Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenické jarní vítězné tažení Dříteňští nezastavili

 
středa, 25. dubna 2018, 11:50

I ve čtvrtém odehraném utkání na jaře Lheničtí plně bodovali, a to v sérii ve třetím za sebou venku a oplatili v něm Dříteňským podzimní prohru 1:3 doma. Tím si udrželi třetí tabulkovou příčku o bod před Čkyní a přiblížili se ke druhým Sousedovicím na rozdíl čtyř bodů, neboť prohrály ve Strunkovicích.

Byli to domácí, Dříteňští, kteří se hned v úvodu utkání (v 5.) dosti lacino ujali vedení, neboť Moudrým střílený centr zprava do šestnáctky si lhenická obrana nešťastně srazila do vlastní branky (1:0). Hned v 7.min. nebyl hostující tým daleko od vyrovnání při Ilievově zakončení Prennerem rozehraného trestného kopu. Toto nepřesné zakončení napravili hosté opět Ilievem v 11.min., který po Prennerově vybídnutí v samostatném nájezdu a obejití gólmana již balón s jistotou poslal do sítě a bylo srovnáno (1:1).

Běžela 33.minuta, kdy do šestnáctky domácích dolétl vysoký centrovaný míč vyslaný Lhenickými, gólman Lébl jej podběhl a nabíhající Mahák ho uklidil mezi tyče (1:2). Ve 35.min. se po Ilievově přenesení hry dostal do šance Balica, jehož střelecká záměrná jen těsně minula Léblovu branku a ve 38.min. zase Dom. Kiš, co po další rozehrané standardce nestačil ve výhodné pozici umístit merunu do vzývající soupeřovy svatyně.

Otřepané nedáš-dostaneš opět platilo ve 44.minutě. Dříteňští dostali Lhenické před gólmanem Dvořákem pod tlak, z něho osvobozující, málo razantní odkop se jim podařilo zachytit, balón znovu poslat před branku, který Tomáš Kovařík stačil hlavou usměrnit za bezmocného Dvořáka (2:2). Znovu bylo vyrovnáno a za tohoto nerozhodného stavu také skončilo první dějství tohoto mače.

V počátku toho druhého (v 52.) mohli Dříteňští strhnout vedení na svou stranu, ale gólman Dvořák skvělým zákrokem jejich gólovou „loženku“ zlikvidoval. V 56.min. to naopak byli Lheničtí, kteří po provedeném rohovém kopu a následném závaru před Léblem neobsazeným Surou u zadní tyče vsítili důležitý rozdílový gól (2:3). Jak se ukázalo, rozhodující.

V 65.min. sice jejich znovu získané vedení bylo ohroženo dříteňskou gólovou šancí, gólman Dvořák byl ale proti a svůj tým znovu podržel. 70.min. přinesla pohlednou akci po ose Dom. Kiš – Prenner – Iliev, kterou posledně jmenovaný zakončil střelou „jen“ nad břevno. Gól, jistící těsné vedení, nepadl a tak si jen jednobrankový náskok hostující tým hlídal pozornou defenzivou s vyčkáváním možných brejků i přes samotný závěr, v němž domácí ještě jedním závarem zahrozili, ale čtvrté jarní zasloužené vítězství v řadě  si Lheničtí nenechali vzít.

Hodnocení utkání trenérem Lhenic Václavem Marešem: „Myslel jsem si, že se bude hrát na tak krásném hřišti kombinační fotbal, ale bohužel tomu tak nebylo. Především domácí vše nakopávali a spoléhali se, že nějaký ten míč propadne za naši obranu. Rozhodnuto mohlo být už v první půlce, kdy jsme pro nás za stavu 2:1 šli sami na brankáře, ale gól jsme nedali. Vzápětí po standardce a špatném odkopnutí našeho hráče inkasujeme ve 44. Minutě branku. To si myslím, že bychom si měli pohlídat. Druhá půle byla vyrovnaná, šance byly na obou stranách. Myslím si, že o tu jednu branku jsme byli lepší a po zásluze vyhráli.“


TJ Dříteň – SK Lhenice 2:3 (2:2)

Branky: 5. Moudrý, 43. T. Kovařík - 11. Iliev, 33. Mahák, 56. Sura. Sudí:  Devera – Cigáň, Kubeša. ŽK: 2:2.

Lhenice: Dvořák – Trojan, Kopf  (46. Sura), Dav. Kiš – Balica (71. Kolář), Prenner, Tůma, Beran, Dom. Kiš – Iliev, Mahák. Trenér Václav Mareš.

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein
 


 
Reklama