Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Osek pokračoval ve vítězném tažení i na Soukeníku

 
neděle, 25. března 2018, 17:30

V nedělní dohrávce 18. kola Ondrášovka krajského přeboru hostila táborská rezerva na umělce na Soukeníku Osek. Druholigové béčko mělo v plánu odčinit porážku z Milevska. Nemocného kouče Táborska Martina Šticu zastoupil Jaroslav Passler, asistent U19. Osek hodlal přidat další body k téměř jisté záchraně.

Domácí byli jasnými favority už jenom proto, že v týmu nastoupili tři pendlové druholigového kádru Linhart, Peterka a Zavadil. Na to ovšem byli hosté připraveni a tyto nebezpečné hráče si pečlivě hýčkali svojí nezměrnou pozorností. Rychle k nim přistupovali a nedávali moc šancí k vyniknutí a využití schopností.

Taktika slavila úspěch, protože sami táborští mladíci ostříleným oseckým harcovníkům nestačili. Svoji roli v průměrném utkání možná hrála i umělá tráva, protože všichni se už těší na normální trávu. Šancí moc nebylo, takže bezbrankový poločas odpovídal i průběhu hry.

Po přestávce se přece jenom prosadila zkušenost domácího Zdeňka Linharta (navlékl si kapitánskou pásku), který se dokázal prosadit po centru na zadní tyč. A následovala divoká pětiminutovka. Dvě minuty po vedoucím gólu Táborska vyrovnal z trestného kopu Jan Hoch a nechyběl ani při otočení skóre. Zahrával rohový kop a zakončoval Martin Carda, který tak načal druhou stovku gólů v oseckém trikotu. Tím se střelci vybouřili a stav utkání se už nezměnil.

Osek prodloužil vítěznou sérii se zimní přestávkou na deset zápasů. V tabulce poskočil na deváté místo, Táborsko B zůstává i přes dvě jarní porážky čtvrté.

Ohlasy po utkání

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska: „První poločas jsme odehráli jako v Milevsku, nedokázali jsme navázat na předchozí výkony. Hosté si přísně hlídali naše pendly a mladí to prostě neutáhli. Přece jenom jim pořád chybí bohatší zkušenosti, i když snaha je vidět.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Byli jsme si vědomi toho, že domácí nasadí nějaké pendly a věděli jsme, že od nich bude hrozit největší nebezpečí. Takže jsme tomu podřídili svoji taktiku a dávali jsme si na ně bacha. Rychle jsme k nim přistupovali, aby nemohli prokázat svoje dovednosti a zkušenosti. To se vyplatilo. Domácí sice byli dynamičtější a rychlejší, ale to jsme stačili uhlídat. První poločas byl vyrovnaný a skončil bez branek. Po pauze jsme sice prohrávali, Linharta těžko vždycky uhlídat, ale rychle jsme srovnali a skóre otočili. Musím kluky pochválit, že dodrželi všechny naše taktické pokyny a dokázali klíčové hráče soupeře eliminovat.“


FC MAS Táborsko B – TJ Osek 1:2 (0:0)

Branky: 68. Linhart – 70. Hoch, 73. Carda. Rozhodčí: Mach - Šafránek, Macko. Delegát: Urban. ŽK: 0:1 (Hoch). Diváků: 73.

Táborsko B: Novák – Rytíř, Zavadil, Vysušil, Viteček – Matěj Brabec, Moudrý (73. Jansa) – Brabec, Peterka, Mischnik – Linhart. Tým vedl Jaroslav Passler.

Osek: Budoš – Kuneš, Baloušek, Carda, Benda (56. Hanák) – Milan Brabec, Kroupa (88. Ježek), Hoch, Hosnedl – J. Říský, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Linhart – celý tým, Hoch, Budoš

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař
 


 

Reklamní sdělení

Reklama