Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Novákovy góly zajistily Bernarticím druhé místo v A třídě

 
pondělí, 4. června 2018, 12:55

Ve 24. kole se na bernartickém trávníku utkali dva soupeři, kteří nacházejí v čelní trojici skupiny. Jejich podzimní vzájemné utkání skončilo ve Čtyřech Dvorech bezbrankovou plichtou. Očekával se souboj plný dramatických soubojů, nakonec tomu bylo trochu jinak. Obě mužstva totiž nastoupila k zápasu značně oslabena a i proto utkání příliš krásy a pohledných akcí nenabídlo. Hosté se ujali vedení z ojedinělé akce. Domácí byli do poločasu lepším týmem a podařilo se jim srovnat stav utkání. Ve druhé půli přidali další úspěch a hosté na tento fakt již do konce utkání neodpověděli. Bernartice si tak dvě kola před koncem soutěže zajistily v tabulce druhé místo.

Zápas začal vzájemným oťukáváním obou soupeřů a zpočátku k ohrožení brankářů nedocházelo. První gól padl po zbytečné ztrátě míče domácích na soupeřově polovině hřiště. Míč se dostal v 11. minutě k Nečekalovi, který slabě vystřelil na vzdálenější tyč. Balón se snažil odkopnout do bezpečí Stanislav Česka, ten se však odrazil od tyče a kontaktem s jeho nohou se dostal do sítě - 0:1.

Pak se hosté opět zatáhli na svou polovinu hřiště a pokračovalo dobývání jejich brány. Ve 20. minutě Staněk přihrával Rakovanovi, avšak jeden z obránců byl míče dřív a uklidil ho na roh. O minutu později po závaru v pokutovém území pálil Staněk vedle vzdálenější tyče. Pak dlouhý Ťupův autový vhod z pravé strany zakončoval Rakovan a míč z jeho kopačky skončil opět pouze vedle pravé brankové tyče Sobolíkovy brány. Poté se k ojedinělé střele dostali i hosté ve 29. minutě a Nečekalovo zakončení také bránu minulo.

Ve 34. minutě střílel z úhlu Janeček, brankář Tomáš Fučík si s jeho pokusem poradil a míč vyrazil do pole. Vyrovnání se domácí borci dočkali ve 39. minutě hry. Buriánek zahrával z levé strany rohový kop, na jeho přetažený centr si na zadní tyči naskočil Trantina a hlavou míč přihrál na druhou stranu na nabíhajícího Jakuba Nováka, který nechytatelnou hlavičkou trefil parádně - 1:1. Poločas tedy skončil nerozhodným výsledkem.

Do druhého nastoupili domácí s odhodláním zaznamenat rychle druhý gól a stále bránící hosty poněkud vylákat z jejich defenzivní taktiky. V 50. minutě střílel Tengl pouze do náručí bernartického gólmana. O minutu později Staňkovu přihrávku na dobře postaveného Suchopára odvrátil v posledním momentu po souboji hostující bek na roh. V 53. minutě se domácím podařilo svoji nátlakovou hru ve druhé půli přetavit ve druhý gólový úspěch. Po Staňkově rohu z pravé strany přenechal Trantina v pokutovém území míč Jakubu Novákovi, který z první krásnou střelou napnul síť za Sobolíkovými zády podruhé - 2:1.

V 62. minutě se po dlouhém autu Ťupy dostal k míči Trantina, jeho střela směrovala však doprostřed brány a čtyřdvorský brankář míč lapil. Rakovan pálil v 64. minutě z pravé strany, jeho pokus však skončil nad bránou. O minutu později mohlo být z ojedinělé akce hostů srovnáno, když se hlavička od patnáctiletého Řepy odrazila od břevna do pole. Domácí pokračovali v aktivitě a touze po přidání pojišťujícího gólu. V 83. minutě k němu měl hodně blízko Rakovan, postupoval osamocen proti brankáři Sobolíkovi, ten však vyběhl a tělem v pádu míč odrazil před sebe, odkud ho obránce odkopl do bezpečí. Z Kukrálovy přihrávky v 85. minutě Trantina střelou bránu překopl.

Poslední pokus o zakončení v závěrečných momentech utkání byl zaznamenán u Tengla v 88. minutě, bernartického brankáře Tomáše Fučík střelou nepřekvapil a míč skončil v jeho rukavicích. Utkání tak skončilo zaslouženým jednobrankovým vítězstvím domácích a úkol, který si dali po sérii čtyř prohraných zápasů po sobě, vybojovat druhé místo ve skupině již dvě kola před koncem soutěže splnili.

K příštímu utkání zajíždějí Bernartice do Nemanic. Střetnutí se odehraje v sobotu 9. června od 17:00 hodin.


Sokol Bernartice – SK Čtyři Dvory 2:1 (1:1)           

Branky: 39. a 53. Jakub Novák – 11. Stan. Češka (vlastní). Rozhodčí: Martin Havlík – Petr Nedvěd, Miroslav Vican ml. DFA: Michal Řezáč. ŽK: 0:2 (67. Raab, 73. Patrik Sobolík), Diváků: 120.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Stan. Češka, Novák, Trantina, Mrkáček – Kloboučník (74. Růžek), Ťupa – Staněk, Buriánek (46. Kukrál), Mir. Suchopár (60. Vít Fučík) – Rakovan (89. Smrčina). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Čtyři Dvory: Patrik Sobolík – Váňa, Matušek, Tomáš Vajo (K), Pecha (52. Fil. Král) – Pavlík (60. Řepa), Raab, Nečekal, Janeček, Zeman (79. Sháněl) – Tengl. Trenér Martin Wohlgemuth.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama