Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Blatenská družinka statečných žen byla v Kaplici bez šance

 
čtvrtek, 13. září 2018, 09:41

Poprvé doma se představily v novém soutěžním ročníku kaplické fotbalistky. Na svém hřišti přivítaly soupeřky z Blatné. V prvním kole si Kapličandy přivezly tři body z Hradiště. Blatná podlehla v Třeboni. Favoritkami byly tedy hráčky kaplického Spartaku. Soupeř navíc domácím cestu ke třem bodům notně usnadnil, když se k utkání dostavil pouze o devíti hráčkách.

Od úvodní rozehrávky diktovaly tempo hry Kapličandy. Na hostující brankářku se valil jeden útok za druhým. Bezbrankový stav vydržel jen do třetí minuty, kdy Šebkovou překonala Veronika Jedličková – 1:0. A to už před tím hostující brankářku zachránila tyč při zakončení Vocedálkové.

Stejná hráčka nedlouho poté rozezvučela konstrukci znovu, když tentokráte napálila míč do břevna. Po čtvrthodině už to bylo o tři góly, a to navíc řada šancí zůstala nevyužita. V prvním poločase se pak ještě děvčata Kaplice prosadila v koncovce třikrát a do kabin tak šla s šestibrankovým náskokem.

Oslabená družinka Blatná nastoupila i do druhé půle a pokračovala se v nastoleném trendu z první půle. Skóre postupně utěšeně narůstalo. Hned v první minutě druhého dějství navýšila skóre Zuzana Matoušková. Nedlouho poté se po faulu na Pálkovou pískala penalta. Za rozhodnutého stavu dostala příležitost k jejímu provedení Kateřina Jedličková. Střelou k tyči pokutový kop proměnila a mohla se tak radovat z premiérové trefy ve své hráčské kariéře.

I v dalších minutách góly přibývaly a skóre narůstalo. V 65. minutě se z dorážky prosadila Monika Pálková, a to již bylo skóre dvouciferné – 10:0. Pak měly gólovku na svých kopačkách hostující hráčky. Sama před brankářkou byla Petra Klásková, ale Petržalová zasáhla reflexivně nohou a uhájila své čisté konto. Skóre se nakonec zastavilo na výsledku 15:0.

Ve druhé půli se do střelecké listiny zapsala hned pětkrát Zuzana Matoušková. Výsledek je více než výmluvný. V příštím kole Kapličandy čeká podstatně těžší soupeře, když se představí v Sezimově Ústí na hřišti Sokola.

FK Spartak Kaplice – TJ Blatná 15:0 (6:0)

Branky: 46., 60., 71. (pen.), 78. a 82. Matoušková, 37., 69. a 75. Praizlerová, 3. a 14. V. Jedličková, 38. a 65. Pálková, 10. Vaňková, 27. Vocedálková, 51. K. Jedličková (pen.). Rozhodčí: Pícha. Bez karet. Diváků: 45.

Kaplice: Petržalová – K. Jedličková, Vávrová, D. Vaňková, Chudá, Matoušková, Praizlerová, Vocedálková, Pálková, Chvalová, V. Jedličková. Střídaly Straková, Michalicová, Litvanová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama