Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Vítězné vykročení Želče, potupná desítka svinenské rezervy

 
neděle, 18. srpna 2019, 18:47

Sezona začala i pro 56 mužstev v oblastní I. B třídě. Nejvyšší výsledek se zrodil v Netolicích. Nováček T. Sviny B, který postoupil dodatečně ze 4. místa okresního přeboru místo odhlášených Bavorovic, odjížděl s dvoucifernou nadílkou O šest gólů se postaral Jakub Varyš. Poprvé si na krajských trávnících zahrál debutující AC Buk, okresní šampion z Jindřichohradecka. Napoprvé podlehl Č. Velenicím. Sousedské derby Neplachova s D. Bukovskem shlédlo na místním novém hřišti 250 diváků. Expřeborová Želeč vstoupila do nižší soutěže těsnou výhrou v Sepekově.

Ve skupině A se zrodila divoká plichta v přestřelce domácího Větřní s Boršovem nad Vltavou. Po nerozhodné první půli pokračovala kanonáda ve druhé. Zápas probíhal jak na houpačce. Domácí šli do vedení gólem Petra Gutheise, hosté dvěma góly Envera Lepši a Jana Grubera stav otočili. Domácí srovnali v 78. minutě Jiřím Dvořákem, pět minut před koncem šli hosté opět do vedení druhým gólem Filipa Pokorného. Až dvě minuty před závěrem stanovil konečnou plichtu domácí Michal Votýpka. Loučovice porazily o gól Frymburk, když od 32. minuty hrály oslabené o Michala Koutského. V nervózním závěru byli vyloučeni hostům Roman Mertl a Karel Malák. Skóre utkání se však již nepohnulo. Kamenný Újezd nakonec urval bod s Dolním Dvořištěm. Hosté totiž vedli po prvním poločasu dvoubrankovým rozdílem, oba góly zaznamenal Patrik Hošek. Ve druhé půli však domácí v průběhu deseti minut skóre srovnali a do konce utkání držela mužstva nerozhodný stav. Dříteň se rozešla smírně se Zlatou Korunou, domácí se ujali ve druhém poločasu vedení brankou nestárnoucího Jaroslava Klimeše, za hosty dotahoval dvě minuty před závěrečným hvizdem rozhodčího Dominik Fuciman. Sedlec porazil staronováčka z Chvalšin, když oba góly zaznamenal novic Lukáš Koňarík, který se vrátil do klubu po čtyřech letech z Pištína. Netolice si na svém trávníku otevřely střelnici a deklasovaly rezervu Trhových Svinů deseti kousky. Šest jich zaznamenal loňský druhý nejlepší kanonýr krajských soutěží Jakub Varyš. Rezerva Roudného porazila Hrdějovice, po vyrovnaném poločasu přidala ve druhé části dva góly. Nejprve Lukáš Wohlgemuth proměnil penaltu a výhru pečetil Ladislav Nekvinda v 73. minutě.

Ve skupině B nováček soutěže a vítěz píseckého okresního přeboru z Kestřan porazil Vacov díky dvěma gólům Lukáše Markvarta, který v minulé sezóně hrál stejnou soutěž v Králově Lhotě, ta ji však neudržela. Dvacet minut před koncem korigoval výsledek vacovský kapitán Filip Zitta. Osecká rezerva v domácím prostředí podlehla vysoko Čkyni, po prohrané první půli o gól domácí skóre srovnali proměněním penalty Liborem Blatským. Hosté však v poslední pětadvacetiminutovce přidali tři góly, poslední Michala Gerolda byl taktéž z pokutového kopu. Sedlice doma porazila těsně Stachy, první a poslední gól zaznamenali hosté. Do vedení je dostal v 11. minutě kapitán Jan Pešl a výsledek stanovil dvě minuty před konce utkání Pavel Záleský. Dražejov doma hrál nerozhodně s Volyní, když první poločas skončil jednogólovým vedením domácích, za hosty pak srovnával v 70. minutě Patrik Tokár. Strunkovice vyhrály nad Cehnicemi, v prvním poločasu byl příznivější stav pro hosty. Domácí byli ve druhé půli herně aktivnější, přidali na tempu a zaznamenali tři góly, což jim nakonec stačilo na pohodovou výhru. Prachatická rezerva hrající v Záblatí porazila nejtěsnější rozdílem Bělčice, rozhodující gól zaznamenal dvanáct minut před koncem zápasu Miroslav Kolafa. V souboji obou nováčků podlehl na domácím hřišti Husinec svému soupeři ze Střelských Hoštic díky zlatému gólu kapitána Pavla Rejška v poslední minutě hry.

Ve skupině C ukázala svou sílu sestoupivší Planá nad Lužnicí, když deklasovala domácí Chotoviny. Rozhodující náskok si vytvořila již v první půli a do šaten doprovodila domácí čtyřmi trefami. Dvě z nich zaznamenal Jan Přibyl. Ve druhé půli již nebylo v podstatě oč hrát. Obě mužstva přidala v této části hry po gólu a nakonec se zrodil parádní debakl. Mirovice měli namále s Mladou Vožicí, když skóre utkání srovnával v 88. minutě Petr Kvěch. Hosté neudrželi slibný dvoubrankový náskok, který si vytvořili do přestávky. Sepekovský Sokol prohrál v domácím prostředí s exkrajskou Želčí gólem Davida Pavlička. Ve druhé půli měla obě mužstva několik gólových příležitostí, avšak skórem utkáním již nepohnula. Chyšky porazily Větrovy, po dvoubrankovém vedení v první půli přidaly ve druhé části utkání další dva góly a bezpečně vyhrály. Nováček z Březnice nedal šanci Božetickým, když vyhrál poločas o tři góly. Dvakrát skóroval Karel Kubíček, deset minut před koncem zaznamenal Tomáš Kamarád čtvrtý gól a hosté odjížděli s nepříjemnou čtyřgólovou nadílkou. Hradiště po vyrovnané první půli přestřílelo Boston Kluky a vyhrálo nakonec výrazným rozdílem. Hattrick nasázel Libor Pichlík (z penalty se trefil i jeho bratr David) a dva přidal Marek Valach. Vysokou výhrou se uvedli mladíci z milevské rezervy, zaznamenali po vcelku vyrovnané první půli další tři góly a byla z toho jasná výhra s mužstvem z Řepče-Opařan. Tři branky zaznamenal Šimon Kutil.

V páteční předehrávce skupiny D Třebětice přenechaly bod Nové Bystřici, když šli do vedení v 67. minutě trefou Radima Tříletého. Avšak za šest minut bylo přičinění Jiřího Havla srovnáno. Studená deklasovala značně zdecimované Ledenice, které nastoupily v oslabené sestavě díky svatbě jednoho z hráčů a zraněním chybělo celkem šest fotbalistů ze základní sestavy. Dva góly domácích zaznamenal Libor Dvořák. Slavonice porazily dvoubrankovým rozdílem svého hosta z Mladého. Suchdol nad Lužnicí nešetřil svého soupeře třeboňskou rezervu. Přidělil jim na cestu domů čtyři kousky, skóre načal na konci první půle Jakub Záruba a výsledek pečetil minutu před koncem exjindřichohradecký Ondřej Černoch proměněním pokutového kopu. Lomnice nad Lužnicí poněkud překvapivě podlehla na svém trávníku Kardašově Řečici. Utkání rozhodl ve 32. minutě František Slavík. Neplachovský nováček vyhrál na domácím trávníku s Dolním Bukovskem o gól. Oba góly mužstva, trénovaného Vojtěchem Brozmanem, zaznamenal Martin Dušák (druhý proměněným pokutovým kopem). Za hosty korigoval výsledek v 72. minutě František Cihla také z pokutového kopu. Lokomotiva České Velenice neměla příliš starostí s nováčkem z Buku. Dvě branky zaznamenal Milan Fiala.

VÝSLEDKY 2. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

SK Větřní – FK Boršov nad Vltavou 5:5 (2:2)
Branky:
9. a 38. Podskalský, 59. Gutheis, 78. Jiří Dvořák, 88. Votýpka – 33. a 85. Pokorný, 13. Řežáb, 73. Lepša, 76. Gruber.
Rozhodčí: Frček – M. Mráz, Kemény. ŽK: 2:0 (Sivák, Podskalský). Diváků: 73.

Vltavan Loučovice – FC Šumava Frymburk 3:2 (2:2)
Branky:
5. a 75. Toman, 14. Beran – 20. Petscher, 44. Budík.
Rozhodčí: Pánek – Hladík, Schönkypl. DFA: Bicek. ŽK: 5:5 (Koutský 2, Sundač, Beran, Žák – Roman Mertl 2, Milan Račák, Malák, Ribár). ČK: 1:2 (32. Michal Koutský – 76. Roman Mertl, 88. Malák). Diváků: 100.

TJ Sokol Kamenný Újezd – FK Dolní Dvořiště 2:2 (0:2)
Branky:
55. Sládek, 65. Petkov – 19. a 29. Hošek.
Rozhodčí: M. Mráz – Daňhel, Hora. DFA: Vrchota. ŽK: 2:3 (Petkov, Černý – Krenauer, Štifter, Macanovič). Diváků: 70.

TJ Dříteň – SK Zlatá Koruna 1:1 (0:0)
Branky:
68. Jar. Klimeš – 88. Fuciman.
Rozhodčí: Prinz – Bartůněk, Brom st. ŽK: 2:3 (Werner, Milan Kovařík – Liška, Sláma, Kališ). Diváků: 65.

SK Sedlec – TJ Sokol Chvalšiny 2:0 (1:0)
Branky:
27. a 55. Koňarík.
Rozhodčí: Křížovský – Makovička st., Kotnauer. ŽK: 5:0 (Hovorka, Kučera, Hanzal, Zíka, Šindelář). Diváků: 85.

1.FC Netolice – TJ Spartak Trhové Sviny B 10:1 (3:0)
Branky:
3. (pen.) a 26., 46., 48., 82. a 86. Jakub Varyš, 87. a 90. Fux, 12. Baloušek, 69. Meindl – 53. (pen.) Hruška.
Rozhodčí: Hnilička – Ambrožová, Trněný. ŽK: 0:1 (Lust). Diváků: 50.

TJ Malše Roudné B – TJ Slavoj Hrdějovice 3:1 (1:1)
Branky:
42. Vlk, 54. (pen.) Wohlgemuth, 73. Nekvinda – 14. Miklík.
Rozhodčí: Klimeš – Ryneš, Buřič. ŽK: 2:2 (D. Vogl, Mart. Lerch – Jan Turek, Filípek). Diváků: 50


SKUPINA B

FK IPD service Kestřany – SK Vacov 3:1 (2:0)
Branky:
3. a 65. Markvart, 42. Holec – 71. Zitta.
Rozhodčí: Ct. Novotný – R. Novák, Třeštík. DFA: Šnajder. ŽK: 2:1 (Kinský, Veselý – Jar. Červenka). Diváků: 100.

TJ Osek B – SK Čkyně 1:4 (0:1)
Branky:
56. (pen.) Blatský – 33. Brabec, 65. V. Turek, 70. Kuta, 90. (pen.) Gerold.
Rozhodčí: Landík – Jevčák, Hodánek. ŽK: 2:1 (Čapek, Diviš – Kuta). Diváků: 59.

TJ Sokol Sedlice – Sokol Stachy 3:2 (2:1)
Branky:
26. Mikeš, 36. Dumský, 69. Fil. Rakovan – 11. Pešl, 88. Záleský.
Rozhodčí: Ambrožová – Čarek, Běloušek (laik). ŽK: 3:1 (Hrouda, Klíma, Fil. Rakovan – Jan Dvořák). Diváků: 50.

TJ Dražejov – SK Slavoj Volyně 1:1 (1:0)
Branky:
42. Bračok – 70. Tokár.
Rozhodčí: R. Novák – Ct. Novotný, Krejčík. DFA: Pípal. ŽK: 4:2 (Křivanec, Kovář, Šindelář, Samohejl – Procházka, Slavík). Diváků: 90.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – Sokol Cehnice 4:2 (1:2)
Branky:
19. Mart. Dvořák, 53. Páník, 65. Gažík, 88. Váša – 20. Krejsa, 36. Kroupa.
Rozhodčí: Crkva – Kadlec, Zloch. ŽK: 0:2 (Libor Čech, Bednařík). Diváků: 80.

FK Tatran Prachatice B – TJ Sokol Bělčice  1:0 (0:0)
Branka:
78. Kolafa.
Rozhodčí: Ryneš – Klimeš, Harvalík. ŽK: 1:3 (Řezník – Ježek, Krameš, Ráž). Diváků: 35. Hráno v Záblatí.

TJ Slavoj Husinec – TJ Sokol Střelské Hoštice  0:1 (0:0)
Branka:
90. Rejšek.
Rozhodčí: Ondra – Hnilička, Barták. ŽK: 1:1 (Zelený – Lemberger). Diváků: 70.


SKUPINA C

TJ Sokol Chotoviny – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 1:5 (0:4)
Branky:
89. Logojda – 3. a 18. Jan Přibyl, 17. Pospíchal, 41. Pěknic, 61. Šmídmajer.
Rozhodčí: P. Šťastný – Makovička st., Třešňák. ŽK: 3:2 (Logojda, Šmejkal, Pavlíček – Jar. Polišenský, Pěknic). Diváků: 40.

SK Mirovice – TJ Sokol Mladá Vožice 2:2 (0:2)
Branky:
72. Sláma, 88. Kvěch – 20. Struska, 41. Pešek.
Rozhodčí: Barva – Ondra, Brodský. DFA: Jiří Urban. ŽK: 5:3 (Slavík, Hanzlík, Císař, Jak. Převrátil, Peterka – Petr Kukla, Tom. Kukla, Štěp. Kukla). Diváků: 50.

TJ Sokol Sepekov – TJ Sokol Želeč 0:1 (0:1)
Branka:
33. Pavličko.
Rozhodčí: Hučík – Studený, Tanáč. ŽK: 2:2 (Tupý, Vlk – Pavličko, Holub). Diváků: 80.

FC Chyšky – SK KAVAS Větrovy 4:1 (2:0)
Branky:
6. Jan Šimák, 43. Lívanec, 50. Kukač, 74. Lachout (vlastní) – 60. Pfeifer.
Rozhodčí: Krejník – Kabele, Dušek. Hráno bez karet. Diváků: 66.

TJ Březnice – TJ Božetice 4:0 (3:0)
Branky:
33. a 40. Kubíček, 37. Kníže, 80. Kamarád.
Rozhodčí: Muzika – Pánek, Prchlík. DFA: Albrecht. ŽK: 0:2 (Luk. Stejskal, Tollinger). Diváků: 60.

TJ Hradiště – 1.FC Boston Kluky 6:2 (1:1)
Branky:
50., 89. a 90. Libor Pichlík, 36. a 79. Valach, 48. David Pichlík – 45. (pen.) Mir. Štěpán, 65. Voj. Košatka.
Rozhodčí: Černý – R. Šťastný, Koukol. DFA: J. Šafránek. ŽK: 3:4 (Dav. Pichlík, Lib. Pichlík, Čejka – Josef Košatka, Blažek, Mart. Němec, Mir. Štěpán). Diváků: 120.

FC ZVVZ Milevsko B – FK Opařany-Řepeč 5:2 (2:1)
Branky:
26., 58. a 73. Kutil, 36. D. Milaberský, 88. Reiniš – 10. M. Pražma, 50. Matyš.
Rozhodčí: Pícha – Křížek, Brodský. ŽK: 1:2 (Dav. Milaberský – M. Pražma, Fencl). Diváků: 45.


SKUPINA D

FK Sokol Třebětice – TJ Jiskra Nová Bystřice 1:1 (0:0)
Branky:
67. Tříletý – 73. Havel.
Rozhodčí: Bumba – Rous, Janák. ŽK: 1:1 (Petr Kelbler – Frühauf). Diváků: 60. Předehráno v pátek 16. 8. 2019.

FK Studená – TJ Slavoj Ledenice 6:0 (3:0)
Branky:
24. a 68. Lib. Dvořák, 31. Péč, 45. Lindourek, 60. Šimánek, 87. Brunner.
Rozhodčí: Picka – Juráň, Janák. ŽK: 1:2 (Lib. Dvořák – Havelka, Kopecký). Diváků: 150.

TJ Sokol Slavonice – SK Mladé 2:0 (1:0)
Branky:
21. Bodlák, 56. Voj. Balík.
Rozhodčí: Šíma – Zabilka, Zd. Havlík. ŽK: 1:5 (Žampa – Masák, Moudrý, Vrzal, Šťastný, Kotzina). Diváků: 60.

Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Jiskra Třeboň B 4:0 (1:0)
Branky:
44. Jak. Záruba, 50. Kubašta, 76. Kamiš, 89. (pen.) Černoch.
Rozhodčí: Svoboda – Blažek, Kořínek. ŽK: 1:1 (Tom. Záruba – Bašta). Diváků: 100.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – FK Kardašova Řečice 1922  0:1 (0:1)
Branka:
32. Slavík.
Rozhodčí: Devera – Saidl, Náprava. ŽK: 1:2 (Kabele – Janeček, Klokner). Diváků: 50.

TJ Sokol Neplachov – TJ Dolní Bukovsko  2:1 (1:0)
Branky:
2. a 68. (pen.) Dušák – 72. (pen.) Frant. Cihla.
Rozhodčí: Zabilka – Vejčík, Stach. DFA: Zedník.  ŽK: 2:4 (Mohamed, Hindy – Josef Cihla, Podhradský, Cypris, Miřatský). Diváků: 250!

TJ Lokomotiva České Velenice – AC Buk  3:0 (2:0)
Branky:
2. a 70. Fiala, 40. (pen.) Michal Filip.
Rozhodčí: Bartůněk – Studený, Rous. DFA: Chlaň. ŽK: 4:2 (Filip, Mikudim, Fr. Dvořák, Fiala – Šenkýř, Kocourek). Diváků: 100.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama