Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Černý víkend domácích, na vlastním hřišti zvítězil jen Jankov

 
neděle, 24. března 2019, 19:49

AKTUALIZOVÁNO - Sobotní zápasy 18. kola krajského přeboru domácím celkům hrubě nevyšly. V pěti případech uhrály jen jediný bod! Blatná nenapravila drtivou porážku z Milevska, když prohrála s Osekem. V okresním strakonickém derby se nehrálo v rukavičkách, sudí vytasil devět žlutých a jednu červenou kartu. Želeč v důležitém záchranářském souboji neudržela s posledním Protivínem poločasové vedení a prohrála 1:2. Do třetice skončil stejným skóre i duel v Katovicích, kde o udržení usilující Čimelice překvapily domácího favorita, který ani přes drtivou převahu ve druhé půli nevyrovnal. Početné návštěvě se těšil stadion v Č. Krumlově, kam zavítal Lafatův Olešník. Lídr oplatil slavojákům navlas stejnou porážku z podzimu. Ani neděle domácím týmům nepřála, pouze Jankov si doma zajistil tři body proti Roudnému. Dražice ani Hluboká nedokázaly na vlastním hřišti bodovat.

Želeč hostila Protivín a kvalita zápas odpovídala postavení dvou týmů ze spodku tabulky. Většina zápasu se odehrávala mezi vápny bez výrazných příležitostí. První gól padl po nešťastné teči do vlastní branky Protivína. I druhý poločas začal víceméně bojem o střed hřiště. Ojedinělou šanci ke skórování měl domácí Brůžek v 55. minutě, ale „samostatný nájezd” neproměnil a ani následnou dorážku.

Naopak Protivínští skórovali po penaltě za ruku ve vápně domácího mužstva. Blažek sice pokutový kop vyrazil, ale napodruhé už byl Zbyněk Vorel přesný. Za devět minut dokázal skórovat i jeho bratr Jaromír Vorel a Protivín šel do vedení 2:1. Následný dvacetiminutový tlak domácích k vyrovnání nevedl a tak si Protivín odvezl ze želečského hřiště tři body.

Čimelice nastoupily proti domácím Katovicím v hlubokém obranném bloku. „Přesto jsme si v úvodu utkání vypracovali dost šancí k tomu, abychom šli do vedení. Bohužel jsme je neproměnili, jednou hosty zachránilo břevno. Paradoxně po našich rozích nás za to hosté potrestali,“ poznamenal šéf Katovic Tomáš Hajdušek st. Nejprve prostřelil po rohu domácí hráče Převrátil a těsně před poločasem proměnil Varhan penaltu za nastřelenou ruku Chylíka.

„Ve druhém poločase jsme si vypracovali drtivý tlak, ale branku vstřelil jenom Tušer po pěkné akci Repy. Jedna branka nám pro ofsajd uznána nebyla a třikrát hosté vykonávali z prázdné branky. Nebylo nám prostě tentokrát přáno a bojovní hosté si tak odvezli všechny tři body,“ dodal k převaze ve druhé půli Hajdušek. Domácí potěšila výborná návštěva, na první utkání Otavy dorazilo 284 diváků.

Lom uhrál podruhé nerozhodný výsledek. Po plichtě s Čimelicemi na umělce v Písku se rozešel smírně s lepšícím se Milevskem. Na táborské Svépomoci došlo na gólové zápisy až po změně stran. „Velmi kvalitní utkání krajského přeboru, které korektně odřídila trojice rozhodčích. V první půli jsme si vytvořili několik šancí, ale diváci se gólu nedočkali. Po změně stran po naší první chybě obrany Milevsko okamžitě trestalo Bardou. Věděli jsme, že máme dost času na vyrovnání a více jsme se začali tlačit dopředu. Bosnyak brejk nezakončil přesně, Šimák bombou nastřelil břevno," řekl k průběhu domácí trenér Marek Císař, jehož tým srovnal v 67. minutě výstavní ranou levačkou z 25 metrů Filipem Vysušilem. Vzduchotechnici hrozili standardkami, naproti tomu měl obrovskou šanci střídající domácí Mařík, běžel sám na branku, ale trefil jen dobře chytajícího Dvořáka, takže se stav již nezměnil. 

Nováček Blatná vyšel podruhé naprázdno. V derby podlehl na domácím trávníku Oseku 1:2. „Po debaklu v minulém kole jsme tento zápas herně zvládli o poznání lépe, byť body stejně putují mimo Blatnou. Hráčům jsme s Michalem za předvedený výkon poděkovali, tentokrát zvládli odehrát to, co jsme po nich požadovali. Nebylo v utkání moc věcí, kterými by mohli svým výkonem výsledek ovlivnit tak, aby neskončil prohrou,“ uvedl asistent Blatné Roman Remeš. Snižující gól Blatné přišel příliš pozdě, až v nastavení, na vyrovnání už nezbyl čas.

Rozjetý Olešník nezaváhal na hřišti Č. Krumlova a oplatil mu před 340 fanoušky jedinou porážku z domácího trávníku (0:3). Střeleckou formu potvrdil Lukáš Dudek po čtvrthodině odvážným průnikem mezi beky a skákavou ranou z rohu vápna. Klid do favoritových řad přidal po parádním sólu z poloviny hřiště přes čtyři protihráče Slavomír Vařák. Po přestávce si lídr hlídal náskok, který ještě pojistil třetím zásahem z kopačky Davida Lafaty. Náskok na špici tabulky zvýšil Olešník už na 11 bodů.

Domácí prohrávali i v neděli, Roudné spadlo na chvost

Zápas Dražic s Rudolfovem nabral dobré tempo hned od začátku. V 15. minutě našel Novotný krásně Kromku a ten do protipohybu brankáře Teringla otevřel skóre. Pro zkušeného Jana Kromku šlo o jubilejní 100. branku v kariéře! Domácí mužstvo se ale z vedení radovalo jen dvě minuty, ve vápně volný Maxa totiž střelou k levé tyči bleskově srovnal. „Potom jsme tam měli nespočet šancí, v prvním poločase jsme měli rozhodnout. Vyvrcholilo to tím, že Hojdar trefil, břevno, tyč a balón se odrazil ven,“ komentoval zlomový moment prvního dějství pro redakci vedoucí domácího mužstva Vlastimil Stuchlík.

Dražice nakonec na neproměňování šancí doplatily, nehlídaný Šindelář si v 51. minutě naskočil na rohový kop a nekompromisní hlavičkou rozhodl o výsledku 1:2. „Zápas ještě ovlivnila červená karta Dana Štechera, ta nám nedovolila pokusit se o nějaký výraznější nápor na konci zápasu,“ dodal Stuchlík.

Hluboká se trápí s velkou marodkou, citelně dnes proti Třeboni chyběl třeba Tomáš Adam nebo Hájek. Jiskra oslabené domácí dokonale zaskočila hned v úvodním dějství. „Hned první branka byla pěkná, Holzepl to ze strany uklidil pod klacek,“ ocenil první gól zápasu vedoucí Hluboké František Šůna. Třeboňský kapitán deset minut nato nastřelil břevno.

Třeboň v dalších minutách zvýšila po standardce dorážkou nikým nehlídaného Koktavého, mužstvo kouče Cipra vzápětí snížilo z trestného kopu Říhou na 1:2. V závěru poločasu domácí bek Jonáš neodkopl míč a Vávra to potrestal třetí brankou.  „Ve druhé půli už to nešlo. Směrem dopředu nám to nefungovalo, Třeboni se povedl první poločas a díky tomu bere všechny body,“ podotkl Šůna, že po obrátce byli domácí sice častěji na míči, ale šance měli hosté, které bravurně pochytal Šiller. „Celá první půle se nám vydařila, šli jsme do dvougólového vedení, když se nejprve trefil Holzepl po pěkné kombinační akci a pak Koktavý z dorážky po přímáku. Vzápětí domácí snížili Říhou také z trestňáku, ale před pauzou to bylo opět o dvě branky, když pálil Vávra přesně k tyči. Druhý poločas už moc fotbalovosti z obou stran nepobral,“ uvedl k zaslouženému vítězství kouč Třeboně Karel Kladenský, jehož tým se těšil velké podpoře fanoušků.

Malšané do utkání dvou exdivizních týmů vstupovali v Precis aréně proti domácímu Jankovu z poslední příčky. Okresní derby málokdy mívá favorita, a i dnes se hledal velice těžce. Vstup vyšel parádně domácím. Už v 7. minutě se po rohovém kopu dostal k dorážce Petr Klíma a bylo to 1:0. Hosté zahrozili střelami Kodrase a Hály, avšak ke změně skóre to nevedlo. To se měnilo až v 36. minutě, kdy Jankovští předvedli ukázkový protiútok, který gólově zakončil František Lošek.

Druhé dějství přineslo vyrovnaný průběh. Největší možnost Malše neproměnil v 51. minutě Píša, který pálil mimo. Domácí měli minimálně pět velice nadějně rozjetých akcí, které volaly po gólu, hráči je ovšem k úspěchu dotáhnout nedokázali. Všechny body tak zůstaly v Jankově, kam zavítalo bezmála čtyři sta diváků.

VÝSLEDKY 18. KOLA KRAJSKÉHO PŘEBORU

TJ Blatná – TJ Osek 1:2 (0:1)

Branky: 91. Motyka (pen.) - 27. Carda, 66. Říský. Rozhodčí: Kroutl - Kaštánek, Herzog. ŽK: 4:5 (Křivanec, Říha, Nový, Sýkora – Kozlík, Carda, Kinkor, Maroušek, Lávička). ČK: 1:0 (90.+3 Motyka). Delegát: Šafránek. Diváků: 330.

Blatná: Chlanda – Sýkora, Šejvar, Sedláček, Nový – Šilhavý (79. Prokopec), Křivanec, Říha, Jícha (71. Motyka) – Mišiak, Machovský (37. Míka). Trenér Michal Brabec.

Osek: Kozlík – Kinkor, Krejčí, Carda, Benda – Maroušek, Brabec, Blatský, Hoch, Hosnedl (32. Lávička) –  Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

SK Otava Katovice – SK SIKO Čimelice 1:2 (0:2)

Branky: 65. Tušer - 22. Převrátil, 43. Varhan (pen.). Rozhodčí: Novotný - Přibyl, Toucha. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:3 (Horejš, Hajdušek – Káš, Varhan, Krt). Diváků: 284.

Katovice: Švehla – Cibulka (57. Zoubek), Hajdušek, Janoch, Chylík – Horejš, Kagui, Tušer (89. Křivanec), Repa – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Čimelice: Krt – M. Viták, Listopad, Bednařík, Pohnán (86. Řežábek) -Varhan, Nekl, Převrátil, Mezera – Káš (78. Nosek), Hegenbart. Trenér Rostislav Grossmann.

FK Slavoj Č. Krumlov – FK Olešník 0:3 (0:2)

Branky: 14. Dudek, 35. Vařák, 72. Lafata. Rozhodčí: Koranda - Dunovský, Hoch. Delegát: Kučera. ŽK: 2:2 (Filip, Švec – Nýdl, Grobár). Diváků: 340.

Č. Krumlov: Trnka – Švec, Kabele, Dudák, Svoboda (32. Fischer) – Persán, Tůma, Novák (88. Ješina), Strapek – Tauber (66. Filip), Ďurica. Trenér Václav Domin.

Olešník: Matoušek – Heller, Kalášek, Studnička, Vařák – Dráb, Nýdl (82. Tomek), Lafata, Grobár (90. Šahajda), Šíma – Dudek (77. Tressl). Trenér Roman Chlumecký.

Sokol Lom – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:0)

Branky: 67. Vysušil - 55. Barda. Rozhodčí: Klátil - Krčín, Mach. Delegát: Brož. ŽK: 2:1 (Jelen, Kolací – Maršík). Diváků: 80.

Lom: Chylík – Voneš, Jelen, Trantýr, Vysušil (75. Zeman) – Rabiňák, Kolací, Šimák (90. M. Císař), Balogh, V. Císař (46. Do Trung) – Bosnyak (70. Mařík). Trenér Marek Císař.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Hejl – Sedlák, Komárek, Maršík, P. Novotný – Barda (56. Marvan) – Petr Dvořák (83. Paták, 87. Kálal). Trenér Miroslav Strnad.

Sokol Želeč – FK Protivín 1:2 (1:0)

Branky: 43. Zach (vlastní) - 60. Zb. Vorel, 70. J. Vorel. Rozhodčí: Žemlička - Reisner, Lovětínský. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:1 (Kukučka, Fiala, Barteska, Pavličko – Moravec). Diváků: 80.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Pavličko, Holub – Šváb (34. Froněk), Kukučka, Švec, Fiala – Barteska (62. Prokeš), Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Blažek, Zb. Vorel, Zach – J. Vorel, R. Vojta, Prášil, Moravec, Říha – Kasík (61. Bečvář). Trenér Juraj Kobetič.

TJ Hluboká /Vlt. – Jiskra Třeboň 1:3 (1:3)

Branky: 25. Říha – 8. Holzepl, 23. Koktavý, 38. Vávra. Rozhodčí: Polák - Kotalík, Macko. Delegát: Eibl. ŽK: 3:2 (Šiller, Stráský, Kössl – Růžička, Lonsmín). Diváků: 150.

Hluboká: Šiller – Čermín, Kössl, Legdan, Jonáš – Pomeje, Němec, Stráský, Lovička – Křiváček (46. Bůrka), Říha. Trenér František Cipro.

Třeboň: Skála – Koktavý, Schneider, Kubata, T. Tůma – Matoušek (88. Cimerhanzl), Doležal (90. Kopecký), Vávra (84. Bartl), Holzepl – Průcha (76. Lonsmín), Růžička (73. Diviš). Trenér Karel Kladenský.

TJ Dražice – SK Rudolfov 1:2 (1:1)

Branky: 15. Kromka – 17. Maxa, 51. Šindelář. Rozhodčí: Krčín - Krauskopf, Mach. Delegát: Štuk. ŽK: 2:2 (D. Štecher 2x – Jasenský, Kuna). ČK: 1:0 (66. D. Štecher). Diváků: 130.

Dražice: Baka – M. Stuchlík (60. Kouřil), Hojdar, Fara, Bareš – L. Stuchlík (80. Páša), D. Štecher, Veselý, P. Novotný – J. Štecher, Kromka (71. Böhm). Trenér Tomáš Hořejší.

Rudolfov: Teringl – Žoček, Hajný, J. Novotný, Jasenský – Vo Son, Maxa, Pouzar, Kovačičín (49. Kuna) – Šindelář (53. Vejvar), Janák (91. Hrbáč). Trenér Jiří Hrbáč.

SK Jankov – Malše Roudné 2:0 (2:0)

Branky: 7. Klíma, 36. Lošek. Rozhodčí: Havlík - Reisner, Vican. Delegát: Pečenka. ŽK: 3:6 (Fajtl, Lošek, Bürger – Hřebejk, M. Otepka, Píša, Kodras, Kadlec, Zachař). Diváků: 388.

Jankov: Komárek – Fajtl, Lošek, Honner, Popelka – Maršán, Kollár – Kočer (83. Rytíř), Šebelka (80. Bürger), Klíma (90. Hüttner) – Sedlic. Trenér Petr Kadlec.

Roudné: Hřebejk – Kodras, M. Otepka, Zachař, Zíka (81. Kořínek) – Škoda, O. Otepka (57. Goretki), Hála, Kadlec, Samek (57. Neckář) – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle (5x), Daniel Pekař (3x), Michaela Mikešová (1x)
 


 

Reklamní sdělení

Reklama