Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trantinův gól do šatny nasměroval Bernartice za výhrou s Týnem

 
pondělí, 1. října 2018, 20:18

K sedmému utkání 1. A třídy nastoupily Bernartice proti soupeři, který v loňské sezoně hrál jinou skupinu a patřil k předním celkům. Fotbalisté z Týna nad Vltavou před letošní sezónou přišli o tři hráče základní sestavy a na jejich výkonech to bylo od počátku soutěže znát. Stejně domácí nečekal nijak lehký soupeř. Mají s ním ve vzájemných střetnutích negativní bilanci.

Utkání ale ukázalo, že Olympie již skutečně takovou sílu nemá a soustředila se převážně na defenzivní činnost. O to byla pozice domácích složitější. Od počátku naráželi na dobrou defenzivu a do brankových šancí se dostávali velmi těžce. Nakonec se jim po rohovém kopu povedl zaznamenat gól do šatny. Ve druhé půli se obraz hry nezměnil. Domácí stále bušili do zavřených vrat a hosté odvraceli nájezdy. Směrem dopředu nic nevymysleli a téměř domácího gólmana neohrozili. Bernartickým se podařilo třináct minut před koncem zaznamenat pojišťující gól a utkání pak v pohodě dotáhli do vítězného konce. Obávaný soupeř všechny přítomné svou hrou zklamal, už ale pohled na tabulku před utkáním mluvil jasnou řečí, že fotbalisté Olympie se stále herně hledají.

Domácí do zápasu vstoupili aktivně a od počátku měli více míč ve svém držení. Hosté se snažili o kombinační hru, ta se jim ale příliš nevedla a domácí bránu neohrožovali. Ve 4. minutě po Pěchotově rohovém kopu míč směřoval na přední tyč, kde ho hlavičkoval tentokrát útočný hrot Staněk vedle brankové konstrukce. V 11. minutě po kombinaci Pěchota – Kloboučník vypálil razantně posledně jmenovaný na bližší tyč a brankář Kubík míč vytěsnil na roh. Podobně skončila i Kloboučníkova tečovaná střela ve 22. minutě hry.

Liškův střelecký pokus v 35. minutě z levé strany bernartický gólman Tomáš Fučík zlikvidoval. O minutu později po akci domácích mladíků našel z levé strany Pěchota dobrou přihrávkou Staňka, s jehož střelou si týnský Kubík poradil. Po sérii rohových kopů na konci prvního poločasu se domácím poslední z nich podařil realizovat v zasloužené vedení. Ve 45. minutě z pravé strany přetažený Pěchotův rohový kop na zadní tyč hlavičkoval stoper Karel Trantina přesné na opačnou stranu a načal skóre utkání – 1:0. Hned po rozehrání balónu z poloviny hřiště rozhodčí ukončil první poločas.

Olympie hrozila sporadicky

Charakter hry se ve druhé části utkání shodoval s tím v první. Hrálo se převážně na polovině hostů, avšak brankové šance se v podstatě půlhodinku vůbec nevyskytovaly. V 76. minutě zakončoval aktivní a na velkém prostoru operující Pavel Kloboučník jen slabou střelou, se kterou neměl hostující gólman žádné problémy. V 77. minutě si pohráli s hostující obranou bratři Václav a Petr Homolové, míč se nakonec dostal k volnému Tomáši Pěchotovi, který měl čas si rozmyslet, co udělá. Vymyslel to dokonale, razantní přesně umístěnou křížnou střelou vypálenou z hranice šestnáctky trefil levý dolní kout Kubíkovy brány a zvýšil náskok domácích na dvougólový – 2:0.

V 80. minutě měli jedinou šanci ve druhé půli i hosté. Po trestném kopu hlavičkoval stoper Vařil nad Fučíkovu bránu. Poslední standardku domácích ve formě trestného kopu v 85. minutě a úspěšné zakončení zhatila pouze nepřesná střela. Z dobré pozice a dvacetimetrové vzdálenosti si míč postavil Adam Staněk, dobrou technickou střelou netrefil jen těsně prostor u pravé tyče. Utkání se pak již dohrávalo ve středu hrací plochy.

Vítězství domácích bylo zcela zasloužené, i když hra obou mužstev nějaký velký fotbalový zážitek neposkytla. Hosté v podstatě celé utkání pouze bránili a směrem dopředu toho moc neukázali. Není divu, když jejich klíčoví ofenzivní hráči museli hrát v obraně.

K dalšímu zápasu zajíždějí Bernartice do Ševětína. Utkání se bude hrát v sobotu 6. října a začátek je stanoven na 16 hodin.

TJ Sokol Bernartice – FK Olympie Týn nad Vltavou 2:0 (1:0)

Branky: 45. Karel Trantina, 77. Tomáš Pěchota. Rozhodčí: Radek Valeš – Karel Kříž st., Filip Leiš. ŽK: 3:1 (58. Pěchota, 65. Václav Homola, 81. Trantina – 65. Šálený). Diváků: 80.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Psohlavec (70. Petr Homola), Novák, Trantina, Tomáš Češka – Kukrál (46. Václav Homola), Smrčina – Peterka, Kloboučník (87. Ťupa), Pěchota – Staněk. Trenér Petr Vašíček.

Týn: Kubík – Houska, Vařil, Jan Meidl (K), Šálený – Adam Novotný (72. Lukeš), Boček (30. Bindr), Stoklasa, Liška – Petr Dvořák (85. David Maruška), Tomka. Trenér Jiří Orlíček.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama