Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbal starých gard v Bělčicích se vydařil a líbil

 
čtvrtek, 21. června 2018, 09:37

Stará garda bývalého Sokola Chýnov sehrála v neděli v Bělčicích odvetné přátelské utkání s domácí starou gardou - výběrem Blatenska, složenou z bývalých hráčů Bělčic, Blatné a Lnářů, které vedl bývalý dlouholetý výborný chýnovský hráč Pavel Rathouský, který již mnoho let žije v Blatné.

Obě mužstva představila ve svých řadách mnoho bývalých fotbalistů. V chýnovském dresu nastoupili např. nestárnoucí J. Mládek, J. Janů, J. Praveček, M. Mašek a další a naopak v dresu domácích vyběhli na trávník např. Říský, Sýkora, Sedláček, Vajda atd. Výsledek zápasu nebyl vůbec důležitý, hlavním smyslem tohoto střetnutí bylo opět se vidět, sejít se, ti mladší se samozřejmě i proběhnout na krásně připraveném trávníku za dozoru hlavního sudího J. Hornáta a hlavně si zavzpomínat na fotbalová léta minulá.

Druhou a velmi pozitivní stránkou na tomto bělčickém nedělním fotbalovém odpoledni bylo především také to, že na zápas byli přizváni k přátelskému posezení pod místní pergolu po zápase bývalí spoluhráči Pavla Rathouského, dnes již zdatní sedmdesátníci, kteří v 60. a 70. letech minulého století nastupovali na fotbalový trávník po boku Pavla Rathouského a rozdávali radost chýnovským fanouškům v dresu bývalého Sokola Chýnov. Pozvání přijali Jos. Macháček, Jar. Pospíchal, Fr. Noháč, Al. Zadražil, V. Petrů a z těch o něco mladších Zd. Petrů, M. Mládek, B. Vácha, J. Basík, R. Kulveit a P. Kulveit. Jako host byl pozván do Bělčic i syn bývalého výborného obránce Sokola Chýnov Jarmila Borového, pan Petr Borový, který jako bývalý Chýnovák pozvání rád přijal.

Po utkání také všichni výše jmenovaní zasedli při dobré klobásce a dobrém pití k jednomu stolu a živě diskutovali o všem možném, prohlíželi staré fotografie ze zápasů apod. a samozřejmě hodně vzpomínali na dlouhá léta odehraná ve fotbalovém dresu… Před úvodním hvizdem také všichni přítomní na fotbalovém hřišti uctili minutou ticha památku dvou chýnovských hráčů, kteří náhle zemřeli v první polovině června tohoto roku, a to Josefa Prchlíka a Josef Petra a současně minutou ticha byla uctěna památka také dvou bývalých hráčů domácích J. Diviše a J. Potůčka.

Protože celé setkání se po všech stránkách v neděli v Bělčicích opět velmi vydařilo, bylo předběžně mezi oběma stranami dohodnuto, že se další setkání uskuteční v Chýnově za dva roky. Samozřejmě budou opět přizváni kromě těch, co ještě vyběhnou na trávník, také ti, co již v důsledku stáří fotbalové kopačky neobouvají, ale mají si stále mezi sebou co říci a to nejen o jejich velké lásce fotbalu! Sluší se ještě dodat, že Výběr Blatenska porazil Sokol Chýnov 5:3 (3:0).

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Blanka Borová
 


 
Reklama