Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek ztratil výhru v nastavení. Brozany získaly dva body

 
pátek, 28. září 2018, 19:14

Písečtí fotbalisté nepotvrdili zisk tří bodů z venkovního duelu v Jirnech. V páteční předehrávce třetí ligy přišli o vítězství v 91. minutě, kdy obrana nechala před šestnáctkou dostatek prostoru Bendovi a ten střelou k tyči srovnal na konečných 2:2. V následném penaltovém rozstřelu selhal jako první a jediný Pinc a Brozany obraly Písecké o dva body.

Písečtí byli po dvou výhrách v řadě favoritem a od začátku si vytvořili mírnou převahu. Brozany se dostávaly před Hajduškovu branku jen sporadicky, nečekaně však udeřily po půl hodině, kdy Nigerijec Chukwuma dostal míč do běhu a sám proti brankáři nezaváhal.

Písku se ještě před přestávkou podařilo vyrovnat. Voráček unikl po křídle, naservíroval na nabíhajícího Jiřího Janušku, který levačkou z první zacílil přesně k pravé tyči. V nastavení první půle zbytečně oslabil domácí mužstvo Martin Held, když kopl do ležícího soupeře.

Hosté mohli využít přesilovku už po pěti minutách druhého poločasu, ale Chukwuma už napodruhé na Hajduška nevyzrál. V 56. minutě se síly na trávníku vyrovnaly. Chukwuma viděl po druhé žluté kartě červenou a musel předčasně do sprch.

Písečtí byli směrem dopředu o něco aktivnější a nebezpečnější. Preslův pokus minul tyč jen o vlásek a tak na další změnu skóre došlo až deset minut před koncem. Rychlou akci domácích zakončil dorážkou střídající Dušan Pinc, jenž pobyl na trávníku sotva dvě minuty. Domácí měli konec střetnutí pod kontrolou, vypadalo to, že nezadržitelně směřují za dalším vítězstvím.

Rozhodčí nastavoval první ze čtyř minut, když hosté zaútočili po levé straně, míč dostal před velkým vápnem Jaroslav Benda, naznačil obránci pohyb a na přesnou střelu po zemi k tyči byl Hajdušek krátký. V penaltovém rozstřelu selhal začínající Pinc, Voráček, Hanzlík, Januška a Hrachovec sice překonali brankáře Lipše, ale Brozany byly stoprocentní se mohly těšit z druhého bodu navíc.

FC Písek – Sokol Brozany 2:2 (1:1), penalty 4:5

Branky: 41. Januška, 80. Pinc – 35. Chukwuma, 90. (+1) Benda. Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Špindlerová. Delegát: Lhoták. ŽK: 2:3 (44. Ric, 58. Presl – 23. a 56. Chukwuma, 46. Šimral). ČK: 1:1 (45. M. Held – 56. Chukwuma). Diváků: 310.

FC Písek: Hajdušek – Benetka, Holý, Vávra, Hanzlík – M. Held, Ric (46. J. Held), Januška, Milec (85. Hrachovec), Voráček – Presl (78. Pinc). Trenér Rostislav Grossmann.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama