Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek veze bod z Prahy. Vyrovnání zařídil Valenta

 
sobota, 10. srpna 2019, 20:15

Podzimní premiéra píseckého týmu skončila dělbou bodů. Na hřišti vloni třetího Vltavínu uhrál remízu 1:1, plusový bod po penaltovém rozstřelu skončil na kontě Pražanů.

Oba soupeři vstoupili do utkání aktivně, hra se přelévala ze strany na stranu, ale na první vážnější šance došlo až v polovině prvního poločasu. Písek během chvilky dvakrát zle zatopil domácímu brankáři. Nejprve prošel středem Ulbrich a střelu po zemi vytěsnil Štorc na tyč. Za dvě minuty Valenta zakončoval jen do gólmana. Hosté byli nadále aktivní a Vltavín do vážnější příležitosti nepustili.

Osm minut po přestávce stálo štěstí na straně domácího Vltavínu. Po rohovém kopu se míč odrazil k Ondřeji Šípkovi, jehož technická střela z hranice vápna zaplachtila přesně k pravé tyči bezmocmého Klementa. Radost svěřenců trenéra Martina Frýdka ale netrvala dlouho. V 64. minutě předvedl fotbalovou lahůdku novic Tomáš Valenta. Letní posila z Dobrovice proběhla středem mezi dvěma protihráči a v plné rychlosti vyslala dělovku ze 30 metrů, kterou brankář Štorc zaregistroval až v síti.

Obrany pracovaly bezchybně a na další změnu stavu už nedošlo. Po remíze 1:1 přišel na řadu penaltový rozstřel, ale tahle disciplína Píseckým už dlouhou dobu nevychází. První dva špatně kopnuté pokusy Vacovského a Voráčka brankář Štorc vyrazil, domácí byli stoprocentní a nic na tom nezměnily přesné střely Petříka a Ulbricha. Když domácí kapitán Podzimek proměnil ve čtvrté sérii, na pátého exekutora J. Helda se ani nedostalo.

Bod zvenku se počítá

Před utkáním by Písečtí brali bod všemi deseti, po závěrečném hvizdu se zdál být málo. „Je to bod s hořkou příchutí,“ poznamenal trenér Písku Milan Nousek ml. „Na druhou stranu je to plusový bod zvenku a musíme ho brát. Aby měl nějakou cenu, musíme ho potvrdit v příštím domácím utkání. Od Vltavínu jsem čekal trošku větší aktivitu, zdál se mi trošku zatažený vzadu, tím pádem jsme se dostávali víc do hry, ale také jsme útočili do plných. A to dělá problém každému týmu. Byli jsme opticky lepší v poli, ale do vápna, kde se rozhoduje, jsme míč většinou nedostali. Absolutně nám nevyhovoval terén, který byl ve velice špatném stavu. Snažíme se hrát kombinačně, máme na to tipy, ale dneska se to bohužel nedalo.“

Už ve středu 14. srpna 2019 zajíždí Písek k utkání 1. kola Mol Cupu do Dobříše (18). „Příležitost dostane většina hráčů, kteří dnes nenastoupili,“ dodal Nousek, že nastoupí v obměněné sestavě.

Loko Vltavín – FC Písek 1:1 (0:0), penalty 4:2

Góly: 53. Šípek – 64. Valenta. Rozhodčí: Vít – Ježek, Slavíček. ŽK: 2:3 (47. Šípek, 78. Maione – 40. Sajtl, 48. Vávra, 77. Presl). Diváků: 250.

FC Písek: Klement – Sajtl, Běloušek, Vacovský, Holý – Hrachovec (68. M. Held), Vávra (60. Hajdo), Voráček – Presl (76. J. Held), Ulbrich – Valenta (89. Petřík).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama