Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dobrá prověrka, chválil roudenský asistent Rezek souboj s Hlubokou

 
středa, 1. února 2017, 12:20

Pořádající jedenáctka zahájila Hlubockou zimní ligu zápasem s Roudným. Derby bohaté na góly vyhrála po nerozhodné první půli Malše v poměru 5:3.

Hluboká vyběhla do prvního turnajového klání v oslabené sestavě. Za sebou měla první přátelák s Vodňany, který překvapivě prohrála 2:3, a krátké soustředění v domácích podmínkách. „Chybí nám osm hráčů z kádru,“ podotkl Karel Vácha starší při sledování zápasu s Roudným. Citelně scházeli ti nejzkušenější. Na marodce jsou Nitrianský, Stráský, Jonáš, L. Adam, Lovička. „Ti, co nastoupili, se s tím poprali. Po přestávce se zapojili do hry i mladíci, gólman Hošek, Čuhaj a Trnka,“ uvedl vedoucí mužstva Hluboké František Šůna.

Domácí dvakrát vedli, ale zkušenější Roudné vždy kontrovalo. „V prvním poločase to byla oboustranná přetahovaná, nikdo v ní gólově neutekl. Měli jsme i několik příležitostí, které mohly zápas ovlivnit. Třeba Křiváček běžel sám na gólmana, ale nedal. Ve druhé půli měl stejnou šanci měl Rubick, ale taky to nevyšlo. Pak jsme vyrobili dvě chyby vzadu a Roudné toho využilo. Pro naše mladé to byla veliká zkušenost. Snad se nám marodka vyprázdní co nejdříve,“ přál si Šůna.

Na hřišti už bez Rudy Otepky

Dva důležité góly Roudného zaznamenal s chutí hrající Ondřej Otepka, který od začátku nastoupil v základní sestavě společně s mladším bratrem Matějem. Otec Rudolf (43) je dirigoval jen ze střídačky. „Ruda po skončení podzimu ohlásil, že by už nechtěl hrát. Naplno by se chtěl věnovat trenéřině. Snad nebude muset dojít k tomu, aby ještě musel vypomoct na hřišti,“ objasnil šéf Malše Libor Šolc.

Nový roudenský asistent trenéra Jan Rezek, který přešel k diviznímu A-týmu z béčka, k vítěznému derby uvedl: „Hluboká je vždycky nepříjemný soupeř. Prokázalo se to i tentokrát, i když byla asi hodně oslabená. Ovšem tvrdý začátek zimní přípravy přece jenom smazává některé rozdíly ve zkušenostech. Na obou stranách byla vidět řada chyb, ale i snahy po kombinacích. I proto to byl zajímavý zápas, který splnil svůj účel.  Domácí s námi v prvním poločase drželi krok, byla to přetahovaná. Druhý už potom začal patřit nám. Postupně jsme získávali převahu a přidali další góly.“

Malšané se přes zimu připravují v domácích podmínkách. Podobně jako Hluboká využívají vlastní umělku. „Výhra by měla klukům před další dřinou zlepšit náladu. V dalším turnajovém programu nás čeká v neděli Krumlov. Přípravu začalo i béčko, které se střetne o den dříve s Olešníkem. Takže někdo si zahraje v sobotu i v neděli. Kluky by to mělo bavit, je to fotbal,“ řekl k další prověrce Rezek.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama