Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

O postupu se nebavíme, na to je brzy, říká Václav Hoffmann

 
čtvrtek, 11. října 2018, 17:23

Fotbalisté Sokola Sezimovo Ústí mají podzim dobře rozehraný a i přes první bodovou ztrátu se drží na čele I. A třídy, skupiny B. Vloni smolně sestoupili po ročním účinkování z krajského přeboru a rádi by se, jak říká v rozhovoru kapitán Václav Hoffmann (25 let), pokusili na jaře o návrat. V podzimní části si budují solidní výchozí pozici.

Sestoupili jste z KP do A třídy. Jaký je rozdíl mezi soutěžemi po roční zkušenosti v KP?
Krajský přebor je víc fyzicky náročnější a je celkově rychlejší. Soupeři potrestají každé sebevětší zaváhání, kdežto v I. A třídě se dá hodně situací ještě zachránit.

Po odchodu Aleše Kutnera do Soběslavi jste přišli i o Dominika Šmída a Vojtu Brůžka, kteří se podrobili operaci kolene, a jsou na podzim mimo hru. Plánujete útok na návrat do KP?
Ještě jsme o tom ani nemluvili, je teprve začátek sezóny. Ale jestli se bude dařit tak, jako doteď, myslím, že by byla většina lidí pro, vrátit se zpět do KP. Mančaft na to určitě máme.

Oproti minulosti, a to jak v KP, tak i z A třídy, jste rapidně zlepšili obrannou fázi. Sedm zápasů, tři inkasované góly, čím to?
Myslím, že nám pomohl ten rok v KP. Také stálá trojice obránců, kteří jsou sehraní, a skvělí brankáři, jak Zbyněk Sedloň, tak Petr Hovorka, který nám pomohl na tři zápasy.

Dá se už najít někdo, o kom si myslíš, že s vámi bude svádět boj o postupové místo?
Určitě nepříjemnými soupeři budou Lišov, na kterém jsme to teď poznali, také Chýnov nemá špatný tým, a určitě Nová Včelnice.

Jelikož vím, že jsi z Ratibořských Hor, a jméno Hoffmann se v tomto klubu vyskytuje vícekrát, tak se chci zeptat. Sleduješ dění v tvém bývalém klubu, a co stojí za jejich pádem až do okresního přeboru?
Po každém utkání sleduji výsledky, jak hráli. Poslední dva zápasy vyhráli, tak snad se to už obrátí k lepšímu. Ale nevím, co za tím může být, že se přestalo dařit.

S čím by byl spokojen kapitán Sokola po podzimní části?
Kdybychom skončili na prvním místě, ale bude to ještě velice těžké. Určitě by se nám pak do jarní části vstupovalo mnohem lépe.

Napsal(a) Jiří Klíma | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama