděli k prvnímu „mistráku“ trochu s obavami. Z minulého ročníku chyběla řada opor, jmenovitě Praizlerová, Matoušková, Vocedálková, Vávrová, Bartoníčková. Taktika musela být tomuto faktu přizpůsobena. Důraz byl především kladen na bojovnost a maximální nasazení. Trenér Křiva pak věřil v sílu svého týmu při standardních situacích.

Bezbrankový stav střetnutí vydržel pouze do desáté minuty střetnutí. Domácí brankářka Michalcová nabídla špatnou rozehrávkou gól na zlatém podnose Kristýně Litvanové, ta pobídkou nepohrdla a poslala míč do opuštěné hradišťské branky – 0:1. Po mateřských povinnostech se do týmu plnohodnotně vrátila kapitánka Pavla Petříková. Poté co zatáhla míč po lajně a vybojovala rohový kop, nastřelila centrem od praporku spojnici domácí svatyně Veronika Jedličková.

Druhý rohový kop pak fotbalistky Spartaku zahrávaly v 34. minutě a tato standardní situace přinesla změnu skóre. Na centr Veroniky Jedličkové si naběhla Dagmar Vaňková a po její hlavičce míč skončil u zadní tyče – 0:2. Po prvním poločase byly tedy o poznání spokojenější hostující hráčky.

I po změně stran pokračovaly Kapličandy v kolektivním bojovném výkonu. Své šance si připravilo i Hradiště, ale obrana v čele s brankářkou Klomfarovou držela čistý štít. Necelou čtvrthodinu před koncem střetnutí pak přišlo definitivní stvrzení kaplické výhry a opět tomu bylo po rohovém kopu. Další centr Veroniky Jedličkové a Dagmar Vaňková, ač držená soupeřkou, hlavou v pádu znovu poslala míč za záda hradišťské brankářky – 0:3.

Tři body tedy putovaly do Kaplice. Za neskutečnou bojovnost a nasazení chválil trenér Křiva celý tým. Přesto vyzdvihl výkony brankářky Klomfarové, na stoperu hrající Veroniky Jedličkové a výborné výkony Pálkové a kapitánky Petříkové.

TJ Hradiště – FK Spartak Kaplice 0:3 (0:2)

Branky: 34. a 76. D. Vaňková, 10. Kr. Litvanová. Rozhodčí: Tanáč – Jonszta (laik), Vlach. Bez karet. Diváků: 45.

Hradiště: Michalcová – Veselá, Mužíková, Jamburová, Hynoušová, Němečková, Jančisková, Suková, Sigmundová, Pletková, Kálalová. Střídaly: Grecmanová, Šprunglová, Z. Vaňková, Kolářová.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, V. Jedličková, Vaňková, Suchanová, Kr. Litvanová, Tošilová, Chvalová, Pálková, Petříková, Straková. Střídala: Urazilová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama