Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Dynama po dvou obdržených gólech od Liberce jenom trpěli. Fanoušci s nimi

 
sobota, 12. září 2020, 22:37

České Budějovice – Dynamo nedává góly, zato hodně inkasuje. Ze dvou domácích zápasů ligového podzimu proti Slavii a čerstvě s Libercem vygenerovali černobílí hrozivé skóre 0:8 (0:6 a 0:2). Na kontě mají jediný bod za remízu 2:2 v Ostravě. V duelu se Severočechy snesla jejich hra přísnější metr jen v úvodní půlhodině. Zcela je položily obdržené góly v závěru první a počátkem druhé půle.

V sestavě Jihočechů chyběl dravý záložník Pavel Šulc, který se zranil při utkání reprezentační jednadvacítky, a útočník Mick van Buren, jehož vyřadilo zranění z tréninku. Poprvé se naopak objevil na trávníku Ubong Ekpai. Trenéři ho zařadili na levý okraj zálohy. Českobudějovický tým na Střeleckém ostrově začal aktivně a vytvořil si územní převahu, z níž ale vyplynula jediná vážnější šance. Lukáš Matějka naneštěstí mířil vedle. „Prvních pětadvacet minut bylo z naší strany velice dobrých. Bohužel, chyběl větší hlad ve vápně,“ litoval trenér David Horejš.

Kvalita se zvolna přesouvala na kopačky hostů. Po trestném kopu exbudějovického Jakuba Peška ve 38. minutě nadvakrát zachraňoval veterán mezi tyčemi Jaroslav Drobný, jenže o tři minuty později domácí brankář zjevně podcenil centrovaný míč z pravé strany od Jhona Mosquery, který málokdy vídaným způsobem zapadl do sítě u protilehlé tyče. „Dostali jsme laciný gól a naše hra trochu opadla. Na hřišti nebyl nikdo schopný zvednout prapor,“ přiznal David Horejš.

Zbytečně se položili. Chyběla odvaha

Ještě hůř bylo po obrátce. Ve 48. minutě Liberečtí zaútočili, z pravé strany zacentroval Martin Koscelník a další exbudějovický hráč Michael Rabušic hlavičkou uklidil míč do sítě. Fotbalisté Dynama se snažili, často drželi míč, ale jejich přechod do útoku byl pomalý, často si dávali zpětné přihrávky a nevytáhli žádnou zbraň, kterou by dokázali přehrát soupeře. Za zmínku snad stál nápřah střídajícího Mateje Mrsiće v 83. minutě, jenže v pokutovém území se před ním uzavřela hradba těl a rána neprošla.

Hosté povzbuzení vedením odvedli ve druhé půli velmi dobrý výkon. Zdobila je důsledná obranná činnost, zároveň dokázali hrozit z brejkových situací. V 85. minutě se řítili dva na jediného obránce, tentokrát však Jaroslav Drobný perfektně u pravé tyče elimininoval zakončení Jhona Mosquery. „Liberec si pohlídal výsledek, má na to velice zkušený tým. My jsme se po druhém gólu zbytečně položili a ztratili sílu na obrat. Chyběla větší odvaha dostat balon před bránu. Hráči na sebe nechtěli vzít odpovědnost, čímž jsme to Liberci usnadnili,“ uvedl budějovický trenér.    

SK Dynamo Č. Budějovice – FC Slovan Liberec 0:2 (0:1)

Góly: 41. Mosquera, 48. Rabušic. Rozhodčí: E. Marek – Batík, Leška. ŽK: 3:3 (43. Ekpai, 49. Havelka, 68. P. Novák – 33. Pešek, 36. Mosquera, 73. Kačaraba). Diváků: 2 314.

SK Dynamo: Drobný – Kladrubský, L. Havel, Králik, P. Novák – Brandner, Havelka (81. Jánošík), Čavoš, Javorek (54. Ledecký), Ekpai (54. Mrsić) – Matějka. Trenér David Horejš.

Liberec: Nguyen – Koscelník, Mo. Tijani, Kačaraba, Mikula – Beran (81. Chaluš), Hromada, Mara – Pešek (60. Matoušek), Rabušic (60. Júsuf Hilál), Mosquera (88. Fukala). Trenér Pavel Hoftych.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama