Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Yauwais Cup se koná popáté. Míčové sporty doplní stání na kloubnících

 
pátek, 14. července 2017, 07:00

Již zítra se v Ledenicích koná další ročník turnaje v kolektivních či silových sportech – Yauwais Cup. Šestnáct týmů se poměří v pěti sportech.

„Letošního ročníku se zúčastní 16 týmů a hrát se bude ve čtyřech kolektivních sportech. Pátou disciplínou bude stání na kloubnících,“ uvedla ředitelka turnaje Tereza Cukrová s tím, že mezi míčovými sporty nechybí fotbal, nohejbal, volejbal a tenis.

Pátý ročník proběhne systémem čtyř základních skupin po čtyřech týmech a nadstavby. „Snížili jsme počet týmů, aby si všichni hráči zahráli osmifinále,“ dodala Cukrová. První zápasy se v ledenickém sportovním areálu uskuteční v 8:00 a finále je na programu kolem 17:30.

Uplynulý ročník musely v roce 2016 rozhodnout ve finále až kloubníky. Duel mezi domácími Jupíky a budějckými hráči z Těsně vedle byl po fotbale, nohejbale, tenise a volejbale nerozhodný 2:2. Jupíci pak vyhráli rozhodující stání na kloubnících.

Napsal(a) Michal Heřman/Budějcká Drbna
 


 
Reklama