Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

OHLAS: Mladé fotbalistky si užily tréninkové dopoledne v Ledenicích

 
středa, 18. října 2023, 19:30

Sportovní areál TJ Slavoj Ledenice hostil v neděli 15. října tréninkový program pro mladé fotbalistky. Trénink pod vedením OFS absolvovalo třiašedesát holek.

Akci pro mladé hráčky pořádala Komise dívčího fotbalu pod vedením jejího předsedy a místopředsedy Okresního fotbalového svazu (OFS) Jiřího Malého. V ledenickém sportovním areálu našly zázemí fotbalistky v ročnících 2010 až 2016.

„Máme obrovskou radost, že se akce zúčastnilo 63 holek. Je vidět, že projekt je čím dál oblíbenější a je o něj stále větší zájem. Jde o akci, kterou si malé fotbalistky hodně oblíbily,“ uvedl po tréninku za pořadatele Jiří Malý s tím, že myšlenka projektu je slučování holek z okresu, aby si spolu mohly zahrát a aby věděly, že nejsou jediné fotbalistky.

„Chtěl bych poděkovat všem rodičům, že holky do Ledenic přivezli a domácímu klubu TJ Slavoj Ledenice za bezplatné zapůjčení celého sportovního areálu,“ řekl dále Malý. „Když se podívám v celkovém pohledu na fungování projektu a jak jsou s ním nejen hráčky, ale i rodiče spokojení, tak mě o to více mrzí, že nám některé kluby nereagují na výzvy a nechtějí se zapojit. Máme dokonce informace, že nám i holky zatajují. To je nepochopitelné. Na druhou stranu je mnoho klubů, které nás podporují, a i jim děkuji.“

V Ledenicích si během více jak dvouhodinového bloku na šesti stanovištích holky vyzkoušely různé fotbalové i sportovní hry a dovednostní aktivity. Díky velkému počtu zájemkyň si navíc mohly všechny věkové kategorie zatrénovat výhradně se stejně starými spoluhráčkami. „Projekt bude i nadále pokračovat a už nyní se těšíme na další trénink,“ dodal na závěr Malý.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman
 


 
Reklama