Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotograf Jan Škrle slaví 70. narozeniny

 
čtvrtek, 17. května 2018, 16:16

Dlouholetý spolupracovník Jihočeského fotbalu Jan Škrle ze Strakonic slaví dnes významné životní jubileum. Jeho vydařené momentky zdobí náš portál již od roku 2005.

Fotit se učil ve Vimperku. První snímek zhotovil ve svých šestnácti letech v roce 1964 a byli na ní fotbalisté Spartaku Strakonice. Vyšla v tehdejší Jihočeské pravdě. Zdá se to neuvěřitelné, populární fotograf Honza Škrle zachycuje dění na hřištích předlouhých 54 let!

I když je jeho nejčastějším působištěm oblast Strakonicka, asi není klubu, kde by známého fotografa neznali. Pravidelně navštěvuje fotbalové zápasy v Č. Budějovicích, Táboře, Písku a Čížové. Víkend co víkend objede spoustu hřišť a najede stovky kilometrů. Nechybí na žádné významnější akci. A to od fotbalu, hokeje, házené, basketbalu či dalších sportů. Klidně vyrazí do Prahy, Plzně nebo dalekého Sokolova.

„Focení mě baví, je to můj koníček a věnovat se mu chci i nadále,“ prozradil oslavenec, že ho stále budeme vídat na sportovních kolbištích, kde mu dělá společnost manželka Jarka, kterou focení také pohltilo.

Jan Škrle, legenda sportovní fotografie, získal v poslední době řadu ocenění. Sám hrával fotbal ve strakonické ČZ, v Sedlici a Radošovicích. V útoku nastupoval po boku dlouholetého parťáka a rozhodcovské osobnosti Jiřího Stieglera.

Redakce Jihočeského fotbalu přeje Janu Škrlemu k jeho významnému životnímu jubileu především pevné zdraví a mraky dalších povedených záběrů.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař (5x), Miloslav Kusbach
 


 
Reklama