Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Borovan porazily vysoko Protivín

 
středa, 11. září 2019, 00:18

V prvním zápase nového ročníku divize žen přivítaly hráčky borovanského Calofrigu na svém hřišti FK Protivín. V domácím týmu se poprvé představily tři nové posily po přestupu z končícího týmu žen z Jindřichova Hradce. Trenéři tak měli na lavičce k dispozici čtyři náhradnice. Hosté z Protivína představili také několik nových hráček, na hřišti bylo znát, že se teprve sehrávají.

Domácí začali zápas náporem, nepustili soupeřky za polovinu hřiště a už v 5. minutě se ujali vedení povedenou střelou pod břevno Michálkové ze 30 metrů, na kterou brankářka Kyriánová nedosáhla. Ve 13. minutě byla na levé straně faulována Michálková, přímý kop Vyslužilové brankářka nadvakrát chytila. Domácí fotbalistky se po pěkných kombinacích dostávali do vyložených šancí, v zakončení však chybělo pověstné štěstí.

V 15. minutě po pěkné kombinaci Michálková – Vyslužilová – Jandová zakončovala Vonková nad. Hosté se dostali před brankářku Zemanovou jen ojediněle, se slabou střelou Doubkové neměla problémy. Domácí se kombinací neustále dostávali do brankových příležitostí, ale šance Vonkové, Michálkové a Vyslužilové ještě za zády Kyriánové neskončily.

V brance skončila až střela Jandové v 38. minutě. Po kombinaci s Kubíčkovou si navedla míč na střed hřiště a střela z 25 metrů skončila v síti – 2:0. Před koncem prvního poločasu zvýšily Borovany už na 3:0. Hurdálková zatáhla míč po pravé straně, našla volnou Vyslužilovou, ta posunula na nabíhající Michálkovou a proti její umístěné střele neměla brankářka šanci.

Michálková vystřihla hattrick

Druhý poločas začali domácí stejně jako první množstvím šancí, ale vázlo přesnější zakončení. Pokusy Michálkové po rohovém kopu, Jandové střelou z dálky i Kováčové šly vedle branky. V 65. minutě začala pěkná akce po pravé straně u stoperky Lehejčkové. Našla volnou Benedovou, která posunula dopředu na nabíhající Vyslužilovou, její střelu brankářka vyrazila, míč doběhla Vonková, na vápně našla nabíhající Michálkovou, ale střela skončila nad.

Diváci se další branky dočkali v 66. minutě. Michálková našla na levé straně Konopovou a jí centrovaný míč poslala do sítě Vonková – 4:0. Nejhezčí akci zápasu předvedla Michálková v 70. minutě. Na půlící čáře převzala míč, přešla přes šest hráček soupeře až do vápna a umístěnou střelou nedala brankářce šanci – 5:0.

Za další tři minuty si na zpětnou přihrávku Vonkové naběhla do vápna Vyslužilová a zvýšila na 6:0. Deset minut před koncem zápasu se dostala Kováčová na hranici vápna k odraženému míči a její umístěná střela znamenala zvýšení na konečných 7:0. Domácí měli v závěru ještě několik šancí, ale na skóre už se nic nezměnilo. Po závěrečném hvizdu rozhodčího je diváci odměnili zaslouženým potleskem.

TJ Calofrig Borovany – FK Protivín 7:0 (3:0)

Branky: Michálková 3, Jandová, Vonková, Vyslužilová, Kováčová.

Borovany: Zemanová - Besedová, Hurdálková, Jandová, Konopová, Benedová, Lehejčková, Vyslužilová, Sivá, Michálková, Vonková, Kotrčová. Náhradnice Kunová, Kubíčková, Kováčová.

Protivín: Kyrianová - Viktorová, Ambrožová, Doubková, Hrdličková, Králíková, Tenklová, Pečená, Bělešová, Vlková, Petrnoušková. Náhradnice Suchanová, Bártová, Melichnová, Čížková.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany
 


 
Reklama